
Για όσους κινούνται στα πέριξ της Ηλιούπολης αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί, το 'Geluk' υπήρξε ένα μαγαζί-σταθμός για την ευρύτερη περιοχή. Από το 2012, όταν και άνοιξε, αποτέλεσε στέκι, με σχεδόν όλους όσοι πέρασαν από αυτό, να έχουν μια ιστορία να διηγηθούν. Έκανε όμως τον κύκλο του και πολύ σύντομα, στο ίδιο ακριβώς σημείο, θα υποδεχθεί τον 'γιο' του, το Son Athens.
Στον αριθμό 197 της Ελευθερίου Βενιζέλου λοιπόν και πάντοτε στη δημοφιλή γειτονιά των (περίπου) ΝΠ, καταφθάνει από τα αδέρφια (Σπύρο και Γιώργο) Αργυρίου και τους Πάνο Γιαννάκο και Χάρη Δεληγιαννάκη ένα ολόφρεσκο σποτ που θα κάνει focus σε κρασί, φαγητό και μουσική. Από τα μέσα Σεπτεμβρίου θα συστηθεί ως ένα wine bar-bistro με λατινοαμερικάνικη πινελιά στη γεύση αλλά και 'μαζεμένη' all day πρόταση, μπαρίστικη διάθεση και αντίστοιχες μουσικές. Θα ξεκινά ως microbakery και αργότερα θα μεταμορφώνεται σε dining spot.
Ο χώρος έχει εξ' ολοκλήρου διαμορφωθεί, με τη ριζική ανακαίνιση να ντύνει το εσωτερικό του με σκούρο καφέ προς μπορντό χρώμα, πολύ μάρμαρο και ξύλο. Η οινική έμφαση φέρει τη φροντίδα του (συνιδιοκτήτη) Πάνου Γιαννάκου, με -αρχικά- περίπου 50 ετικέτες από τον ελληνικό και νοτιομαρικάνικο αμπελώνα, συν λιγότερες ευρωπαϊκές ετικέτες.
Το μενού του φαγητού θα επιμελείται ο Δημήτρης Κατσάνος, με τη γευστική διεργασία να ξεκινά από το πρωί με ένα microbakerάτο brunch (από τις 11.00-18.00) και θα συνεχίζει αργά το απόγευμα με επιλογές προσαρμοσμένες σε μία bar food συνθήκη, έχοντας ιδιαίτερη συμπάθεια σε Latin American κουζίνες. Στην open kitchen θα παντρεύει κοπές κρέατος στον ξυλόφουρνο με γεύσεις από τη Λατινική Αμερική και το Μεξικό, βασισμένος σε εποχιακές πρώτες ύλες και τολμηρές, spicy προσμίξεις.
Περισσότερα προσεχώς.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.