
Το "Καφενείο" πρωτοάνοιξε το 1987, σε μια περίοδο που το Κολωνάκι ζούσε -ή πιο ορθά, συνέχιζε να χτίζει- την πιο 'λαμπερή' του φάση. Πολύ γρήγορα έγινε σημείο αναφοράς για την αθηναϊκή κοινωνική και πολιτιστική ζωή. Στα τραπέζια του δεν μοιράζονταν μόνο γεύματα, αλλά και ιδέες. Πολιτικοί, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι συναντιόνταν τα μεσημέρια, αντάλλασσαν απόψεις και έδιναν στον μικρό αυτό χώρο τον χαρακτήρα αυτού που λέμε 'ζωντανού στέκιου'. Για χρόνια υπήρξε σταθερό σημείο της κοσμικής Αθήνας, φυσικά, μέχρι που οι ρυθμοί άλλαξαν και η αίγλη του άρχισε να ξεθωριάζει.
Σαράντα παρά δύο χρόνια αργότερα, το "Καφενείο" επιστρέφει, γράφοντας μια νέα σελίδα στην πορεία του. Η ομάδα του "Brunello" δίνει νέα πνοή στο "Παραδοσιακό Καφενείο", επαναφέροντας στο επίκεντρο τις αξίες του κλασικού μαγειρείου. Με σεβασμό στην ιστορία του χώρου, το καφενείο ξανασυστήνεται ως σημείο όπου η παράδοση συναντά μια πιο σύγχρονη γαστρονομική ματιά.

Στην κουζίνα του βρίσκεται η Κυριακή Φωτόπουλου, σεφ με εμπειρία από το Κτήμα Σιγάλα και το Κτήμα Κυρ-Γιάννη, που δουλεύει με εποχικές πρώτες ύλες και διαμορφώνει μενού βασισμένα στον ρυθμό της φύσης. Τα πιάτα της έχουν τον οικείο χαρακτήρα της ελληνικής οικογενειακής γευστικής διεργασίας, με τεχνική που αναδεικνύει την καθαρότητα των υλικών.
Το μεσημέρι, το καφενείο μένει πιστό στη λογική του μαγειρείου, με φαγητό της κατσαρόλας και έμφαση στην απλότητα. Το βράδυ, η ατμόσφαιρα αλλάζει και το μενού θυμίζει ελληνικό μπιστρό, με μεζέδες και πιάτα για μοιρασιά, συνοδευόμενα από μια προσεγμένη λίστα κρασιών.
Στόχος της νέας ομάδας είναι να αναδείξει το καφενείο όχι μόνο ως χώρο γεύσης, αλλά και ως κομμάτι ζωντανής μνήμης και πολιτισμού, που προσαρμόζεται στο σήμερα χωρίς να χάνει τον χαρακτήρα του.
Info
Λουκιανού 26, Αθήνα
Τηλ. 210 7239600
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.