10 σενάρια εξόδου σύγχρονα, casual και νεανικά

Mοντέρνα εικονογράφηση, ζωντάνια, κινητικότητα, μπάρα, τραπέζι, τάπας, σνακ, ψαγμένα πιάτα, κοκτέιλ, μουσικά χάπενινγκ όλες τις ώρες και όλες τις ημέρες. Σε αυτά τα μαγαζιά χτυπάει κάρτα η νεολαία – όχι ότι αποκλείονται και οι μεγαλύτεροι...

10 σενάρια εξόδου σύγχρονα, casual και νεανικά

Mοντέρνα εικονογράφηση, ζωντάνια, κινητικότητα, μπάρα, τραπέζι, τάπας, σνακ, ψαγμένα πιάτα, κοκτέιλ, μουσικά χάπενινγκ όλες τις ώρες και όλες τις ημέρες. Σε αυτά τα μαγαζιά χτυπάει κάρτα η νεολαία – όχι ότι αποκλείονται και οι μεγαλύτεροι...

10 σενάρια εξόδου σύγχρονα, casual και νεανικά - εικόνα 1
Θείο Τραγί

Στο αντι-εστιατόριο των Πετραλώνων ονόματι Θείο Τραγί, που έχει και το μπαρ του, η εμπειρία είναι αντισυμβατική, καθώς η γκουρμέ του διάθεση δεν συνοδεύεται από την αναμενόμενη σημειολογία του «πολυτελούς» εστιατορίου. Ούτε η κουζίνα είναι αναμενόμενη: μας εκπλήσσει με επιτυχημένους συνδυασμούς όπως ο μπακαλιάρος με μανταρίνι, αχλάδι, φύκια wakame ή το ριζότο με καβουρμά, κακαόπαστα, μελιτζάνα και αβγά χελιδονόψαρου. Μουσικοί συνοδοί garage και soul, punk και rock ’n’ roll.

Ο γευστικός κοσμοπολιτισμός κυλάει με γούστο στις φλέβες του all day λογικής Mama Roux, το οποίο φέτος κλείνει πέντε χρόνια στην Αιόλου, μεταφρασμένος σε μεξικάνικο­ mole poblano, ramen σούπα με νουντλς­, κορεάτικο bulgogi και ινδικό σουβλάκι ταντούρι. Δοκίμασε και τα κοκτέιλ και κράτησε στα υπόψη ότι το brunch κάνει μεγάλο σουξέ.

10 σενάρια εξόδου σύγχρονα, casual και νεανικά - εικόνα 2
TGI Fridays

Ένα από τα πιο επιτυχημένα σε ντεκόρ meeting points, το Gazi College, αφήνει την αύρα της βιβλιοθήκης και του φοιτητικού lifestyle να γλυκάνει την ατμόσφαιρα σε Γκάζι, Γλυφάδα και Πειραιά. Μπορείς να ξεκινήσεις την ημέρα με την πρώτη γουλιά καφέ και να πας μέχρι το βραδινό ποτό κι εννοείται να τσιμπολογήσεις ή και να φας πλήρες γεύμα. Μιλάμε για στραπατσάδα και σαλάτα με φακές beluga και πορτοκάλι, pizza carbonara, Black Angus burger και πολλά γλυκίσματα.

Τη νεοϋορκέζικη οπτική ενός δημοφιλούς all day spot για casual φαγητό, που ανάλογα με την ώρα η συνάθροιση μπορεί να μετατραπεί και σε πάρτι, εκφράζουν δόκιμα τα TGI Fridays. Το νιώθεις όταν ψάχνεις κάτι Τex-Μex για να ξεγελάσεις την πείνα σου ή όταν νιώθεις πως έχεις ανάγκη κάτι πιο στιβαρό όπως το Jack Daniel’s steak ή ένα γενναιόδωρο burger. Τα μουσικά χάπενινγκ είναι πολλά, οι θεματικές προτάσεις κοκτέιλ και σπέσιαλ γεύσεων επίσης, οπότε έχεις κάθε λόγο να παρακολουθείς τα έξι αθηναϊκά μαγαζιά τους.

10 σενάρια εξόδου σύγχρονα, casual και νεανικά - εικόνα 3
Kong

Ο Χρήστος και ο Παύλος Πότσιος έχουν μερικά γνωστά αθηναϊκά bars και bar-restaurants στην αρχειοθήκη τους. Τον Χρήστο τώρα θα τον βρεις σε μια κάθετη της Μητροπόλεως, στο Φουάρ, το οποίο συνδυάζει ποτό στην μπάρα, πάρτι στο κλαμπάκι, γκαλερί (όπου μέχρι τις 15/1 τρέχει η έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Βανδώρου «Femme de cine») και φαγητό – τρέφει μεγάλη αγάπη για τα ασιατικά πιάτα, παίζει όμως και με burger ή ταλιάτα. Ο Παύλος με την ομάδα του έχουν βάψει μια μονοκατοικία στο Χαλάνδρι σε χρώματα καλόγουστης exotica: το Kong θα σου προτείνει φιλετίνια μοσχαριού με ελαφριά σάλτσα κάρι, λαχανικά και φύλλα καφίρ λάιμ ή πάπια με μέλι, και θυμάρι με mendake noodles, sushi και κοκτέιλ, που κάνουν και σόλο καριέρα στην μπάρα υπό τους ήχους εναλλασσόμενων DJs σε funk, soul και όχι μόνο ρυθμούς. Μετά το γραφείο ας πούμε ένα Happy Buddha (Disaronno Amaretto, Gin, Martini Rosso, σιρόπι κανέλας, lemongrass και φρέσκο ginger) είναι ό,τι πρέπει.

