Τι γεύση μας αφήνει το πιο χοτ ουζερί της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Έχει μια γοητεία αδιαπραγμάτευτη αυτό το ουζερί κι η γλύκα του δικαιολογεί τις όλο και μεγαλύτερες πιένες που γνωρίζει, στον ένα και κάτι χρόνο λειτουργίας του.

Τι γεύση μας αφήνει το πιο χοτ ουζερί της Αθήνας αυτή τη στιγμή;

Καρπός αγάπης του Τήνιου Νικόλα Κοκολάκη και της σεφ Βιβής Λαμπροπούλου για το απλό και τίμιο φαγητό, αλλά και συνδεδεμένος με τις ρίζες του πρώτου (κρατά από την Τήνο, από οικογένεια ψαράδων, με γενεαλογικό δέντρο που έχει και το όνομα του Μαρίνου Σουράνη της πολυβραβευμένης "Μαραθιάς" σε ένα από τα κλαδιά, παρεμπιπτόντως) ο "Πελεκάνος" είναι όσο πιο κλασικό, αλλά και όσο πιο σύγχρονο μπορεί να είναι ένα τυπικό θαλασσινό ουζερί της Αθήνας.

Ουζερί Πελεκάνος στον Κεραμεικό

Ουζερί Πελεκάνος στον Κεραμεικό

Η διακόσμηση είναι λιτή, με το λευκό και το γαλάζιο να επικρατούν στη μικρή σάλα, διάσπαρτες θαλασσινές αναφορές να στολίζουν τους τοίχους, χαρτιά ιχθυοπωλείου να σκεπάζουν τα τραπέζια που, ιδίως τώρα που καιρός έχει ανοίξει, απλώνονται στον πεζόδρομο της Σφακτηρίας, με τα ανθισμένα δέντρα να αναδύουν μυρωδιές καλοκαιρινής ανάτασης.

Ουζερί Πελεκάνος στον Κεραμεικό

Το σέρβις είναι σβέλτο, φιλικό και άριστα καταρτισμένο, με τον ίδιο τον Νικόλα συνήθως στο ρόλο του κεντρικού οικοδεσπότη, να κοντοστέκεται σε τραπέζια για να χαιρετίσει γνωστούς, ή να καλωσορίσει νεοφώτιστους - έχει γνωρίσει μεγάλες πιένες ετούτο εδώ το στέκι στον ένα και κάτι χρόνο λειτουργίας του, κι υπάρχουν πολλοί εκπρόσωποι κι από τις δυο κατηγορίες.

Διάβασε την κριτική του 'α' αναλυτικά εδώ

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/12/2025

Η κατευναστική νοστιμιά του ΄Καφενείου'

Το σημαντικό σποτ του Κολωνακίου επέστρεψε για τα καλά με καθημερινό, καλομαγειρεμένο ελληνικό φαγητό αλλά και τον ρόλο του σημείου συνάντησης στη δημοφιλή γειτονιά της πόλης.

Δύο μαέστροι της αθηναϊκής πίτσας δίνουν ραντεβού στη Βούλα

Η πίτσα, ως πράξη δημιουργίας και μοιράσματος, γίνεται αφορμή για μια ξεχωριστή συνεργασία στο Etien Pizza Bar.

Ένα All Day Resto Bar με κάτι από Νάξο στο Παγκράτι

Πιάτα εμπνευσμένα από την εγχώρια γαστρονομία με twist αλλά και μια, γενικότερη, πολύ αξιόλογη ολοήμερη πρόταση.

11+1 ιδέες για καλό brunch, αλλά και lunch στη χειμωνιάτικη Αθήνα

Πoύ θα φας ωραίο brunch αυτές τις γιορτές, και όχι μόνο. Σε ξενοδοχεία, μπαρ και δίπλα στο κύμα.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

"Villa Grigio 46": Brunch αλά ιταλικά

To aperitivo bar στο Παλαιό Φάληρο τιμά την κουλτούρα των aperitif αλλά και του brunch.