Τι γεύση μας αφήνει το πιο χοτ ουζερί της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Έχει μια γοητεία αδιαπραγμάτευτη αυτό το ουζερί κι η γλύκα του δικαιολογεί τις όλο και μεγαλύτερες πιένες που γνωρίζει, στον ένα και κάτι χρόνο λειτουργίας του.

Τι γεύση μας αφήνει το πιο χοτ ουζερί της Αθήνας αυτή τη στιγμή;

Καρπός αγάπης του Τήνιου Νικόλα Κοκολάκη και της σεφ Βιβής Λαμπροπούλου για το απλό και τίμιο φαγητό, αλλά και συνδεδεμένος με τις ρίζες του πρώτου (κρατά από την Τήνο, από οικογένεια ψαράδων, με γενεαλογικό δέντρο που έχει και το όνομα του Μαρίνου Σουράνη της πολυβραβευμένης "Μαραθιάς" σε ένα από τα κλαδιά, παρεμπιπτόντως) ο "Πελεκάνος" είναι όσο πιο κλασικό, αλλά και όσο πιο σύγχρονο μπορεί να είναι ένα τυπικό θαλασσινό ουζερί της Αθήνας.

Ουζερί Πελεκάνος στον Κεραμεικό

Ουζερί Πελεκάνος στον Κεραμεικό

Η διακόσμηση είναι λιτή, με το λευκό και το γαλάζιο να επικρατούν στη μικρή σάλα, διάσπαρτες θαλασσινές αναφορές να στολίζουν τους τοίχους, χαρτιά ιχθυοπωλείου να σκεπάζουν τα τραπέζια που, ιδίως τώρα που καιρός έχει ανοίξει, απλώνονται στον πεζόδρομο της Σφακτηρίας, με τα ανθισμένα δέντρα να αναδύουν μυρωδιές καλοκαιρινής ανάτασης.

Ουζερί Πελεκάνος στον Κεραμεικό

Το σέρβις είναι σβέλτο, φιλικό και άριστα καταρτισμένο, με τον ίδιο τον Νικόλα συνήθως στο ρόλο του κεντρικού οικοδεσπότη, να κοντοστέκεται σε τραπέζια για να χαιρετίσει γνωστούς, ή να καλωσορίσει νεοφώτιστους - έχει γνωρίσει μεγάλες πιένες ετούτο εδώ το στέκι στον ένα και κάτι χρόνο λειτουργίας του, κι υπάρχουν πολλοί εκπρόσωποι κι από τις δυο κατηγορίες.

Διάβασε την κριτική του 'α' αναλυτικά εδώ

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
15/09/2025

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.