Κάππαρη

Αν είστε κι εσείς μόνιμοι κάτοικοι αθηναϊκής πολυκατοικίας και τείνετε να ξεχάσετε την ύπαρξη σπιτιών με κεραμοσκεπή, θα το χαρείτε αυτό το μικρό… φευγιό: η «Κάππαρη», παρότι άρτι αφιχθείσα στα Πετράλωνα, έχει ένα (σε λογική δόση) «πάμε σαν άλλοτε», με τραπεζοκαθίσματα βαμμένα ζαχαρί, τριγυρισμένα από κάποια δέντρα, κυπαρισσί παραθυρόφυλλα, φαναράκια και μεταλλικές γλάστρες στα περβάζια.

Κάππαρη

Αν είστε κι εσείς μόνιμοι κάτοικοι αθηναϊκής πολυκατοικίας και τείνετε να ξεχάσετε την ύπαρξη σπιτιών με κεραμοσκεπή, θα το χαρείτε αυτό το μικρό… φευγιό: η «Κάππαρη», παρότι άρτι αφιχθείσα στα Πετράλωνα, έχει ένα (σε λογική δόση) «πάμε σαν άλλοτε», με τραπεζοκαθίσματα βαμμένα ζαχαρί, τριγυρισμένα από κάποια δέντρα, κυπαρισσί παραθυρόφυλλα, φαναράκια και μεταλλικές γλάστρες στα περβάζια. Τα χάζευα δοκιμάζοντας συμπαθητικά κεφτεδάκια σαγανάκι (€ 7,50) με ωραία, spicy ντοματένια σάλτσα, με όση φέτα χρειάζεται, μαστέλο που ψήνεται στη σχάρα (€ 7,50) και σερβίρεται με λαδολέμονο και πιτούλες και μια λιτή σαλάτα με ρόκα, ξινομυζήθρα, ντομάτα και σπασμένο παξιμάδι (€ 7) η οποία, δροσεροκρατσανιστή, λειτουργεί ορεκτικότατα.

Ελληνική συνήθεια που θυμάσαι από τα μικράτα σου και τη συνεχίζεις απόλυτα φυσικά, το ωραίο με τις ταβέρνες είναι ότι δε χρειάζονται… βαρύγδουπη οργάνωση. μόνο διάθεση για έξω. Κι ότι, δημοκρατικότατα, πιάνουν όλη την γκάμα του κοινού: νεαρόκοσμο και μεγαλύτερους, ζευγάρια και φίλους. Αρκεί να σας πω ότι στο τραπέζι πίσω μας αντάλλασσαν απόψεις περί Sonia Rykiel και Azzedine Alia (sooo «Sex and the City») τρώγοντας –αντί για σούσι– μοσχαράκι κοκκινιστό. Εμείς πάλι, αντί για τους μεγάλους designers τούτου του πλανήτη, συζητούσαμε περί της γενικής ανάγκης για φαγητό λογικά κοστολογημένο, την ώρα που ήρθε στο τραπέζι ο μουσακάς, ο οποίος είχε ωραία μπεσαμέλ, παρότι ο κιμάς δεν ήταν τόσο πετυχημένος, και το κεμπάπ γιαουρτλού (€ 9), μερακλίδικο, μια μείξη από αρνί, μοσχάρι και χοιρινό, με χοντροκομμένες τηγανητές πατάτες – σαν να τις έκοψε η γιαγιά σου. Ένα γατί πιτσιρίκι τριγύριζε στα πόδια μας, μέρος της σκηνογραφίας «γειτονιάς» – χρειαζούμενης αυτόν τον καιρό της επιστροφής στην πόλη.

UP: Το προσεγμένο σύνολο. Η ποικιλία σε γεύσεις: εκτός από κρεατικά και μαγειρευτά, έχει και θαλασσινά - μέχρι και γαριδομακαρονάδα. DOWN: Το σέρβις είναι λίγο απρόσωπο, αν και εξαιρετικά γρήγορο.

Περισσότερες πληροφορίες

Κάππαρη

Δωριέων 36, Άνω Πετράλωνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.