Πάσχα στην αυλή του Zohós, στην καρδιά της Πλάκας

Επιμελημένο πασχαλινό μενού και σούβλα σε μια αυθεντική αθηναϊκή αυλή

Εστιατόριο Zohos Πλάκα

Στην Αθήνα, το Πάσχα έχει τη δική του, ιδιαίτερη γοητεία: φώτα που χαμηλώνουν, δρόμοι που αδειάζουν, η πόλη που μοιάζει για λίγο πιο ήσυχη, πιο φωτεινή, πιο ανθρώπινη. Και κάπου ανάμεσα στην κατάνυξη της Ανάστασης και τη χαρά του κυριακάτικου τραπεζιού, το Electra Hotels βάζει τη δική του γευστική υπογραφή σε ένα εορταστικό city break με αθηναϊκό χαρακτήρα.

Tην Κυριακή του Πάσχα, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Zohós Athens, το γαστρονομικό καταφύγιο του Electra Hotels στην καρδιά της Πλάκας. Κρυμμένο σε έναν μυστικό, καταπράσινο κήπο, το ιδιαίτερο μενού με την υπογραφή του Σάκη Βενέτη προτείνει μια εμπειρία βαθιά ελληνική, ζεστή και εξωστρεφή, ακριβώς όπως αρμόζει στο πασχαλινό τραπέζι.

zohos

Με φιλοσοφία food sharing και έμπνευση από τη μνήμη, την ελληνική γη και τη θάλασσα, το μενού μετατρέπει τη μοιρασιά σε γιορτή, με πιάτα που πατούν στην παράδοση αλλά κοιτούν δημιουργικά το σήμερα. Εδώ, η νοστιμιά έχει συναίσθημα, οι πρώτες ύλες έχουν ταυτότητα και η ατμόσφαιρα θυμίζει το πιο όμορφο κυριακάτικο τραπέζι της πόλης.

Ήδη από τις welcome επιλογές θα "μυρίσει" Πάσχα, καθώς το προζυμένο λαδόψωμο και την ποικιλία με ελιές θα συνοδέψουν βαμμένα αυγά για το πασχαλινό τσούγκρισμα. Από το γιορτινό τραπέζι, δεν θα λείψουν παραδοσιακές γεύσεις, όπως χορτόπιτα και σαλάτες με υλικά από την ελληνική γη, ενώ στη σούβλα θα σιγοψήνονται τρυφερό αρνάκι Κιμώλου, κοντοσούβλι χοιρινό, αλλά και παραδοσιακό κοκορέτσι.

Ακολουθώντας το παραδοσιακό έθιμο, η σούβλα θα στηθεί έξω, σε μια αυλή στην Πλάκα, φέρνοντας τις γνωστές μνήμες από το χωριό στο κέντρο της πόλης. Η ατμόσφαιρα θα γεμίσει με τον χαρακτηριστικό ήχο της φωτιάς σε μια γιορτή μνήμης, γεύσης και ελληνικής παράδοσης.

zohos

Για τους μικρούς φίλους θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο kid's menu, που θα κλείσει ιδανικά με μια μπάλα παγωτού της επιλογής τους.

Για όσους μείνουν στην πόλη, επιπλέον πασχαλινές επιλογές προσφέρονται στα rooftop εστιατόρια των ξενοδοχείων Electra Metropolis, Electra Palace Athens και Electra Rhythm Athens, με εορταστικούς μπουφέδες ή set menu, συνοδεία μουσικής και θέα την Ακρόπολη.

https://zohosathens.com/el/ 

https://www.electrahotels.gr/el/restaurants/

Περισσότερες πληροφορίες

Zohós

Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20 (ξεν. «Electra Palace Athens»), κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

50 χρόνια Αθηνόραμα: Τα πάλαι ποτέ ασιατικά της Αθήνας που έμοιαζαν με εξωτικά πουλιά

Ανατρέχουμε στο αρχείο των 50 χρόνων του αθηνοράματος και ξεχωρίζουμε στιγμιότυπα από τη βιωματική ιστορία του περιοδικού αλλά και της ίδιας της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΣΤΕΛΛΑ ΔΙΑΚΟΥΜΑΚΟΥ
12/08/2026

Bluegr Hotels & Resorts: Μεγάλα ονόματα της διεθνούς γαστρονομίας δίνουν ραντεβού στην Κρήτη

Οι σεφ που διαμορφώνουν τη σύγχρονη ευρωπαϊκή γαστρονομία έρχονται στην Κρήτη, στην ιστορική La Bouillabaisse, το πρώτο fine dining εστιατόριο του Αγίου Νικολάου.

Μαρίνα Φλοίσβου: 5 στάσεις για φαγητό, ποτό και γλυκό δίπλα στη θάλασσα

Από εστιατόρια με θέα και spots για χαλαρό ποτό, μέχρι παγωτό για το κλείσιμο της βόλτας, ξεχωρίσαμε 5 μαγαζιά στη Μαρίνα Φλοίσβου που αξίζει να βάλετε στη λίστα σας.

Αυτό δεν είναι απλά ένα ακόμη εστιατόριο δίπλα στη θάλασσα

Έξι τραπέζια πάνω στα βράχια, με τη θάλασσα να χαϊδεύει τα πόδια των θαμώνων και το κάρβουνο να πιάνει το κόκκινο του ηλιοβασιλέματος, χτίζουν το σκηνικό του "Zolotas Beach", πάνω στο οποίο ο Θοδωρής Παπανικολάου στήνει την επιστροφή του στην αθηναϊκή σκηνή με τον καλύτερο τρόπο: επιστρέφοντας στα στοιχειώδη, με εξαιρετική πρώτη ύλη στη φαρέτρα του και τη νοστιμιά της φλόγας στα ατού του.

Αυτό το εστιατόριο στο Φάληρο σερβίρει κάθε μέρα εδώ και 10 χρόνια ό,τι βγάζουν τα δίχτυα

Οι "Ψαράδες", το ψαροφαγικό εστιατόριο του Φαλήρου όπου εδώ και 10 χρόνια το μενού το γράφει η θάλασσα.

Σε άλλα νέα, ο Μπερλίν από το La casa de papel τρώει σε αυτό το μαγειρείο στα Εξάρχεια

Ο Πέδρο Αλόνσο βρίσκεται στην Αθήνα για διακοπές και, αντί για fine dining και κοσμικές παραλίες, φαίνεται πως προτίμησε τα Εξάρχεια.

Mavro Restaurant: Το νέο γαστρονομικό του "τέμπο" είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του

Στο all black deck του Mavro Lounde Bar-Restaurant στη Σαντορίνη, ο chef Μάνος Δερμιτζάκης και η ομάδα του στρέφουν το τιμόνι σε μια βαθιά νόστιμη, σύγχρονη ελληνική κουζίνα "κλειδώνοντας" τη νέα τους ταυτότητα εκεί ακριβώς όπου το τραπέζι μοιάζει να αιωρείται.