
Διπλό νέο κεφάλαιο ανοίγει το φετινό καλοκαίρι στη Ζάκυνθο ο ταλαντούχος σεφ Σταύρος Υφαντίδης, που μετά από μια εξαιρετική χρονιά στην κεφαλή της γαστρονομίας του Lesante Cape (με Top Notch από τους Χρυσούς Σκούφους 2025 για το εστιατόριο "Fiore Fine Dining”), απλώνεται στη γαστρονομική σκηνή του νησιού με δύο νέα πόστα, που θα σερβίρουν νοστιμιά από νωρίς το πρωί το ένα, και μέχρι αργά το βράδυ το άλλο.

Κατ’ αρχήν, το πρώτο μεγάλο προσωπικό του βήμα θα γίνει με το "Venier": μια ολόδική του boulangerie – pâtisserie στο κέντρο της Ζακύνθου. Αποτίνοντας φόρο τιμής στην παράδοση της Ζακύνθου, τόσο σχεδιαστικά, όσο και γευστικά, ο μοντέρνος φούρνος του Υφαντίδη θα ετοιμάζει ψωμιά ωρίμανσης από φυσικό προζύμι, φρέσκα κρουασάν, viennoiseries και άλλες αρτοπαρασκευές, αλλά και μοντέρνα γλυκά που θα φέρνουν τη γευστική κληρονομιά του νησιού στο σήμερα, παντρεύοντας σύγχρονες τεχνικές και κοφτερή αισθητική με παραδοσιακό DNA.


Η φιλοσοφία του "Venier", που δανείζεται το όνομά του από βενετσιάνικη οικογένεια ευγενών της Ζακύνθου, θα περιστρέφεται γύρω από την αξιοποίηση πρώτων υλών από το νησί και τις γύρω περιοχές, ενώ τις γλυκές κι αλμυρές δημιουργίες θα πλαισιώνει χειροποίητο gelato με bio προσέγγιση, αλλά και οργανικός καφές σε συνεργασία με την Antica Tostatura Triestina. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της ζαχαροπλαστικής στο Venier έχει αναλάβει ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου, επί δεκαετία στενός συνεργάτης του chef pâtissier extraordinaire Γιώργου Πλατινού, με ηγετικούς ρόλους σε κορυφαίες κουζίνες όπως αυτές των εστιατορίων "Spondi", "Hytra", "Bill & Coo Mykonos" και "The Zillers Pastry Bar".

Τα βράδια, ο σεφ θα μας ανεβάζει στο ψηλότερο σημείο της πόλης, για να απολαύσουμε θέα που κόβει την ανάσα, αλλά και πιάτα δημιουργικής ελληνικής κουζίνας στη βεράντα του "Movida". Το δημοφιλές spot, που καμαρώνει για τη μοναδική τοποθεσία του δίπλα στο επιβλητικό Ενετικό Φρούριο της Ζακύνθου, σχεδιάζει εστιατορική εμπειρία που θα συνδυάζει την ιστορική αύρα με τη σύγχρονη γεύση.


Εδώ, ο Υφαντίδης θα κινηθεί στο φάσμα του σύγχρονου fine dining, με μενού που θα βασίζεται στην ελληνική γαστρονομική παράδοση, αλλά μέσα από μια νέα, δημιουργική ματιά. Τοπικότητα και εποχικότητα θα κρατούν πρωταγωνιστικό ρόλο, με έμπνευση από τη γευστική κληρονομιά του νησιού και συνεργασίες με ντόπιους παραγωγούς, οινοποιεία, φάρμες και μποστάνια, ενώ signature πιάτα όπως ο λαχανοντολμάς με καπνιστό χέλι, ζακυθινό χοιρομέρι και ζωμό αυγολέμονου, ή το ζακυθινό αρνάκι με σάλτσα αυγολέμονου, άγρια χόρτα και κρέμα μαϊντανού, θα δίνουν τον γευστικό τόνο στο μενού. Επιπλέον, ο τοπικός αμπελώνας θα έχει περίοπτη θέση στη λίστα κρασιών, που θα μετρά πάνω από 200 επιλεγμένες ετικέτες, εκ των οποίων το 60% ελληνικές.