Γιατί οι 'Λεύκες' στο Γαλάτσι είναι από τα πιο δημοφιλή μαγαζιά της Αθήνας

Σταθερή αξία εδώ οι δημιουργικές αποδόσεις κλασικών ελληνικών πιάτων, με την ιδιοσυγκρασιακή ματιά του δραστήριου ιδιοκτήτη Τάσου Ντούμα.

Το εστιατόριο Λεύκες στο Γαλάτσι

Τριάντα τρία χρόνια λειτουργίας μετρούν οι "Λεύκες", ένα από τα αθηναϊκά γευστικά σημεία αναφοράς, που σταθερά τιμά τις ελληνικές γευστικές παραδόσεις, ανανεώνοντάς τις με την ιδιοσυγκρασιακή ματιά του δραστήριου ιδιοκτήτη Τάσου Ντούμα.

Το εστιατόριο Λεύκες στο Γαλάτσι 3

Το εστιατόριο Λεύκες στο Γαλάτσι 6

Το εστιατόριο Λεύκες στο Γαλάτσι 5

Σταθερή αξία εδώ οι δημιουργικές αποδόσεις κλασικών ελληνικών πιάτων, που σερβίρονται στην κατάφυτη αυλή και στην κομψή σάλα, η οποία συχνά φρεσκάρεται, αγκαλιάζοντας τον επισκέπτη πάντα με θέρμη γαστρονομικά και με την εξαιρετική αισθητική της.

Οι προτάσεις του μενού μοσχοβολούν Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να λείπουν εκείνες οι πινελιές, που μπορεί να μην έχουν γαλανόλευκες αποχρώσεις, συμπληρώνουν όμως τις γευστικές συνθέσεις.

Το εστιατόριο Λεύκες στο Γαλάτσι 7

Steak κουνουπιδιού με γκλάσο από πιπεριά Φλωρίνης, σπαραγκομπροκολίνια στα κάρβουνα με γουακαμόλε, τρίμμα φέτας και καβουρδισμένο αμύγδαλο, κοτόπουλο με πατάτες, σιγοψημένο στον ξυλόφουρνο, ζουμερό και μαμαδίστικο με μπόλικο λαδολέμονο, χειροποίητα ζυμαρικά με pesto από φιστίκι, καψαλισμένη προβατίνα και ξινή κρέμα, μπαλοτίνα κοτόπουλο με τραχανά, ενώ, στο τέλος του γεύματος, η ζεστή μηλόπιτα θα ξυπνήσει αναμνήσεις κυριακάτικων μαζώξεων.

Το εστιατόριο Λεύκες στο Γαλάτσι 9

Το εστιατόριο Λεύκες στο Γαλάτσι 1

Το εστιατόριο Λεύκες στο Γαλάτσι 8

Tip: Στα ποτήρια το κρασί ρέει άφθονο με σχεδόν 60 ετικέτες –κυρίως ελληνικές– να δίνουν τον τόνο στην κάβα.


Info

Πυθαγόρα 1 & Λεωφ. Γαλατσίου 100, Γαλάτσι, 2102924458,
Λεύκες,
@lefkes_athens

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Λεύκες

Πυθαγόρα 1 & Λεωφ. Γαλατσίου 100, Γαλάτσι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το September 18 και η τέχνη του να είσαι ολοήμερο χωρίς να είσαι "all day"

Στη στοά Καΐρη, το ολοκαίνουργιο September 18 αποδεικνύει ότι το ολοήμερο μπορεί να έχει χαρακτήρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
20/03/2026

H Ψαρού είναι ένα εστιατόριο με ωραίο θαλασσινό χαρακτήρα

Αέρας ανανέωσης –θαλασσινός πάντα– φυσά στο δημοφιλές σποτ των ΝΠ.

Οινική βραδιά με άρωμα Γαλλίας στο Brasserie Lorraine

Μια εκλεπτυσμένη βραδιά γευσιγνωσίας με τον Emmanuel Cruse και menu πέντε σταδίων έρχεται στην Brasserie Lorraine.

Το 10AM Apotheke φιλοξενεί το Bakery Pop-Up του Bill & Coo Mykonos

Άχαστο διήμερο που μοσχοβολά ζύμη στον Κεραμεικό, μαζί με έναν πολυβραβευμένο σεφ.

Στη Μεταμόρφωση, για μια σπάνια ταβέρνα που σερβίρει πίτσα προβατίνας

Ένα από τα πιο sui generis μαγαζιά της Αθήνας δε θα μπορούσε παρά να σερβίρει (και) πολύ αποψάτα πιάτα.

Ο Παύλος Κυριάκης βάζει νέα λάστιχα στο "Βουλκανιζατέρ"

Και ταυτόχρονα αναλαμβάνει την επιμέλεια σε έναν ολοκαίνουργιο χώρο στη Γλυφάδα.

'Aglio, Olio e Peperoncino': H αγαπημένη τρατορία φέρνει την κλασική italian pasta στο Μετς

Στο προνομιακό νέο του πόστο, το καταξιωμένο εστιατόριο επιμένει στην κλασική ιταλική κουζίνα που αγαπήσαμε και σ΄ένα απροσποίητο, χαλαρό περιβάλλον που σπανίζει πλέον.