Πέντε νέες brunch αφίξεις που αλλάζουν τον χάρτη της πρωινής Αθήνας

Τα πιο φρέσκα brunch spots της Αθήνας που αξίζει να ανακαλύψεις τώρα σε οδηγούν σε Παγκράτι, Γλυφάδα, Ομόνοια και Νέα Σμύρνη.

mercato

Όσα benedict κι αν δοκιμάσουμε και όσα pancakes κι αν στοιβάξουμε στα κυριακάτικα τραπέζια μας, η πόλη συνεχίζει να γεννά νέα brunch spots που βρίσκουν τρόπους να μας ανοίγουν ξανά την όρεξη. Άλλοτε με πληθωρικά πιάτα γεμάτα κλασικές αυγοπαρασκευές, άλλοτε με πιο δημιουργικά twists σε focaccia και open toast, το brunch στην Αθήνα παραμένει μια ατελείωτη διαδρομή μεταξύ υδατάνθρακα, πρωτεΐνης και καλού καφέ. Κι εμείς, μόνιμα σε αναζήτηση για τις νέες γεύσεις στην πόλη, πιάνουμε θέση στα παρακάτω ολοφρέσκα spots που αξίζουν την επόμενη πρωινή έξοδο.

PAF

PAF – Παγκράτι

Λιγότερο με νέα προσθήκη και περισσότερο με φυσική εξέλιξη ενός χώρου που έχει ήδη χτίσει τη δική του ταυτότητα γύρω από τον φούρνο και τη ζύμη μοιάζει το brunch στο PAF. Μετά την pizza, τη focaccia και το aperitivo που το έβαλαν σταθερά στον χάρτη του Παγκρατίου, το νέο brunch menu έρχεται να επεκτείνει τη φιλοσοφία του στις πρωινές και μεσημεριανές ώρες, χωρίς να αλλάζει τον πυρήνα του: comfort συνδυασμοί με urban χαρακτήρα.

Στην καρδιά του βρίσκονται οι ίδιες ζύμες και τεχνικές που χρησιμοποιούνται καθημερινά στο bakery κομμάτι του PAF, δημιουργώντας πιάτα που κινούνται ανάμεσα σε φούρνο, casual dining και σύγχρονη brunch κουλτούρα. Το Avocado Toast με focaccia και Αρσενικό Νάξου, τα Mushrooms & Eggs πάνω σε double baked croissant και το PAF Saksuka με αυγά στο φούρνο δείχνουν ξεκάθαρα αυτή τη λογική της "ζύμης ως βάσης”. Το brunch συνοδεύεται από specialty coffee, spritzes και low ABV cocktails, κρατώντας τον all day ρυθμό του χώρου ζωντανό από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, με θέα την πλατεία Βαρνάβα.

Το νέο dining bar και microbakery Koita Ath. στη Γλυφάδα

Koita – Γλυφάδα

Μια διαφορετική ανάγνωση της γαστρονομικής εμπειρίας επιχειρεί να συστήσει το Koita στη Γλυφάδα, όπου η όραση προηγείται και λειτουργεί ως αφετηρία για ό,τι ακολουθεί στο τραπέζι. Το νέο microbakery και dining bar στη Λαοδίκης δεν αντιμετωπίζει το φαγητό απλώς ως γεύση, αλλά ως συνολική αισθητηριακή εμπειρία που ξεκινά από την εικόνα και ολοκληρώνεται στο πιάτο.

Το πρωί, ο χώρος λειτουργεί ως microbakery με έμφαση σε φρεσκοψημένα προϊόντα, καφέ και matcha προτάσεις. Από το απόγευμα όμως μετατρέπεται σε dinner spot, με μεσογειακή κουζίνα σε σύγχρονη street εκδοχή υπό την επιμέλεια του Παύλου Κυριάκη, δίνοντας στο Koita έναν πιο σύνθετο χαρακτήρα. Το zero-waste bar αξιοποιεί υλικά της κουζίνας σε νέους συνδυασμούς, ενώ η μουσική παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ατμόσφαιρας σε ένα ιδιοσυγκρασιακό project που κινείται ανάμεσα στο design, τη γαστρονομία και την εμπειρία.

Benedict Athens

Benedict Athens – Ομόνοια

Σε μια πόλη που έχει ήδη γεμίσει με brunch spots κάθε μορφής, το Benedict Athens έρχεται να επεκτείνει το concept πέρα από τα στενά χρονικά του όρια. Με καταγωγή από το Βερολίνο, το "φαινόμενο του brunch” προσγειώνεται στην Αθήνα μεταφέροντας τη λογική του "The Morning That Never Ends”, όπου τα αυγά ποσέ και τα pancakes δεν γνωρίζουν ώρα. Στεγασμένο στο ισόγειο του Vision Hotel, το Benedict Athens λειτουργεί σαν συνεχές πέρασμα ανάμεσα σε πρωινό, brunch και all day dining. Ο σεφ Νικόλας Μαρκογιαννάκης προσαρμόζει το μενού σε μεσογειακή γλώσσα, χωρίς να χάνει τον διεθνή του χαρακτήρα, δημιουργώντας πιάτα που πατούν και στις δύο πλευρές.

Από τη σπανακόπιτα Benedict μέχρι το Croissant Royal με σολομό και hollandaise, το μενού κινείται ανάμεσα σε comfort αναφορές και πιο signature εκτελέσεις. Τα fluffy pancakes και το bread basket ολοκληρώνουν μια εμπειρία που δεν αντιμετωπίζει το brunch ως στιγμή, αλλά ως διάρκεια μέσα στη μέρα.

