Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.

Το Son Athens στην Ηλιούπολη

Για όσους κινούνται στα πέριξ της Ηλιούπολης αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί, το 'Geluk' υπήρξε ένα μαγαζί-σταθμός για την ευρύτερη περιοχή. Από το 2012, όταν και άνοιξε, αποτέλεσε στέκι, με σχεδόν όλους όσοι πέρασαν από αυτό, να έχουν μια ιστορία να διηγηθούν. Έκανε όμως τον κύκλο του και πολύ σύντομα, στο ίδιο ακριβώς σημείο, θα υποδεχθεί τον 'γιο' του, το Son Athens.

Στον αριθμό 197 της Ελευθερίου Βενιζέλου λοιπόν και πάντοτε στη δημοφιλή γειτονιά των (περίπου) ΝΠ, καταφθάνει από τα αδέρφια (Σπύρο και Γιώργο) Αργυρίου και τους Πάνο Γιαννάκο και Χάρη Δεληγιαννάκη ένα ολόφρεσκο σποτ που θα κάνει focus σε κρασί, φαγητό και μουσική. Από τα μέσα Σεπτεμβρίου θα συστηθεί ως ένα wine bar-bistro με λατινοαμερικάνικη πινελιά στη γεύση αλλά και 'μαζεμένη' all day πρόταση, μπαρίστικη διάθεση και αντίστοιχες μουσικές. Θα ξεκινά ως microbakery και αργότερα θα μεταμορφώνεται σε dining spot.

Ο χώρος έχει εξ' ολοκλήρου διαμορφωθεί, με τη ριζική ανακαίνιση να ντύνει το εσωτερικό του με σκούρο καφέ προς μπορντό χρώμα, πολύ μάρμαρο και ξύλο. Η οινική έμφαση φέρει τη φροντίδα του (συνιδιοκτήτη) Πάνου Γιαννάκου, με -αρχικά- περίπου 50 ετικέτες από τον ελληνικό και νοτιομαρικάνικο αμπελώνα, συν λιγότερες ευρωπαϊκές ετικέτες.

Το μενού του φαγητού θα επιμελείται ο Δημήτρης Κατσάνος, με τη γευστική διεργασία να ξεκινά από το πρωί με ένα microbakerάτο brunch (από τις 11.00-18.00) και θα συνεχίζει αργά το απόγευμα με επιλογές προσαρμοσμένες σε μία bar food συνθήκη, έχοντας ιδιαίτερη συμπάθεια σε Latin American κουζίνες. Στην open kitchen θα παντρεύει κοπές κρέατος στον ξυλόφουρνο με γεύσεις από τη Λατινική Αμερική και το Μεξικό, βασισμένος σε εποχιακές πρώτες ύλες και τολμηρές, spicy προσμίξεις.

Περισσότερα προσεχώς.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για νόστιμη World Pasta Day, σε αυτά τα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή, μεγάλη γιορτή των μακαρονάδων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/10/2025

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.