Τα 22 καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler

Η λίστα του έγκριτου Μέσου για να βρεις τα πιο νόστιμα "local eateries στην ελληνική πρωτεύουσα".

Τα 22 καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler © Cookoovaya

"Οι Αθηναίοι λατρεύουν να τρώνε έξω, οπότε τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας είναι πάντα γεμάτα ζωή. Από ένα γρήγορο σουβλάκι στο πεζοδρόμιο μέχρι ένα μακρύ βράδυ με γύρους από μεζέδες και τσίπουρο, η ζωή στην πόλη είναι χτισμένη γύρω από τις απλές απολαύσεις του φαγητού και της συντροφικότητας. Τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας ποικίλλουν από υπαίθριους πάγκους και γειτονικές ταβέρνες μέχρι σύγχρονα ελληνικά μπιστρό. Τραπέζια και καρέκλες απλώνονται στις πλατείες και στριμώχνονται σε πεζοδρόμια με δέντρα" μας ενημερώνει η Rachel Howard στο άρθρο της που για κάποιο λόγο (καμουφλαρισμένα) επανέφερε στα social media το δημοφιλέστατο όσο και έγκριτο Condé Nast Traveler, παρότι αυτό γράφτηκε τον περασμένο Δεκέμβριο (και ασφαλώς κέρδισε το virality εντός των αθηναϊκών ιντερνετικών τειχών).

"Συχνά είναι φθηνότερο να φας έξω παρά να μαγειρέψεις στο σπίτι, αν και η Αθήνα διαθέτει επίσης πολλά εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας. Ωστόσο, η ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα, η οικειότητα και η σταθερή ποιότητα είναι αυτά που αναζητούν οι περισσότεροι Αθηναίοι στα αγαπημένα τους εστιατόρια. Η νέα γενιά των γαστροταβερνών, με μενού εποχιακά και βασισμένα σε τοπικά προϊόντα που αλλάζουν καθημερινά, φέρνει μια συναρπαστική πνοή στη θαλπωρή της ελληνικής σπιτικής κουζίνας. Καθώς η πόλη έχει γίνει πιο πολυπολιτισμική την τελευταία δεκαετία, έτσι και η γαστρονομική σκηνή της Αθήνας έχει γίνει πιο ποικιλόμορφη" συνεχίζει η Howard, προτού καταλήξει σε εκείνα τα εστιατόρια που ξεχωρίζει.

Ποια μέρη αναδεικνύει λοιπόν; Αρχικά, ξεκινά με την πεντάδα που περιλαμβάνει την Ταβέρνα των Φίλων στον Κολωνό, το Μανάρι στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων, το Λινού Σουμπάσης και Σία στου Ψυρρή, τον Οικονόμου στα Άνω Πετράλωνα και το Raw Bata στους Αμπελόκηπους. 

Η ταβέρνα των φίλων
©Λεωνίδας Τούμπανος

Η ταβέρνα του Οικονόμου στα Άνω Πετράλωνα
© Instagram @taverna.oikonomou

Manari new

Το εστιατόριο Tanpopo του Σωτήρη Κοντιζά

Ακολουθούν η Cookoovaya, το Vezené, το Pharaoh, το Nolan και το Tanpopo σε Ιλίσια, Εξάρχεια και κέντρο αντίστοιχα, για να περάσουμε μετέπειτα στα Άμα Λάχει (Εξάρχεια), Annie Fine Cooking (Νέος Κόσμος), Τριαντάφυλλο της Νοστιμιάς (Λέκκα), Birdman (Σκούφου), Άκρα (Παγκράτι), Φίτα (Νέος Κόσμος), Λελούδας (Βοτανικός), Κανάρια (Μοσχάτο), Feyrouz (Αθήνα), Μικρά Ασία (Παγκράτι), Simul (Κολωνάκι) και Μαύρο Γάτο (Παγκράτι).

'Αλλοι συμφωνούν με τις επιλογές του CNT, άλλοι διαφωνούν. Κουβέντα να γίνεται...

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το brunch που έγινε iconic επιστρέφει στο NEW Hotel

To NEW Hotel επαναφέρει το brunch που καθόρισε μια αγαπημένη συνήθεια και σύστησε στους Αθηναίους τη χαρά του κυριακάτικου πρωινού με στυλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/12/2025

"Athens Capital Hotel": Κρέπες, γαλέτες και lifestyle αλά γαλλικά στην καρδιά της πόλης

Aνακαλύψτε στο Galerie Café, στο lobby του "Athens Capital Hotel", ένα γευστικό ταξίδι που παντρεύει τη γαλλική παράδοση με την αθηναϊκή κομψότητα.

11 + 1 ιδέες για καλό brunch, αλλά και lunch στη χειμωνιάτικη Αθήνα

Που θα φας ωραίο brunch αυτές τις γιορτές, και όχι μόνο. Σε ξενοδοχεία, bar αλλά και δίπλα στο κύμα.

Η Κέρκυρα κατέβηκε στη Γλυφάδα και παρουσίασε το πιο ιδιαίτερο γευστικό της πρόσωπο

Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.

Στο Matsuhisa Athens για γιορτινό omakase

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο υποδέχεται τις γιορτές με δυο εξαιρετικά μενού αλλά και αρκετές ακόμη γευστικές προεκτάσεις.

Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Κτήμα Σκούρα

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, το εμβληματικό εστιατόριο υποδέχεται το επίσης εμβληματικό κτήμα, σε μια εορταστική βραδιά οινογευσίας.

Τι γεύση μας αφήνει το 'CTC Urban Gastronomy' που γιορτάζει τα 10 του χρόνια

Στην επέτειο της δεκαετίας του, το εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό παραμένει φρέσκο και παιχνιδιάρικο, και κρατά ψηλά το γαστρονομικό πήχη, αναδομώντας τη γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας με δημιουργικότητα.