Τα Γιούλια: Γλυκιά ιστορία αγάπης

Παραδοσιακές πολίτικες συνταγές που μας γλυκαίνουν αυτά τα Χριστούγεννα.

τα γιουλια

Με ιστορία 80 ετών, που ξεκινά από τον Πολίτη παππού Ευάγγελο Αγιακλόγλου, και όνομα αφιερωμένο στην αγαπημένη σύζυγό του και στα ομώνυμα λουλούδια που αποτυπώνονται και στο χαρακτηριστικό μπλε κουτί ιδέα του ιδρυτή, τα ζαχαροπλαστεία "Τα Γιούλια" είναι η γλυκιά μας στάση σε τρία πλέον πόστα· δύο στη Νέα Ιωνία και ένα στον Περισσό.

τα γιουλια

"Προίκα" της τρίτης γενιάς ιδιοκτητών, οι παραδοσιακές πολίτικες συνταγές του παππού Ευάγγελου, που περιλαμβάνουν από αρωματικό τσουρέκι, γαλακτομπούρεκο και μπακλαβά, κληρονομιά που με περισσή φροντίδα προστάτεψαν, εξέλιξαν και εγκάρδια μοιράζουν. Το τσουρέκι, μάλιστα, και οι χιονούλες έγιναν εξαιρετικά δημοφιλή, με όλη την Αθήνα να τιμά τη γευστική "αρχοντιά" τους, ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων ενώ οι πρωτοχρονιάτικες βασιλόπιτες γίνονται ανάρπαστες.

Το εργαστήριό τους λειτουργεί με σύγχρονη τεχνολογία, αλλά με τις ίδιες παραδοσιακές συνταγές, ενώ ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο του σύγχρονου μαγαζιού είναι η παραγωγή φρέσκου παγωτού και υψηλής ποιότητας σοκολάτας και σοκολατάκια. Ό,τι πρέπει, δηλαδή, για να γλυκαθούμε τις γιορτές.

τα γιουλια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το brunch που έγινε iconic επιστρέφει στο NEW Hotel

To NEW Hotel επαναφέρει το brunch που καθόρισε μια αγαπημένη συνήθεια και σύστησε στους Αθηναίους τη χαρά του κυριακάτικου πρωινού με στυλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/12/2025

"Athens Capital Hotel": Κρέπες, γαλέτες και lifestyle αλά γαλλικά στην καρδιά της πόλης

Aνακαλύψτε στο Galerie Café, στο lobby του "Athens Capital Hotel", ένα γευστικό ταξίδι που παντρεύει τη γαλλική παράδοση με την αθηναϊκή κομψότητα.

11 + 1 ιδέες για καλό brunch, αλλά και lunch στη χειμωνιάτικη Αθήνα

Που θα φας ωραίο brunch αυτές τις γιορτές, και όχι μόνο. Σε ξενοδοχεία, bar αλλά και δίπλα στο κύμα.

Η Κέρκυρα κατέβηκε στη Γλυφάδα και παρουσίασε το πιο ιδιαίτερο γευστικό της πρόσωπο

Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.

Στο Matsuhisa Athens για γιορτινό omakase

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο υποδέχεται τις γιορτές με δυο εξαιρετικά μενού αλλά και αρκετές ακόμη γευστικές προεκτάσεις.

Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Κτήμα Σκούρα

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, το εμβληματικό εστιατόριο υποδέχεται το επίσης εμβληματικό κτήμα, σε μια εορταστική βραδιά οινογευσίας.

Τι γεύση μας αφήνει το 'CTC Urban Gastronomy' που γιορτάζει τα 10 του χρόνια

Στην επέτειο της δεκαετίας του, το εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό παραμένει φρέσκο και παιχνιδιάρικο, και κρατά ψηλά το γαστρονομικό πήχη, αναδομώντας τη γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας με δημιουργικότητα.