Η MasterCard στρώνει τραπέζι στο Around the table

Μία από τις κορυφαίες foodie εμπειρίες επιστρέφει σε hot εστιατόρια της Αθήνας, με ειδικά σχεδιασμένα μενού με τοπικά και εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα.

Η MasterCard στρώνει τραπέζι στο Around the table 1

'Ισως η χρήση του όρου "επιτυχημένο γαστρονομικό project" να αδικεί το Around the table. Κι αυτό γιατί το εν λόγω κόνσεπτ είναι κάτι περισσότερο: Μία μεγάλη γιορτή της γεύσης, που κάνει focus στην τοπική κουζίνα, στρώνει κεφάτα τραπέζια σε 40 hot εστιατόρια της πόλης και, από τις 27 Μαΐου έως και τις 16 Ιουνίου 2024, προσκαλεί τους κατόχους καρτών Mastercard® και λάτρεις του καλού φαγητού να απολαύσουν 40 tailor-made μενού.

Η MasterCard στρώνει τραπέζι στο Around the table 3

Το Around the table επιστρέφει για ακόμη μία χρονιά, αντλεί έμπνευση από τα υλικά της ελληνικής γης και θάλασσας και επενδύει στην τοπική γαστρονομική μας κουλτούρα, προσφέροντας μοναδικά μενού, σε προνομιακό και value for money πλαίσιο (έως €40/άτομο).

Η MasterCard στρώνει τραπέζι στο Around the table 1

Προφανώς, το Around the table δε θα μπορούσε να περιοριστεί εκεί και επεκτείνει ακόμη περισσότερο την γκάμα των εμπειριών του, με μερικές ανεκτίμητες τέτοιες.

> Μπες και κάνε την κράτησή σου για το Around The table εδώ.

H αρχή γίνεται στις 10 Ιουνίου και στο feelgood σημείο που ακούει στο όνομα "Zohόs". Σε μία αξέχαστη βραδιά γεμάτη γεύσεις, αρώματα και διάδραση, το φημισμένο για την εξαιρετική του κουζίνα και την αφοσίωσή του στα ελληνικά υλικά εστιατόριο προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία για ένα food & cocktails pairing με υλικά από τον κήπο του. 'Ενα tailor-made μενού εμπνευσμένο από την ελληνική κουζίνα συναντά τα cocktails με φρέσκα ελληνικά βότανα, με τον έμπειρο bartender να μην περιορίζεται εκεί αλλά να σε μαθαίνει και τα μυστικά της παρασκευής των cocktails, ώστε να μπορείς να τα δημιουργήσεις εύκολα και στο σπίτι σου.

Τρεις ημέρες μετά, στις 13 Ιουνίου, και στο "Opposite at 507", ο βραβευμένος με Χρυσούς Σκούφους και αστέρι Michelin 'Εκτορας Μποτρίνι ενώνει τις γαστρονομικές του δυνάμεις με τον σεφ Ανδρέα Παπάζογλου για ένα exclusive four-hands δείπνο (19.00-21.30). Δημιουργούν ένα μοναδικό μενού γευσιγνωσίας 8 σταδίων με πιάτα εμπνευσμένα από την παράδοση της Κέρκυρας και της Βόρειας Ιταλίας. Ως μέρος του δείπνου, οι επισκέπτες γνωρίζουν τους σεφ από κοντά και απολαμβάνουν μια αυθεντική γευστική εμπειρία με θέα την Ακρόπολη.

Στις 13 Ιουνίου, τη σκυτάλη παραλαμβάνει η φημισμένη "Cookoovaya". Ο σεφ πατρόν Περικλής Κοσκινάς σε συντροφεύει σε ένα μαγειρικό ταξίδι μέσα από 10 μοναδικά πιάτα του. Κάθε γεύση εδώ, κι ένα αληθινό αποτύπωμα της πλούσιας κληρονομιάς της ελληνικής κουζίνας, με την αφαίρεση, το μέτρο και την εντοπιότητα ως κύριους πρωταγωνιστές. Δίνεται έμφαση σε τεχνικές που αναδεικνύουν την πρώτη ύλη του τόπου και αφήνουν τη γεύση αυτούσια, συνθέτοντας ένα μοναδικό wine pairing μενού.

Φινάλε στις 14 και 15 Ιουνίου, με ένα διαδραστικό hands-on γευστικό σέσιον στο "Ντύλαν". Ο σεφ Βαγγέλης Βέης σε υποδέχεται στην ανοιχτή κουζίνα του και μοιράζεται μαζί σου μυστικά και τεχνικές γύρω από την ελληνική γαστρονομία και τη διαχείριση της πρώτης ύλης. Προτού δοκιμάσεις το ειδικά σχεδιασμένο wine menu, θα δεις βήμα βήμα πώς στήνεις από την αρχή τα δικά σου πιάτα, σε ένα διασκεδαστικό masterclass.

> Μπες και κάνε την κράτησή σου για το Around The table εδώ.

Η MasterCard στρώνει τραπέζι στο Around the table 44

Τα συνεργαζόμενα εστιατόρια του φετινού Around the table

  • Feedέl Asador
  • Feedέl Urban Gastronomy
  • Σούζυ Τρως
  • Tsiftis Gastrokoutouki
  • Kiki De Grèce
  • Η Φάμπρικα του Ευφρόσυνου
  • Βασίλαινας
  • Artisanal
  • Athenee
  • Belle Amie
  • Oh! Dio
  • Lost Athens
  • Lazaro 1971
  • Ψαράδες
  • Pharaoh
  • Okra
  • Vibo Bistrot
  • Chelona Athens
  • Opposite at 507
  • Art Lounge
  • Το Καφενείο του Ρίζου
  • Made in Athens
  • Black Duck Garden
  • Ντύλαν
  • Omikron Meze
  • Mezze Γλυφάδας
  • Ρακί Μεζέ
  • Ταβέρνα του Οικονόμου
  • Ateno Cook & Deli
  • Amen Gastronomic
  • OX Chop House
  • Iama
  • Norte Wine Bar Restaurant
  • Colonial
  • By the glass
  • Cookoovaya
  • Aορίτης
  • Pappu 
  • Ζohόs
  • Ροζ Πάνθηρας Fire Kitchen

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το εστιατόριο του Δαμαλά είναι "Raw Bata"

Άνοιξε το εστιατόριο του Χρόνη Δαμαλά που επιστρέφει δυναμικά με νέες ιδέες. Πολλή ελληνική γεύση, και μαγειρική βασισμένη στα καλούδια της αγοράς. Εντάξει θα έχει και λίγο, αλλιώτικο, σούσι.

Τι φέρνει η μόδα των degu: Tροφή για σκέψη και εκλεκτική γαστρονομική απόλαυση

Tasting menus, menu dégustation, μενού γευσιγνωσίας: όπως και αν αποκαλούνται απλώνονται ραγδαία στα καλά εστιατόρια, ως επισφράγισμα γαστρονομικής τέχνης και γευστικού status symbol.

"Grand Resort Lagonissi": Ένα εκλεκτό δείπνο σε συνεργασία με το Mullineux Winery για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ένα γαστρονομικό ταξίδι που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις του κρασιού και της υψηλής γαστρονομίας, με τη συμμετοχή του Chris και της Andrea Mullineux.