Τρία spots για απολαύσεις με Lurisia δίπλα στο κύμα

Το premium ιταλικό νερό των 'Αλπεων, με τη βραβευμένη φιάλη σε σχήμα φαναριού ανθρακωρύχου, είναι ο οδηγός μας για μερικές απ’ τις πιο φίνες γαστρονομικές στιγμές στην πόλη.

Abra Ovata

Προερχόμενο από τις Άλπεις, από την κορυφή του όρους "Monte Pigna", σε υψόμετρο 1.416 μ., το premium ιταλικό νερό Lurisia φέρνει τη φινέτσα του Πιεμόντε στο ποτήρι. Η εμφιάλωση του γίνεται απ’απευθείας από την πηγή χωρίς πρόσθετες επεξεργασίες να κρίνονται απαραίτητες. Αφήνοντας τον ουρανίσκο καθαρό, αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό κάθε γεύματος με ιωδιούχες γεύσεις δίπλα στο κύμα και σταθερό οδηγό μας για μερικές απ’ τις πιο φίνες γαστρονομικές στιγμές στην πόλη.

Η ιστορία του συνοδεύεται από έναν συναρπαστικό θρύλο αφού λέγεται ότι, το 1900, το χτύπημα της αξίνας ενός ανθρακορύχου στους πρόποδες των Δυτικών 'Άλπεων, έκανε να κυλήσει από τον βράχο νερό που αποδείχτηκε εξαιρετικό για κατανάλωση, αλλά και πολύτιμο για την επούλωση πληγών. Το νερό αυτό ήταν η πηγή του Lurisia (Santa Barbara Di Lurisia) και η φήμη του ξεπέρασε τα σύνορα της περιοχής, με τη βραβευμένη με Νόμπελ, Μαρία Κιουρί να φτάνει στην περιοχή και να πιστοποιεί τις εξαιρετικές ιδιότητες του λίγα χρόνια μετά. Mε οδηγό το premium ιταλικό νερό Lurisia και τη βραβευμένη φιάλη του σε σχήμα φαναριού, εμπνεόμαστε από το θρύλο του εξερευνητή και ανακαλύπτουμε κι εμείς μερικά θερινά γαστρονομικά πόστα της πόλης πλάι στο κύμα.

Abra Ovata

Abra Ovata

Μια σειρά στιγμιότυπων της πολυπολιτισμικής περιπλάνησής του από τον Παναμά έως το Λονδίνο αποτυπώνει ο ταλαντούχος σεφ John Σκοτίδας στο ολοκαίνουριο εστιατόριο στη Λίμνη Βουλιαγμένης, σε ένα από τα πλέον ειδυλλιακά τοπία της Αττικής. Στο μενού εκφράζεται κάθε γευστική του αναφορά σε πιάτα από τα οποία δε λείπει το ελληνικό στοιχείο το οποίο συνδυάζει με στοιχεία από τη Λατινική Αμερική και την Ασία. Το σπετζοφάι που γίνεται πρωτότυπη γέμιση για καλοφτιαγμένα πιτάκια empanadas, η πικάντικη αθηναϊκή που κάθεται πάνω σε ένα φίνο "στρωματάκι" από τραγανή πατάτα με αυγοτάραχο και ο γνώριμος συνδυασμός χταπόδι-φάβα, που επαναλανσάρεται παρέα με ένα πολύ καλό mole ελιάς είναι μερικές περιπτώσεις χαρακτηριστικές. Η θάλασσα έχει τον πρώτο λόγο σε αρκετές προτάσεις όπως η ζουμερή σφυρίδα που συνοδεύεται από τραγανό αρακά και χόρτα σε μια ανοιχτή συνομιλία γης και θάλασσας, το μαγιάτικο με μελισσόχορτο και μαστίχα ή ο αστακός κακαβιά. Επικεφαλής της κουζίνας είναι η ικανή νεαρή μαγείρισσα Βάσια Πολυχρονοπούλου ενώ τα επιδόρπια, που επιμελείται η Καλλιόπη Μάρου, περιλαμβάνουν προτάσεις όπως τσουρέκι με σορμπέ σύκο, παγωτό μαύρο σκόρδο και τάρτα Dulce de leche με παγωτό ελληνικού καφέ και μπανάνα. 

Blue Fish

Blue Fish

Το "Blue Fish" πρωτοδημιουργήθηκε το 2015 στην Πάρο και το 2017 αγκυροβόλησε στην Αθήνα σε ένα από τα πιο γοητευτικά πόστα της αττικής ριβιέρας. Εδώ παρουσιάζεται η εκφραστική εκδοχή μιας ελληνικής δημιουργικής ψαροταβέρνας σε περιβάλλον απλό και φιλόξενο, που θυμίζει έντονα νησί. Είναι λοιπόν από τα ιδανικότερα σημεία για να απολαύσετε ανέμελα τη θάλασσα σε ρόλο απόλυτου πρωταγωνιστή αφού οι γεύσεις τιμούν τη μοντέρνα ψαροφαγία και οι σπεσιαλιτέ του μενού συστήνουν ιωδιούχους θησαυρούς σε ενδιαφέρουσες γαστρονομικές εκδοχές. Δεν θα παραλείψετε να αναζητήσετε τις ειδικές προτάσεις όπου, με διαφορετικούς συνδυασμούς, δίνεται βήμα στη head to tail λογική προσφέροντας τη δυνατότητα δοκιμής του ψαριού από την ουρά μέχρι το κεφάλι με διαφορετικούς τρόπους. Η βραδινή κάρτα του μαγαζιού περιλαμβάνει σαλάτες, ωμά, ορεκτικά ζεστά πιάτα καθώς και κάποιες signature δημιουργίες που έχουν αγαπηθεί. 

40fourty

40fourty

Συνοδεύοντας τη μοντέρνα κουζίνα του με τα χαλαρά vibes του καλοκαιριού το "40fourty" είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια της αθηναϊκής ριβιέρας. Κομψό και με ατμόσφαιρα άψογα σεταρισμένη με το καλοκαίρι, προτείνει γεύσεις με τη γενική εποπτεία του σεφ Χάρη Κόσσυφα, ο οποίος σε τρία φίνα μενού (παραλίας, μεσημεριανό και βραδινό γεύμα) συμπυκνώνει τη δική του γεύση του θέρους. Το μαγιάτικο με αχινό, σταφύλια και μύρτιλα, ο καπνιστός τόνος με αλμύρα, αυγά ρέγγας και ταχίνι και τα στείδια που σερβίρονται με τη γοητεία της λιτότητας των φυκιών και λίγο λεμόνι, ξεχωρίζουν από τη μεσημεριανή κάρτα ενώ στο βραδινό κατάλογο θα συναντήσετε τα παραπάνω και πιο πληθωρικά πιάτα όπως ο αστακός, ψητός ή σε μακαρονάδα, το μπαρμπούνι με αρακά, αγκινάρα και καρότο, το φαγκρί φρέγκολα με μύδια και καπνιστή πάπρικα, και ωραίες ψαριές ημέρας που συμπληρώνουν το κατά κύριο λόγο ιωδιούχο σενάριο από το οποίο όμως δεν λείπουν και premium κοπές ψημένες στα κάρβουνα, για δυνατούς κρεοφαγικούς παίχτες. Ενδιαφέρουσα και η λίστα των κρασιών τους. 

Lurisia

Περισσότερες πληροφορίες

BlueFish

Λεωφ. Ποσειδώνος 4, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Abra Ovata

Λίμνη Βουλιαγμένης, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

26/04/2024

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.