Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.

Το Son Athens στην Ηλιούπολη

Για όσους κινούνται στα πέριξ της Ηλιούπολης αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί, το 'Geluk' υπήρξε ένα μαγαζί-σταθμός για την ευρύτερη περιοχή. Από το 2012, όταν και άνοιξε, αποτέλεσε στέκι, με σχεδόν όλους όσοι πέρασαν από αυτό, να έχουν μια ιστορία να διηγηθούν. Έκανε όμως τον κύκλο του και πολύ σύντομα, στο ίδιο ακριβώς σημείο, θα υποδεχθεί τον 'γιο' του, το Son Athens.

Στον αριθμό 197 της Ελευθερίου Βενιζέλου λοιπόν και πάντοτε στη δημοφιλή γειτονιά των (περίπου) ΝΠ, καταφθάνει από τα αδέρφια (Σπύρο και Γιώργο) Αργυρίου και τους Πάνο Γιαννάκο και Χάρη Δεληγιαννάκη ένα ολόφρεσκο σποτ που θα κάνει focus σε κρασί, φαγητό και μουσική. Από τα μέσα Σεπτεμβρίου θα συστηθεί ως ένα wine bar-bistro με λατινοαμερικάνικη πινελιά στη γεύση αλλά και 'μαζεμένη' all day πρόταση, μπαρίστικη διάθεση και αντίστοιχες μουσικές. Θα ξεκινά ως microbakery και αργότερα θα μεταμορφώνεται σε dining spot.

Ο χώρος έχει εξ' ολοκλήρου διαμορφωθεί, με τη ριζική ανακαίνιση να ντύνει το εσωτερικό του με σκούρο καφέ προς μπορντό χρώμα, πολύ μάρμαρο και ξύλο. Η οινική έμφαση φέρει τη φροντίδα του (συνιδιοκτήτη) Πάνου Γιαννάκου, με -αρχικά- περίπου 50 ετικέτες από τον ελληνικό και νοτιομαρικάνικο αμπελώνα, συν λιγότερες ευρωπαϊκές ετικέτες.

Το μενού του φαγητού θα επιμελείται ο Δημήτρης Κατσάνος, με τη γευστική διεργασία να ξεκινά από το πρωί με ένα microbakerάτο brunch (από τις 11.00-18.00) και θα συνεχίζει αργά το απόγευμα με επιλογές προσαρμοσμένες σε μία bar food συνθήκη, έχοντας ιδιαίτερη συμπάθεια σε Latin American κουζίνες. Στην open kitchen θα παντρεύει κοπές κρέατος στον ξυλόφουρνο με γεύσεις από τη Λατινική Αμερική και το Μεξικό, βασισμένος σε εποχιακές πρώτες ύλες και τολμηρές, spicy προσμίξεις.

Περισσότερα προσεχώς.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/12/2025

"Θamon Contemporary Restaurant": Πώς λένε τη μπιστρονομία στα ηπειρώτικα;

Στο καλοστημένο μπιστρό του Θανάση Τάσσου στα Γιάννενα η ηπειρώτικη κουζίνα τιμάται όπως της αρμόζει.

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.

"Πασατέμπος": Τοπική γεύση με ζεστό χαμόγελο στην Καστοριά

Στην πιο όμορφη γειτονιά της Καστοριάς, το "Πασατέμπος" είναι το στέκι που έχει αγαπηθεί για τη ζεστασιά του, τη φιλική του ατμόσφαιρα και τη μαγειρική του ταυτότητα, που τιμά την τοπική γη.

Το "Χάραμα" σερβίρει παράδοση και γεύση με θέα το Βέρμιο

Στο Αρκοχώρι, στους πρόποδες του Βερμίου, το "Χάραμα" του Στέφανου Λαφάρα έχει αναδειχθεί σε αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις της αυθεντικής μακεδονίτικης κουζίνας.