Γλυκό φθινόπωρο στις Μεσσηνιακές "Ammothines"

Ο προορισμός που έφερε το ποιοτικό glamping και τη φιλοσοφία “από τη φάρμα στο τραπέζι” στα παράλια της Μεσσηνίας μας περιμένει για να δώσουν την ιδανική παράταση στις διακοπές.

Ammothines

Κάτι πολύ ιδιαίτερο συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην ειδυλλιακή παραλία του Πετροχωρίου Μεσσηνίας. Με επίκεντρο έναν ξεχωριστό παραθαλάσσιο πολυχώρο που επενδύει σοβαρά και στη γαστρονομία, έχει εξελιχθεί σε καλοκαιρινό προορισμό συνδυάζοντας την προνομιακή τοποθεσία με την έμφαση στις αρχές της βιωσιμότητας.

Ο Σεπτέμβριος είναι ιδανικός μήνας για να χαρίσουμε στον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας μια απόδραση, έστω και σύντομη, είτε για να δοκιμάσουμε το εστιατόριο και να απολαύσουμε το μπάνιο μας στην παραλία με τους αμμόλοφους είτε, ακόμη καλύτερα, για να ζήσουμε την πλήρη εμπειρία του Glamping στο "Ammothines", όπου καταλύματα σε μορφή σκηνής, πάνω σε ξύλινους πασσάλους και πλήρως εναρμονισμένα με το φυσικό τοπίο, περιμένουν να μας χαλαρώσουν, κυριολεκτικά στην αγκαλιά της φύσης.

Ammothines

Προσφέροντας fun και ζεν activities σε ένα μοναδικό στην περιοχή mix, το "Ammothines - Four Seas" μάς περιμένει τόσο για να ανακαλύψουμε φυσιολατρικές εμπειρίες με τοπικό χρώμα όσο και για να αφήσουμε το βλέμμα μας να ταξιδέψει στο γαλάζιο και το επιβλητικό Κάστρο της Βοϊδοκοιλιάς, απολαμβάνοντας το beach bar με τους lounge καναπέδες και τις αναπαυτικές boho μαξιλάρες με τις μουσικές του resident DJ Nikos Kouris να προσθέτουν ατμόσφαιρα.

Ammothines

Το εστιατόριο του ξεχωριστού καλοκαιρινού πολυχώρου που απλώνεται με φόντο τους αμμόλοφους έχει εξελιχθεί με το σπαθί του σε αυτόνομο προορισμό για τους γαστροφίλ. Φέτος το βρήκαμε πλήρως ανακαινισμένο, έχοντας κάνει σημαία του τη βιώσιμη φιλοσοφία του, αντλώντας εξαιρετικές πρώτες ύλες από το μποστάνι που βρίσκεται περιμετρικά του χώρου (αλλά όχι μόνο από αυτό). Με πιάτα όπως ο signature πειραγμένος μουσακάς, με μοσχαρίσια μάγουλα, μπεσαμέλ τρούφας και τσιπς λαχανικών, ο ταλαντούχος σεφ Δημήτρης Τσώτσος, αναδεικνύει τις διαλεχτές πρώτες ύλες με υψηλή τεχνική σε ενδιαφέρουσες συνθέσεις που αναδίδουν οικείες γευστικές μνήμες, και συνδυάζουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα με τη βαθιά νοστιμιά.

Ammothines

Σε ένα χώρο που μοιάζει με φυσική συνέχεια της παραλίας η farm to table "συνάντηση" της ελληνικής παράδοσης με μοντέρνες τεχνικές γίνεται αισθητή σε γεύσεις όπως η σουπιά με σπανάκι και κους κους, το κοκοράκι τσιουχτή σε σάλτσα καπνιστής ντομάτας και λιγκουίνι με καμμένο βούτυρο, καθώς και τα τραγανά κι αφράτα arancini σπανακόρυζου. Η ενημερωμένη κάβα, με επιλεγμένες ετικέτες από τη Μεσσηνία, αλλά και όλη την Ελλάδα επιβεβαιώνει την άνοδο του τοπικού αμπελώνα και δίνει την ευκαιρία για ενδιαφέροντα pairings.

ammothines

Ο γευστικός επίλογος γράφεται στο pop up restaurant "Ammothines Fish Meze" που άνοιξε φέτος, μεταμορφώνοντας εξαιρετικά υλικά από όλη την Ελλάδα, όπως πέστροφα 'Άρτας, χέλι Πρεβέζης και σύγκλινο Μάνης, σε πειραγμένες comfort συνταγές που συνοδεύονται από επιλεγμένα αποστάγματα.

Πετροχώρι Μεσσηνίας, 27230 41798, ammothines.gr
Facebook, Instagram

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/05/2024

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.