"Savour the Stars" στο Sani Gourmet 2023

Κορυφαία ονόματα του διεθνούς γαστρονομικού τερέν φιλοξενεί το ετήσιο φεστιβάλ που διοργανώνει για μία ακόμα χρονιά το Sani Resort με κεντρικό θέμα «Savour the stars».

Chef Stephanie Le Quellec (1).png Γαστρονομία με τη φινέτσα της σεφ Chef Stephanie Le Quellec

Η φετινή επιστροφή του Sani Gourmet Festival σηματοδοτεί και την άφιξη διεθνούς κύρους σεφ στην Ελλάδα, βραβευμένων με αστέρια Michelin, οι οποίοι θα προσφέρουν στους τυχερούς καλεσμένους του φεστιβάλ γεύσεις υψηλών προδιαγραφών. Από 7 Ιουλίου έως και 12 Αυγούστου οι βραβευμένοι με αστέρια Michelin σεφ, Akira Back, Christian Le Squer, Stephanie Le Quellec αλλά και οι Hélène Darroze και Javier Torres που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δίνουν το γαστρονομικό ρεσιτάλ φέρνοντας και πάλι το Sani Resort στο προσκήνιο της υψηλής κουζίνας για 5 ξεχωριστές καλοκαιρινές βραδιές.

Sani Gourmet 2023_Savour The Stars.png

Κεντρικό θέμα του φετινού φεστιβάλ είναι το "Savour the Stars" και περιλαμβάνει μία ατζέντα 5 ξεχωριστών δείπνων που πραγματοποιούνται στα εστιατόρια "Elia" και "Water" του Sani Resort. Η A-list της haute cuisine θα δημιουργήσει ειδικά μενού γευσιγνωσίας από διαφορετικές κουζίνες (γαλλική, μοντέρνα, fusion), με έμπνευση εμβληματικά signature πιάτα συνοδευόμενα από επιλεγμένες λίστες κρασιών του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα.

Chef Akira Back
Ασιατική ελεγκάντσα από τον Chef Akira Back
Αkira Back
 Ο σεφ Αkira Back

Συγκεκριμένα, στις 7 Ioυλίου ο κορεάτικης καταγωγής Αkira Back, βραβευμένος με 1* Michelin celebrity chef-patron της ομώνυμης αλυσίδας εστιατορίων παγκοσμίως, δημιούργησε στο εστιατόριο "Elia" του Porto Sani, ενώ στις 22 Iουλίου η Hélène Darroze, η "Καλύτερη Γυναίκα Σεφ στον Κόσμο για το 2015", με τρία εστιατόρια και συνολικά 6* Michelin, (το 3* The Connaught στο Λονδίνο, το 2* Hélène Darroze στο Παρίσι και το 1*Hélène Darroze à Villa La Coste στην Προβηγκία) θα πρωταγωνιστήσει επίσης στην κουζίνα του "Elia όπως και ο Christian Le Squer, (29/7) κάτοχος 3* Michelin, και Head Chef στο εστιατόριο "Le Cinq” του Four Seasons Hôtel George V στο Παρίσι. 

Christian Le Squer (2).jpg
Πιάτο του Christian Le Squer
Sani Gourmet 2023
Stephanie Le Quellec και Christian Le Squer

Στις 5 Αυγούστου H Γαλλίδα σεφ Stephanie Le Quellec του "La Scene” και του "MAM” στο Παρίσι κι επικεφαλής του εστιατορίου "Over Water” στο "Sani Asterias” επιστρέφει στο Sani Resort, στο εστιατόριο "Water”, με κεντρική έμπνευση την κουζίνα της Νότιας Γαλλίας. Το εντυπωσιακό φινάλε θα γράψει στις 12 Aυγούστου στο εστιατόριο "Elia”, o Javier Torres, ένας εκ των αδερφών Torres και συνιδιοκτήτης, μαζί με τον αδερφό του Sergio, του ιδιότυπου τριάστερου "Cocina Hermanos Torres” στη Βαρκελώνη, γνωστού για την ανοιχτή κουζίνα και το βιώσιμο γαστρονομικό του concept. 

Sani Gourmet 2023
Πιάτο των αδερφών Torres (αριστερά) και της Hélène Darroze (δεξιά)
Sani Gourmet 2023
Οι Javier και Sergio Torres και η Hélène Darroze

Κρατήσεις: sgr@saniresort.gr
FB: SaniGourmet
#SaniGourmet #OnlyatSani
Sani Gourmet 2023

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/05/2024

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.