S. Pellegrino: Μας υποδέχεται στο "Dal Professore"

Η κουζίνα της Μπότας φορά το γιορτινό της μανδύα και συστήνεται όμορφα καλιμπραρισμένη δια χειρός ενός "καθηγητή" του είδους στην Κηφισιά

Dal Professore © Ελευθερία Βασιλειάδη

O σεφ Νίκος Δημητροκάλης είναι ερωτευμένος με την Ιταλία και τη γευστική της κουλτούρα και το αποδεικνύει εδώ και χρόνια σερβίροντας μια πολύ ιδιοσυγκρασιακή εκδοχή της στα τραπέζια του "Dal Professore". Κάθε νέα του ρετσέτα μιλά άπταιστα την ιταλική ενώ οι σπεσιαλιτέ του είναι μια νοητή διαδρομή που αναδεικνύει τον γευστικό πλούτο της γείτονος φέρνοντας στο φως τα χιλιόμετρα που ο σεφ έχει γράψει ταξιδεύοντας και ερευνώντας τον. 

Dal Professore
© Ελευθερία Βασιλειάδη

Dal Professore
© Ελευθερία Βασιλειάδη

Ο σεφ, στην τρατορία με την ολάνθιστη αυλή και την κομψή σάλα στην όμορφη πλατεία του Αγίου Δημητρίου στην Κηφισιά, ξεφουρνίζει και την "πίτσα του μέλλοντος", όπως την αποκαλεί, μια πανάλαφρη, κρατσανιστή και κυψελωτή "non pizza", με φυσικό προζύμι και εύπεπτο ζυμάρι που διαθέτει 90% υγρασία, στην οποία δεν χρησιμοποιεί κίτρινα τυριά αλλά διάφορα είδη μοτσαρέλας ενώ επιλέγει αλλαντικά με ονομασία προέλευσης. Premium κοπές, διαλεχτά ψάρια και θαλασσινά, αλλά και κλασικά φαβορί που πατούν στην παράδοση αλλά παρουσιάζονται με μοντέρνα ματιά συνθέτουν το μενού. Η εμπειρία συμπληρώνεται από μια λίστα επιλεγμένων κρασιών που αποτελείται από 100 και πλέον ετικέτες ελληνικού και διεθνή αμπελώνα καθώς και πολλές προτάσεις σε αφρώδεις οίνους και σαμπάνιες. 

Περισσότερες πληροφορίες

Dal Professore

Πλατεία Αγίου Δημητρίου 17, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/05/2024

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.