10 σενάρια εξόδου σύγχρονα, casual και νεανικά - εικόνα 4
Penny Lane

Επίσης χαλανδριώτικο, το Penny Lane με τα γλαστράκια στον τοίχο­, τις ξύλινες και χρωματιστές μεταλλικές καρέκλες και το εμφανές τουβλάκι σού δίνει την αίσθηση χαρούμενης-industrial εσωτερικής αυλής. Ο Χρήστος Κοντομήτρος στην κουζίνα φτιάχνει πλούσιο Louisville smoked burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι και καπνιστή πανσέτα, μια σιτσιλιάνικη καπονάτα αλλά και ριζότο με παλαιωμένο τσένταρ, γαρίδες και σος Jack Daniels’ και flank steak με βούτυρο μαύρης τρούφας, τα κοκτέιλ ρέουν (λογικό, είναι «αδερφάκι» του bar «9Βήτα» ακριβώς απέναντι), ενώ και το brunch του έχει ­γίνει πολύ δημοφιλές.

10 σενάρια εξόδου σύγχρονα, casual και νεανικά - εικόνα 5
Barbara Que

Και μια που πιάσαμε τα βόρεια, δυναμικά μοντέρνο και νεανικό, το κηφισιώτικο PigOut ανατρέπει τη ρομαντική εικόνα που θα περίμενες μπαίνοντας στο νεοκλασικό της Πλατείας Αγίου Δημητρίου. Η ανερχόμενη συνταγή του ψαγμένου all day τού πάει γάντι, πράγμα το οποίο μπορεί να σημαίνει γευστικά από κιόφτε κεμπάπ σε αφράτες πιτούλες με γιαούρτι και σουμάκ ή πικάντικες Brooklyn wings κοτόπουλου με BBQ, ψητή γλυκοπατάτα, sour cream και σχοινόπρασο μέχρι tacos με τραγανή πάπια. Να σημειωθεί ότι τα κοκτέιλ παίζουν γερά.

Σοβαρό μπεργκεράδικο που έχει και τη steak πλευρά του, ευρύχωρο, βιομηχανικό με ρετρό αναφορές, το Barbara Que στα Βριλήσσια έχει πολλές γωνιές για να καθίσεις. Εκτός από τα τραπέζια κάτω ή στο πατάρι, μπορείς να επιλέξεις το μπαρ για φαγητό, ποτό ή ένα ποτήρι κρασί (εμπλουτίζουν τις ετικέτες τους σιγά σιγά) και κουβέντα. Ετοιμάσου και για καινούργιες συνταγές πάντα σε κρεατικό τερέν: ο νέος σεφ Γιώργος Οικονόμου θα παρουσιάσει το μενού του γύρω στα τέλη του μήνα.

10 σενάρια εξόδου σύγχρονα, casual και νεανικά - εικόνα 6
Ancho Mexican Grill

Και αν προτιμάς street food παλμούς αγκαζέ με ντιζάιν, δοκίμασε το Ancho Mexican Grill, που έκανε hit στο Χαλάνδρι προτού ανοίξει και στην Κηφισιά. Πολλοί κάθονται να φάνε κάτι στα γρήγορα και ξεχνάνε να φύγουν. Στο ρεπερτόριο του μεξικάνικου spot του Μελέτη Κρίκου και του Γιάννη Δελμούζου φιγουράρουν burritos, burrito bowls και quesadillas με διάφορα κεντρικά υλικά, από μοσχάρι στη γάστρα και chili con carne μέχρι fajita steaks, κοτόπουλο σχάρας, πικάντικο τόφου ή λαχανικά. Δίπλα τους βάζεις παγωμένες Margaritas, μπίρες, αναψυκτικά και horchata, ένα γαλακτώδες ποτό με ρύζι και κανέλα.

Περισσότερες πληροφορίες

TGI Fridays

Κολοκοτρώνη 35, Πλ. Κεφαλαρίου, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

TGI Fridays

Λεωφ. Κηφισίας & Αλεξάνδρας, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

TGI Fridays

Νεοφύτου Βάμβα 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

TGI Fridays

Μαρίνα Φλοίσβου, Π. Φάληρο
  • Εστιατόρια

TGI Fridays

Λαζαράκη 43, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Gazi College

Γρ. Λαμπράκη 117, Πασαλιμάνι
  • Εστιατόρια

Ancho Mexican Grill

Γυφτοπούλου Γρηγορίου 9 & Κολοκοτρώνη, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

BarBara Que

Εθν. Αντιστάσεως 27, Βριλήσσια
  • Εστιατόρια

Penny Lane

Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Ancho Mexican Grill

Κασσαβέτη 9, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/04/2024

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.