Το

Περίπου – Άνω Γλυφάδα

Το "Περίπου” στην Άνω Γλυφάδα έρχεται να προστεθεί σε μια νέα γενιά brunch spots που επενδύουν όχι στην υπερβολή, αλλά στην ανεπιτήδευτη καθημερινότητα. Ένα all day concept που ξεκινά από νωρίς το πρωί και φτάνει μέχρι αργά το βράδυ, χωρίς να προσπαθεί να αποδείξει κάτι περισσότερο από αυτό που είναι.

Η φιλοσοφία του βασίζεται στην απλότητα και στην ισορροπία ανάμεσα στο comfort και τη σύγχρονη αστική κουζίνα. Brunch πιάτα που κινούνται από αβγά και pancakes μέχρι πιο "ήσυχες” επιλογές, δίνουν την αίσθηση ενός χώρου που δεν βιάζεται να εντυπωσιάσει, αλλά να γίνει σταθερό σημείο συνάντησης. Σε μια πόλη που συχνά κυνηγά την τελειότητα, το "Περίπου” λειτουργεί σχεδόν ως αντίλογος: μια πρόταση που αφήνει χώρο στην απλότητα να γίνει η νέα πολυτέλεια.

mercato

Mercato – Νέα Σμύρνη

Το Mercato που όλοι γνωρίσαμε στο Παλαιό Φάληρο συνεχίζει την επέκτασή του στα νότια προάστια, μεταφέροντας το ήδη γνωστό brunch concept στη Νέα Σμύρνη, απολαμβάνοντας τη δική της all day ρυθμολογία. Στην Ομήρου, το νέο κατάστημα λειτουργεί ως φυσική συνέχεια του μεγάλου αδερφού του με ίδια λογική: comfort φαγητό, γενναιόδωρες μερίδες και γεύσεις που απευθύνονται σε κάθε στιγμή της ημέρας.

Το brunch menu κινείται σε γνώριμα αλλά αποτελεσματικά μονοπάτια. Από lobster brioche και healthy bowls μέχρι club sandwiches και σαλάτες με σολομό ή burrata, προτείνει πιάτα που δεν προσπαθούν να επανεφεύρουν το brunch, αλλά να το υπηρετήσουν με συνέπεια. Στα γλυκά, τα cheesecakes και τα τιραμισού κρατούν τον τελικό λόγο, δίνοντας στο Mercato τον χαρακτήρα ενός spot που μπορεί εύκολα να ξεκινήσει από καφέ και να καταλήξει σε πλήρες γεύμα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Paf

Εμπεδοκλέους 26, πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι
  • Bars

Koita

Λαοδίκης 38
  • Εστιατόρια

Mercato

Ομήρου 7, Νέα Σμύρνη
  • Εστιατόρια

Περίπου

Φαιστού 1, Άνω Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αυτοί είναι οι 3 φρέσκοι φούρνοι της Αθήνας που ήδη συζητιούνται πολύ

Τρεις νέοι φούρνοι στην Αθήνα αλλάζουν όσα ξέραμε για το καθημερινό bakery, με προζύμια, πρέτσελ, cinnamon rolls και ζύμες που ήδη δημιουργούν τις δικές τους ουρές στην πόλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
20/08/2026

Από το "Le Louis XV" στην Κρήτη: ο Emmanuel Pilon και η νέα υψηλή γαστρονομία

Ο Executive Chef του ιστορικού "Le Louis XV – Alain Ducasse", ενός από τα εμβληματικότερα εστιατόρια της σύγχρονης γαλλικής γαστρονομίας, βρέθηκε στο "Daios Cove" στα πλαίσια των Culinary Journeys του resort, για μια μοναδική βραδιά υψηλής κουζίνας. Και μίλησε στο αθηνόραμα για την παρακαταθήκη του Alain Ducasse, την επανάσταση της Naturalité και το πώς διαμορφώνεται σήμερα η επόμενη μέρα της haute cuisine.

Σε αυτό το κοσμοπολίτικο spot της Αθηναϊκής Ριβιέρας το καλοκαίρι έχει γεύση aperitivo

Το Cova Astir Marina φέρνει στη Βουλιαγμένη ιταλική pasticceria, aperitivo και signature πιάτα, σε ένα κοσμοπολίτικο σκηνικό με θέα την Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Το πολίτικο εστιατόριο στο Ζούμπερι που θυμίζει πως ήταν κάποτε το καλοκαίρι στην εξοχή

Στο "Χειμώνα Καλοκαίρι", μόλις μισή ώρα από την Αθήνα, πολίτικες γεύσεις, μεσογειακά πιάτα και ένας καταπράσινος κήπος συνθέτουν εδώ και 15 χρόνια ένα σταθερό γαστρονομικό καταφύγιο.

50 χρόνια Αθηνόραμα: Όταν τα αλλαντικά συναντούσαν το ελληνικό κρασί

Ανατρέχουμε στο αρχείο των 50 χρόνων του αθηνοράματος και ξεχωρίζουμε στιγμιότυπα από τη βιωματική ιστορία του περιοδικού αλλά και της ίδιας της πόλης.

Από το πατατάτο στις μακαρούνες: Τι τρώμε στα νησιώτικα πανηγύρια και γιατί

Στα καζάνια των πανηγυριών σιγοβράζει η πιο αυθεντική γεύση του Αιγαίου, με διαφορετικές παραδόσεις σε κάθε νησί.

Χαλκιδική εκτός πεπατημένης: 4 ταβέρνες με χαρακτήρα μακριά από τα προφανή

Πέρα από τις διάσημες παραλίες της, η Χαλκιδική κρύβει ταβέρνες με χαρακτήρα, ιστορία και αληθινά καλό φαγητό, σε τέσσερις διευθύνσεις που αξίζουν την παράκαμψη.