Στους Θρακομακεδόνες για μια ταβέρνα-έκπληξη (και με μαγική αυλή)

Γνήσια ελληνική κουζίνα στους πρόποδες της Πάρνηθας και σε ένα θαυμάσιο όσο και cool περιβάλλον.

Ταβέρνα Παππάς στους Θρακομακεδόνες

Στους καταπράσινους Θρακομακεδόνες βρίσκεται μια ταβέρνα που συνδυάζει τη ζεστασιά της ελληνικής παράδοσης με μια μοντέρνα και φροντισμένη αισθητική.

Η "Ταβέρνας Παππάς" είναι από εκείνα τα μέρη-αφορμές για εκδρομή εντός των αθηναϊκών τειχών αλλά παράλληλα μοιάζουν αρκετά μαρκιά από τον θόρυβο της πόλης. Και αυτό από μόνο του την καθιστά προορισμό. 

Χωροταξικά απλώνεται σε δύο επίπεδα: το χειμώνα σε υποδέχεται εντός, με το πέτρινο τζάκι και τη θαλπωρή του, ενώ στην παρούσα χρονική συνθήκη -δηλαδή το καλοκαίρι ή ακόμη και στις υπόλοιπες ζεστές ημέρες του έτους- η αυλή γεμίζει δροσερό αέρα με θέα στο λεκανοπέδιο, σε ένα σκηνικό που καλεί για παρέα και καλή διάθεση.

Ταβέρνα Παππάς στους Θρακομακεδόνες 3

Ταβέρνα Παππάς στους Θρακομακεδόνες 1

Στην ατμόσφαιρα κυριαρχεί μια αίσθηση αυθεντικής φιλοξενίας από εκείνες που εντοπίζεις σε χωριά και νησιά ανά την Ελλάδα, με διακριτική μουσική να συμπληρώνει το κλίμα.

Το μενού στον "Παππά" κινείται σε καθαρά ελληνικές γραμμές, με πρώτες ύλες που τιμούν την ντόπια γη και αγκαλιάζουν σφιχτά την παράδοση και τις πιο οικείες μας γεύσεις.

Ταβέρνα Παππάς στους Θρακομακεδόνες 5

Ταβέρνα Παππάς στους Θρακομακεδόνες 4

Ταβέρνα Παππάς στους Θρακομακεδόνες 6

Χειροποίητες ηπειρώτικες πίτες, φρεσκοκομμένες σαλάτες, καλοτηγανισμένες πατάτες και κολοκυθάκια, αλλά και κλασικά και αγαπημένα πιάτα όπως το γιουβέτσι με μοσχαράκι, παϊδάκια στη σχάρα ή παπουτσάκια με πλούσια, σπιτική μπεσαμέλ και κιμά, φαντάζουν -και είναι- ιδανικά για να συνοδευτούν από κρασί ή μια παγωμένη μπίρα. 

Τέλος, έχε κατά νου πως η τοποθεσία της ταβέρνας είναι ιδανική για μια απολαυστική στάση μετά την πεζοπορία στα μονοπάτια της Πάρνηθας.

Ταβέρνα Παππάς στους Θρακομακεδόνες 2


Info

Θεσσαλονίκης 2, Αχαρνές
Tηλ. 210 2431232
pappas-taverna.gr
FB: Ταβέρνα Παππάς
IG: @taverna_pappas

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Παππάς

Θεσσαλονίκης 2 & Σερρών, Θρακομακεδόνες
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μαρίνα Φλοίσβου: 5 στάσεις για φαγητό, ποτό και γλυκό δίπλα στη θάλασσα

Από εστιατόρια με θέα και spots για χαλαρό ποτό, μέχρι παγωτό για το κλείσιμο της βόλτας, ξεχωρίσαμε 5 μαγαζιά στη Μαρίνα Φλοίσβου που αξίζει να βάλετε στη λίστα σας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΒΙΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
12/08/2026

Αυτό δεν είναι απλά ένα ακόμη εστιατόριο δίπλα στη θάλασσα

Έξι τραπέζια πάνω στα βράχια, με τη θάλασσα να χαϊδεύει τα πόδια των θαμώνων και το κάρβουνο να πιάνει το κόκκινο του ηλιοβασιλέματος, χτίζουν το σκηνικό του "Zolotas Beach", πάνω στο οποίο ο Θοδωρής Παπανικολάου στήνει την επιστροφή του στην αθηναϊκή σκηνή με τον καλύτερο τρόπο: επιστρέφοντας στα στοιχειώδη, με εξαιρετική πρώτη ύλη στη φαρέτρα του και τη νοστιμιά της φλόγας στα ατού του.

Αυτό το εστιατόριο στο Φάληρο σερβίρει κάθε μέρα εδώ και 10 χρόνια ό,τι βγάζουν τα δίχτυα

Οι "Ψαράδες", το ψαροφαγικό εστιατόριο του Φαλήρου όπου εδώ και 10 χρόνια το μενού το γράφει η θάλασσα.

Σε άλλα νέα, ο Μπερλίν από το La casa de papel τρώει σε αυτό το μαγειρείο στα Εξάρχεια

Ο Πέδρο Αλόνσο βρίσκεται στην Αθήνα για διακοπές και, αντί για fine dining και κοσμικές παραλίες, φαίνεται πως προτίμησε τα Εξάρχεια.

Zolotas Beach

Αν επισκεφθείτε ένα μόνο μέρος στην αθηναϊκή ριβιέρα φέτος, ας είναι το "Zolotas Beach" του Four Seasons Astir Palace, όπου ο σεφ Θοδωρής Παπανικολάου επιστρέφει στην εστιατορική σκηνή της χώρας, περνώντας signature πιάτα και νέες δημιουργίες του απ’ την κάψα του κάρβουνου και την αγριάδα της φωτιάς.

Mavro Restaurant: Το νέο γαστρονομικό του "τέμπο" είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του

Στο all black deck του Mavro Lounde Bar-Restaurant στη Σαντορίνη, ο chef Μάνος Δερμιτζάκης και η ομάδα του στρέφουν το τιμόνι σε μια βαθιά νόστιμη, σύγχρονη ελληνική κουζίνα "κλειδώνοντας" τη νέα τους ταυτότητα εκεί ακριβώς όπου το τραπέζι μοιάζει να αιωρείται.

Τα πιο δροσερά σορμπέ της Αθήνας για τις πιο καυτές μέρες του καλοκαιριού

Λιγότερο πλούσιο από το παγωτό, αλλά εξίσου απολαυστικό, το σορμπέ είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ελληνικού καλοκαιριού και σε αυτά τα μέρη το απολαμβάνουμε.