
Κοντά 20 χρόνια είχε να δώσει μαγειρικό στίγμα στην Αθήνα ο Ιπποκράτης Αναγνωστέλης και μολονότι μας έλειψε, δεν του το κρατάμε: τα projects του στη Μεγάλη Βρετανία πάνε σφαίρα, με σχέδια επέκτασης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σύντομα, όπως μαθαίνουμε. Όμως, η επιστροφή του στην πόλη μετά από πολύ επιτυχημένη θητεία στη Μύκονο (έκανε την Ψαρρού γαστρονομικό προορισμό για το διάστημα που ηγούνταν της κουζίνας του επί σειρά ετών βραβευόμενου "Kensho Psarou"), δεν είναι μικρό πράγμα.

Ούτε βέβαια κι ο τρόπος που την κάνει: με το "Anthes", ένα ultra κοσμοπολίτικο project κοφτερού design στην πιο fusion – forward γειτονιά του Κέντρου, όπου μιξάρει την αγάπη του για τις ελληνικές γεύσεις, με τις στιβαρές του γαλλικές βάσεις και την ευχέρειά του στις ιαπωνικές αναφορές, σε ένα κράμα ταυτόχρονα οικείο και προσιτό, αλλά και γαστρονομικά προωθημένο, ιντριγκαδόρικο, με υψηλή τεχνική, ευρηματικότητα και τόλμη.


Έτσι φιλόξενο και στην αιχμή είναι και το ίδιο το "Anthes". Η μπάρα του, ατμοσφαιρικά φωτισμένη και φιλόξενη, υποδέχεται τον επισκέπτη ανοίγοντας την όρεξη με τα πολύ ενδιαφέροντα signature cocktails και aperitivi του Θάνου Τσεκούρα (θα τον θυμάστε από το "The Bank Job"), ενώ τη δική της γοητεία έχει και η σάλα, με την αεράτη διαρρύθμιση στο πρώτο επίπεδο, την αίσθηση πριβέ στο κατέβασμα της σκάλας που οδηγεί προς το κρυφό αίθριο, και το vibe διευρυμένου chef’s table στον κάτω όροφο με τη μεγάλη ανοιχτή κουζίνα.
Διαβάστε αναλυτικά την κριτική για το Anthes εδώ