Το "Σymposio" επιστρέφει για νέα σεζόν στη Βαρβάκειο

Το viral event που ένωσε τέχνη, γεύση, γαστρονομία και χορό σε ένα συναρπαστικό ψηφιδωτό διασκέδασης, αλλάζοντας μια κι έξω τον τρόπο που βλέπουμε την Κεντρική Αγορά της πόλης, επανέρχεται για να υποδεχτεί το φθινόπωρο αυτήν την Κυριακή, 1 Οκτωβρίου.

Symposio Festival Βαρβάκειος

Μετά την απαραίτητη καλοκαιρινή ανάπαυλα, η ιστορική Κεντρική Αγορά της Αθήνας ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ξανά το Σymposio Festival: το πιο viral event της πόλης, που επιστρέφει την Κυριακή 1η Οκτωβρίου για να μετατρέψει τη Βαρβάκειο στο πιο hot σημείο συνάντησης των food, music & art lovers της πόλης.

Symposio Festival Βαρβάκειος

Το αναπάντεχο κι ολότελα συναρπαστικό project, που συνδυάζει όλες τις αγάπες μας σε ένα εκρηκτικό ψηφιδωτό, θα μεταμορφώσει ξανά τις στοές Φιλοποίμενος και Αριστογείτονος σε ένα αντισυμβατικό venue, με elevated street food kiosks, dj booths, stages και bars, όλα στημένα στους πάγκους των συνηθισμένων πωλητών! Και κάπως έτσι η οχλαγωγία των εμπόρων της κρεαταγοράς θα παραχωρήσει τη θέση της σε ακόμα μία δυνατή μουσικο-γαστρονομική γιορτή, γεμάτη beats, φωνές, γέλια και… τηγάνια που τσιτσίριζουν.

Symposio Festival Βαρβάκειος

Σε αυτό το ραντεβού, που έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό, και όπου η δράση διαρκεί από τις 12:00 έως τις 23:00, η συμβουλή παραμένει γνωστή: να έρθεις από νωρίς, για να βρεις το ιδανικό spot, να ανακαλύψεις τη μυστική έκθεση τέχνης και να απολαύσεις από φρέσκα ζυμαρικά και αφράτα bao buns με γαρίδα tempura, ταιριασμένα με ελληνικό βιολογικό κρασί, μέχρι στρείδια συνδυασμένα με vodka και χαβιάρι –ναι, χαβιάρι!- συνοδεία σαμπάνιας, αλλά και καυτερή pizza με φρέσκια ζύμη που ανοίγεται μπροστά σου. Σούσι, σούπες και χειροποίητο σουβλάκι, συμπληρώνουν την παλέτα, ενώ οι λάτρεις των καθαρά ελληνικών γεύσεων δινουν ραντεβού στο Hasapika Central Market, για τα φημισμένα θαλασσινά στα κάρβουνα.

Symposio Festival Βαρβάκειος

Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας οι στοές θα είναι γεμάτες μουσική, ενώ performances-έκπληξη με διασκευές από αγαπημένα κομμάτια (opera, rock, swing και πολλά, πολλά άλλα) θα ξεπηδούν σε τυχαία σημεία εντός και εκτός της Αγοράς. Όσο η μέρα προχωρά ο ρυθμός θα γίνεται ολοένα και πιο χορευτικός μετατρέποντας τη Βαρβάκειο σε ένα μεγάλο street party. Ανάμεσα στα ονόματα που θα παρευρεθούν είναι οι Agent Greg, Coyot, Innassi, Mångata Projekt, Man with the Speaker, Mironas, Senôr J και Throdef όμως οι συμμετοχές δεν είναι μόνο οι προαναφερθείσες, αφού πολλές εκπλήξεις θα ανακοινώνονται σταδιακά, στον επίσημο λογαριασμό της διοργάνωσης στο Instagram (@symposio_festival_official).

Εννοείται ότι, όπως κάθε φορά, το show θα πλαισιωθεί από χορευτές και ακροβάτες, αλλά και special effect από αληθινές φωτιές. Το σκέφτεστε ακόμη; Συναντήστε μας εκεί την Κυριακή 1 Οκτωβρίου και… δεν θα δείτε ποτέ ξανά το Κέντρο της πόλης με το ίδιο μάτι!

Σymposio Festival -Κυριακή 1η Οκτωβρίου, 12:00-23:00
Βαρβάκειος Αγορά
Είσοδος Ελεύθερη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

26/04/2024

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.