Τα 22 καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler

Η λίστα του έγκριτου Μέσου για να βρεις τα πιο νόστιμα "local eateries στην ελληνική πρωτεύουσα".

Τα 22 καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler © Cookoovaya

"Οι Αθηναίοι λατρεύουν να τρώνε έξω, οπότε τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας είναι πάντα γεμάτα ζωή. Από ένα γρήγορο σουβλάκι στο πεζοδρόμιο μέχρι ένα μακρύ βράδυ με γύρους από μεζέδες και τσίπουρο, η ζωή στην πόλη είναι χτισμένη γύρω από τις απλές απολαύσεις του φαγητού και της συντροφικότητας. Τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας ποικίλλουν από υπαίθριους πάγκους και γειτονικές ταβέρνες μέχρι σύγχρονα ελληνικά μπιστρό. Τραπέζια και καρέκλες απλώνονται στις πλατείες και στριμώχνονται σε πεζοδρόμια με δέντρα" μας ενημερώνει η Rachel Howard στο άρθρο της που για κάποιο λόγο (καμουφλαρισμένα) επανέφερε στα social media το δημοφιλέστατο όσο και έγκριτο Condé Nast Traveler, παρότι αυτό γράφτηκε τον περασμένο Δεκέμβριο (και ασφαλώς κέρδισε το virality εντός των αθηναϊκών ιντερνετικών τειχών).

"Συχνά είναι φθηνότερο να φας έξω παρά να μαγειρέψεις στο σπίτι, αν και η Αθήνα διαθέτει επίσης πολλά εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας. Ωστόσο, η ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα, η οικειότητα και η σταθερή ποιότητα είναι αυτά που αναζητούν οι περισσότεροι Αθηναίοι στα αγαπημένα τους εστιατόρια. Η νέα γενιά των γαστροταβερνών, με μενού εποχιακά και βασισμένα σε τοπικά προϊόντα που αλλάζουν καθημερινά, φέρνει μια συναρπαστική πνοή στη θαλπωρή της ελληνικής σπιτικής κουζίνας. Καθώς η πόλη έχει γίνει πιο πολυπολιτισμική την τελευταία δεκαετία, έτσι και η γαστρονομική σκηνή της Αθήνας έχει γίνει πιο ποικιλόμορφη" συνεχίζει η Howard, προτού καταλήξει σε εκείνα τα εστιατόρια που ξεχωρίζει.

Ποια μέρη αναδεικνύει λοιπόν; Αρχικά, ξεκινά με την πεντάδα που περιλαμβάνει την Ταβέρνα των Φίλων στον Κολωνό, το Μανάρι στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων, το Λινού Σουμπάσης και Σία στου Ψυρρή, τον Οικονόμου στα Άνω Πετράλωνα και το Raw Bata στους Αμπελόκηπους. 

Η ταβέρνα των φίλων
©Λεωνίδας Τούμπανος

Η ταβέρνα του Οικονόμου στα Άνω Πετράλωνα
© Instagram @taverna.oikonomou

Manari new

Το εστιατόριο Tanpopo του Σωτήρη Κοντιζά

Ακολουθούν η Cookoovaya, το Vezené, το Pharaoh, το Nolan και το Tanpopo σε Ιλίσια, Εξάρχεια και κέντρο αντίστοιχα, για να περάσουμε μετέπειτα στα Άμα Λάχει (Εξάρχεια), Annie Fine Cooking (Νέος Κόσμος), Τριαντάφυλλο της Νοστιμιάς (Λέκκα), Birdman (Σκούφου), Άκρα (Παγκράτι), Φίτα (Νέος Κόσμος), Λελούδας (Βοτανικός), Κανάρια (Μοσχάτο), Feyrouz (Αθήνα), Μικρά Ασία (Παγκράτι), Simul (Κολωνάκι) και Μαύρο Γάτο (Παγκράτι).

'Αλλοι συμφωνούν με τις επιλογές του CNT, άλλοι διαφωνούν. Κουβέντα να γίνεται...

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η underground γαστρονομία του Ταύρου

Μια γευστική βόλτα σε ένα under the radar σημείο της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
04/06/2025

Τα εστιατόρια της αθηναϊκής παραλίας που σερβίρουν βραβευμένη γεύση

Τα παρά θίν' αλός εστιατόρια της πρωτεύουσας που έχουν βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο, Top Notch και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και, σίγουρα, αξίζουν την προσοχή σου.

Πώς ο Χρόνης Δαμαλάς άφησε τα high end εστιατόρια για να μαγειρέψει στους Αμπελοκήπους

Στις 12 Ιουνίου, το Rawbata σβήνει το πρώτο κεράκι στην τούρτα της ύπαρξής του και το γιορτάζει δεόντως.

Στην Αμοργό υπάρχει ένα σουβλατζίδικο που επιπλέει

Το Bloom Brothers Canteen γίνεται viral ξανά και ξανά - η ιστορία του μας εμπνέει και μας προετοιμάζει για ένα ακόμη καλοκαίρι.

S. Pellegrino: Μας υποδέχεται στο "The White House Restaurant" στην Κέρκυρα

Με κομψή αισθητική, ανοιχτόκαρδο περιβάλλον σε σκηνικό πάνω στη θάλασσα και κουζίνα που υπογράφει ο διακεκριμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου, το γαστρονομικό αυτό πόστο είναι σημείο αναφοράς στο νησί των Φαιάκων.

Είναι η Διαγώνιος η πιο hot μεταγραφή της Μυκόνου;

Η θεσσαλονικιώτικη γωνιά με τα ίσως καλύτερα ψητά σουτζουκάκια της πόλης, πιάνει κεντρικό πόστο στο νησί των Ανέμων.

Το Milos σαλπάρει -κυριολεκτικά- για τις ελληνικές θάλασσες

Μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στα νερά των Κυκλάδων προσφέρει το δημοφιλές ψαροφαγικό brand.