Από τα μεσημέρια των 80s στα βράδια του σήμερα: Το 'Παραδοσιακό Καφενείο' επιστρέφει στο Κολωνάκι

Σαράντα παρά δύο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το "Καφενείο" επανέρχεται ανανεωμένο, γράφοντας μια καινούρια σελίδα στην πορεία του.

Το Παραδοσιακό Καφενείο στο Κολωνάκι

Το "Καφενείο" πρωτοάνοιξε το 1987, σε μια περίοδο που το Κολωνάκι ζούσε -ή πιο ορθά, συνέχιζε να χτίζει- την πιο 'λαμπερή' του φάση. Πολύ γρήγορα έγινε σημείο αναφοράς για την αθηναϊκή κοινωνική και πολιτιστική ζωή. Στα τραπέζια του δεν μοιράζονταν μόνο γεύματα, αλλά και ιδέες. Πολιτικοί, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι συναντιόνταν τα μεσημέρια, αντάλλασσαν απόψεις και έδιναν στον μικρό αυτό χώρο τον χαρακτήρα αυτού που λέμε 'ζωντανού στέκιου'. Για χρόνια υπήρξε σταθερό σημείο της κοσμικής Αθήνας, φυσικά, μέχρι που οι ρυθμοί άλλαξαν και η αίγλη του άρχισε να ξεθωριάζει.

Σαράντα παρά δύο χρόνια αργότερα, το "Καφενείο" επιστρέφει, γράφοντας μια νέα σελίδα στην πορεία του. Η ομάδα του "Brunello" δίνει νέα πνοή στο "Παραδοσιακό Καφενείο", επαναφέροντας στο επίκεντρο τις αξίες του κλασικού μαγειρείου. Με σεβασμό στην ιστορία του χώρου, το καφενείο ξανασυστήνεται ως σημείο όπου η παράδοση συναντά μια πιο σύγχρονη γαστρονομική ματιά.

Το Παραδοσιακό Καφενείο στο Κολωνάκι 1

Στην κουζίνα του βρίσκεται η Κυριακή Φωτόπουλου, σεφ με εμπειρία από το Κτήμα Σιγάλα και το Κτήμα Κυρ-Γιάννη, που δουλεύει με εποχικές πρώτες ύλες και διαμορφώνει μενού βασισμένα στον ρυθμό της φύσης. Τα πιάτα της έχουν τον οικείο χαρακτήρα της ελληνικής οικογενειακής γευστικής διεργασίας, με τεχνική που αναδεικνύει την καθαρότητα των υλικών.

Το μεσημέρι, το καφενείο μένει πιστό στη λογική του μαγειρείου, με φαγητό της κατσαρόλας και έμφαση στην απλότητα. Το βράδυ, η ατμόσφαιρα αλλάζει και το μενού θυμίζει ελληνικό μπιστρό, με μεζέδες και πιάτα για μοιρασιά, συνοδευόμενα από μια προσεγμένη λίστα κρασιών.

Στόχος της νέας ομάδας είναι να αναδείξει το καφενείο όχι μόνο ως χώρο γεύσης, αλλά και ως κομμάτι ζωντανής μνήμης και πολιτισμού, που προσαρμόζεται στο σήμερα χωρίς να χάνει τον χαρακτήρα του.


Info

Λουκιανού 26, Αθήνα
Τηλ. 210 7239600

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/09/2025

Πώς θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας σε ειδικά μενού με εξαιρετικές τιμές

Το "αθηνόραμα", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς υποδέχονται στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα για εκλεκτούς τυχερούς!

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.