Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Το Batard Bakery στο Παγκράτι από τον Δήμο Μπαλόπουλο © Λεωνίδας Τούμπανος

Όταν μερικούς μήνες πριν γράφαμε για την άνθιση της αθηναϊκής ζύμης, δε φανταζόμασταν πως το κύμα θα είναι τόσο μεγάλο ώστε να εξελιχθεί σε hot trend. Να όμως που συνέβη και ολοένα και περισσότερα microbakeries κάνουν την εμφάνισή τους στην πόλη. Μεταξύ αυτών, αρκετές αξιόλογες προσπάθειες - μια τέτοια είναι και το "Batard", που λίγο καιρό πριν άνοιξαν οι εξαίρετοι σεφ Δήμος Μπαλόπουλος και Γιώργος Κηρύκος, οι οποίοι επεκτείνουν τη συνεργασία τους και πιο μακριά από περίφημα εστιατόρια.

Το Batard Bakery στο Παγκράτι από τον Δήμο Μπαλόπουλο 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μικροσκοπικό τους πόστο πιάνει τον χώρο που φιλοξενούσε το Φίλινγκς του Αλέξανδρου Κόνιαρη, στην οδό Πύρρωνος και το Παγκράτι και, όπως μου λέει ο σεφ Μπαλόπουλος, "είναι αποτέλεσμα της αγάπης μας για τις ζύμες και το ψωμί. Γουστάραμε αυτό το lifestyle του πρωινού φούρνου και είπαμε να το κάνουμε".

Το Batard Bakery στο Παγκράτι από τον Δήμο Μπαλόπουλο 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το Batard Bakery στο Παγκράτι από τον Δήμο Μπαλόπουλο 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Και το έκαναν. Έτσι στα ελάχιστα τετραγωνικά του "Batard" βρίσκεις το δικό τους, 48ωρης ωρίμανσης ψωμί με φυσικό προζύμι και άλευρα έρχονται από το κτήμα Αθανασόπουλου, στη Ναύπακτο. 

Βρίσκεις, προφανώς, και σάντουιτς σε 6 προτάσεις (όλα ζεστά), με highlights τα Pistachio-Mortadella και Chicken Caesar's Crunch, μαζί με σφολιάτες, buns (δοκιμάζεις χωρίς φόβο και πάθος το μυρωδάτο ρολό με κάρδαμο και την πληθωρική babka - μια πλεξούδα με bitter σοκολάτα και κακάο), μπριός και λίγα γλυκά. Βρίσκεις και πολύ καλό καφέ από το The Roosters. Όλα για take away.

Το Batard Bakery στο Παγκράτι από τον Δήμο Μπαλόπουλο 5
© Λεωνίδας Τούμπανος


Info

Πύρρωνος 23, Παγκράτι
Τηλ. 210 7518573
batard.gr
Ανοιχτά καθημερινά 08.00 - 16.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/09/2025

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.