Τι γεύση έχει μια κουζίνα με ελληνική γεύση, γαλλικές βάσεις και ιαπωνικές επιρροές;

Σε ένα από τα πιο χοτ bar-restaurants του κέντρου, ο Ιπποκράτης Αναγνωστέλης έχει όλες τις απαντήσεις με μια γαστρονομική πρόταση υψηλών οκτανίων.

Κριτική εστιατορίου Anthes

Κοντά 20 χρόνια είχε να δώσει μαγειρικό στίγμα στην Αθήνα ο Ιπποκράτης Αναγνωστέλης και μολονότι μας έλειψε, δεν του το κρατάμε: τα projects του στη Μεγάλη Βρετανία πάνε σφαίρα, με σχέδια επέκτασης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σύντομα, όπως μαθαίνουμε. Όμως, η επιστροφή του στην πόλη μετά από πολύ επιτυχημένη θητεία στη Μύκονο (έκανε την Ψαρρού γαστρονομικό προορισμό για το διάστημα που ηγούνταν της κουζίνας του επί σειρά ετών βραβευόμενου "Kensho Psarou"), δεν είναι μικρό πράγμα.

Το νέο εστιατόριο Anthes στην οδό Σκούφου και το κέντρο της Αθήνας

Ούτε βέβαια κι ο τρόπος που την κάνει: με το "Anthes", ένα ultra κοσμοπολίτικο project κοφτερού design στην πιο fusion – forward γειτονιά του Κέντρου, όπου μιξάρει την αγάπη του για τις ελληνικές γεύσεις, με τις στιβαρές του γαλλικές βάσεις και την ευχέρειά του στις ιαπωνικές αναφορές, σε ένα κράμα ταυτόχρονα οικείο και προσιτό, αλλά και γαστρονομικά προωθημένο, ιντριγκαδόρικο, με υψηλή τεχνική, ευρηματικότητα και τόλμη.

Εστιατόριο Anthes του Ιπποκράτη Αναγνωστέλη - μπαρμπούνι
Ιωσήφ Πρωϊμάκης / @o_proimakis

Εστιατόριο Anthes του Ιπποκράτη Αναγνωστέλη - λαβράκι
Ιωσήφ Πρωϊμάκης / @o_proimakis

Έτσι φιλόξενο και στην αιχμή είναι και το ίδιο το "Anthes". Η μπάρα του, ατμοσφαιρικά φωτισμένη και φιλόξενη, υποδέχεται τον επισκέπτη ανοίγοντας την όρεξη με τα πολύ ενδιαφέροντα signature cocktails και aperitivi του Θάνου Τσεκούρα (θα τον θυμάστε από το "The Bank Job"), ενώ τη δική της γοητεία έχει και η σάλα, με την αεράτη διαρρύθμιση στο πρώτο επίπεδο, την αίσθηση πριβέ στο κατέβασμα της σκάλας που οδηγεί προς το κρυφό αίθριο, και το vibe διευρυμένου chef’s table στον κάτω όροφο με τη μεγάλη ανοιχτή κουζίνα. 

Διαβάστε αναλυτικά την κριτική για το Anthes εδώ

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Anthes

Σκούφου 3, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για ψαγμένη κουζίνα στο σχεδόν κρυφό bistro του αθηναϊκού κέντρου

Στην καρδιά της πόλης και σε ένα speakeasy σημείο της, ο Νίκος Ζερβός δημιουργεί γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
08/09/2025

Πανσέληνος και φαγητό σε 16 ταράτσες του αθηναϊκού κέντρου

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου είναι εδώ και εμείς σου προτείνουμε 15+1 σημεία στα 'ορεινά' του κέντρου για να την απολαύσεις.

4 νέες στάσεις στο 'χωριό' της Κυψέλης

Μπαρ, καφενεία και εστιατόρια που άνοιξαν τις τελευταίες εβδομάδες και ανανεώνουν το ενδιαφέρον σε μια από τις πιο δημοφιλείς γειτονιές της Αθήνας.

Υποδεχθείτε την τελευταία Πανσέληνο του καλοκαιριού στο Le Grand Balcon & La Suite Lounge

Μια μοναδική βραδιά κάτω από το φως της Πανσελήνου περιμένει τους επισκέπτες της Αθήνας με θέα που κόβει την ανάσα.

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;