El Bandoneon

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Louis και του Ernest συνεχίζει δυναμικά, χορευτικά και κρεατοφιλικά. Μήπως είναι ώρα να μάθεις τάνγκο;

El Bandoneon

Η γεύση του πάθους

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Louis και του Ernest συνεχίζει δυναμικά, χορευτικά και κρεατοφιλικά. Μήπως είναι ώρα να μάθεις τάνγκο;

El Bandoneon - εικόνα 1

«Ο χορός είναι μια κάθετη έκφραση της οριζόντιας επιθυμίας», φέρεται να έχει πει ο Μπέρναρντ Σο, και στην περίπτωση του αργεντίνικου τάνγκο η παρατήρηση ταιριάζει κουτί: ίχνη θυμού στις απότομες κινήσεις, βήματα και σώματα που μπλέκονται, ερωτισμός, τουτέστιν πάθος. Στο «Bandoneon», σε ένα χώρο-σκηνικό με πολυελαίους, καντηλέρια, φωτογραφίες από το Μπουένος Άιρες, μπαντονεόν (μικρά ακορντεόν), χρυσές καρέκλες και καναπεδάκια που θυμίζουν σεπαρέ, η μπουγάδα που κρέμεται από το ταβάνι και ο χώρος της παλιάς αποθήκης με τις βιομηχανικές αναφορές δίνουν κάτι από γειτονιά. Σκέτο θέατρο δηλαδή. Το τάνγκο είναι μετάγγιση αισθήσεων στην πίστα, κι η εγγύτητα με τα σώματα σε καθηλώνει· δεν είδα κανέναν να μιλάει την ώρα που οι χορευτές ήταν εν κινήσει, λίγο ίσως την ώρα των μαθημάτων.

Το φαγητό ξεκινάει με πόρτο και μια κρύα empanada, μέχρι να ανοίξεις τον κατάλογο-βεντάλια και να πάρεις αντί για αέρα τις αποφάσεις σου. Τα Peras Pampeanas, αχλάδια σιροπιασμένα σε κόκκινο κρασί, ψημένα στο φούρνο με τυρί κρεμώδες παμπέρο, νοστιμότατα. Η σαλάτα των καβαλάρηδων με μαρούλι, σέλερι, ανανά, πιπεριά και καρύδια είναι πλούσια, αλλά έχει μια υπερβολή στο dressing (μαγιονέζα, κρέμα γάλακτος και ουίσκι). Τα κρέατα, όπως αναμένεται, πρωταγωνιστούν: Δοκίμασα τρυφερό μοσχαρίσιο φιλέτο lomo loco, με λίγο παραβρασμένο, ίσως υπερβολικά πικάντικο ρύζι, μανιτάρια και σος σαμπάνιας, και Bife el Portenido, μια σωστά ψημένη μπριζόλα Αργεντινής χωρίς κόκαλα με την παραδοσιακή σάλτσα Chimichurri, τηγανητές πατάτες, κρέμα από κολοκύθα και καλαμπόκι και ψητά λαχανικά. Σε κερδίζουν, αν και τα συνοδευτικά δεν είναι πάντα αντάξια των κρεάτων. Στα γλυκά ωραία η μους σοκολά, όμως την κρεμ καραμελέ με dulce di lece οφείλεις να τη δοκιμάσεις. Την ώρα που ο Manolo Vegas παίρνει το σαξόφωνο έχεις ήδη μια αίσθηση πληρότητας - και ο Carlos Gardel, ο αξέχαστος μουσικός της Αργεντινής, χαμογελάει στο κάδρο του.

INFO

EL BANDONEON Βιργινίας Μπενάκη 7, Πλ. Μεταξουργείου, 2105224346. Έως 1 π.μ. Κυρ. μόνο ποτό. Κλειστά Δευτ. Τιμή: € 40-45.

Άντζελα Σταματιάδου
astamatiadou@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Leandro Carreira και Πέτρος Δήμας σε 4 Hands dinner στο ‘Makris Athens’

Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στο βραβευμένο εστιατόριο, την Τετάρτη 22 Μαΐου.

Το Greek Chefs Abroad του Ομίλου "MarBella Collection" επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά

Τέσσερις διάσημοι Έλληνες chefs του εξωτερικού θα δημιουργήσουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, εμπνεόμενοι από τις ελληνικές τους ρίζες και τις διεθνούς εμβέλειας εμπειρίες τους.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.