Δυο ενδιαφέρουσες αφίξεις στη Ζάκυνθο με υπογραφή Σταύρου Υφαντίδη

Ο βραβευμένος σεφ ετοιμάζει διπλό χτύπημα, αναβαθμίζοντας την κουζίνα του δημοφιλούς "Movida" και συστήνοντας στο νησί την έννοια του fine baking μέσα από τη boulangerie Venier, σε συνεργασία με τον έμπειρο chef pâtissier Αλέξανδρου Παπαγεωργίου.

Σεφ Σταύρος Υφαντίδης

Διπλό νέο κεφάλαιο ανοίγει το φετινό καλοκαίρι στη Ζάκυνθο ο ταλαντούχος σεφ Σταύρος Υφαντίδης, που μετά από μια εξαιρετική χρονιά στην κεφαλή της γαστρονομίας του Lesante Cape (με Top Notch από τους Χρυσούς Σκούφους 2025 για το εστιατόριο "Fiore Fine Dining”), απλώνεται στη γαστρονομική σκηνή του νησιού με δύο νέα πόστα, που θα σερβίρουν νοστιμιά από νωρίς το πρωί το ένα, και μέχρι αργά το βράδυ το άλλο.

Φούρνος Venier στη Ζάκυνθο

Κατ’ αρχήν, το πρώτο μεγάλο προσωπικό του βήμα θα γίνει με το "Venier": μια ολόδική του boulangerie – pâtisserie στο κέντρο της Ζακύνθου. Αποτίνοντας φόρο τιμής στην παράδοση της Ζακύνθου, τόσο σχεδιαστικά, όσο και γευστικά, ο μοντέρνος φούρνος του Υφαντίδη θα ετοιμάζει ψωμιά ωρίμανσης από φυσικό προζύμι, φρέσκα κρουασάν, viennoiseries και άλλες αρτοπαρασκευές, αλλά και μοντέρνα γλυκά που θα φέρνουν τη γευστική κληρονομιά του νησιού στο σήμερα, παντρεύοντας σύγχρονες τεχνικές και κοφτερή αισθητική με παραδοσιακό DNA.

Φούρνος venier στη Ζάκυνθο

Φούρνος Venier στη Ζάκυνθο

Η φιλοσοφία του "Venier", που δανείζεται το όνομά του από βενετσιάνικη οικογένεια ευγενών της Ζακύνθου, θα περιστρέφεται γύρω από την αξιοποίηση πρώτων υλών από το νησί και τις γύρω περιοχές, ενώ τις γλυκές κι αλμυρές δημιουργίες θα πλαισιώνει χειροποίητο gelato με bio προσέγγιση, αλλά και οργανικός καφές σε συνεργασία με την Antica Tostatura Triestina. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της ζαχαροπλαστικής στο Venier έχει αναλάβει ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου, επί δεκαετία στενός συνεργάτης του chef pâtissier extraordinaire Γιώργου Πλατινού, με ηγετικούς ρόλους σε κορυφαίες κουζίνες όπως αυτές των εστιατορίων "Spondi", "Hytra", "Bill & Coo Mykonos" και "The Zillers Pastry Bar".

εστιατόριο Movida στη Ζάκυνθο

Τα βράδια, ο σεφ θα μας ανεβάζει στο ψηλότερο σημείο της πόλης, για να απολαύσουμε θέα που κόβει την ανάσα, αλλά και πιάτα δημιουργικής ελληνικής κουζίνας στη βεράντα του "Movida". Το δημοφιλές spot, που καμαρώνει για τη μοναδική τοποθεσία του δίπλα στο επιβλητικό Ενετικό Φρούριο της Ζακύνθου, σχεδιάζει εστιατορική εμπειρία που θα συνδυάζει την ιστορική αύρα με τη σύγχρονη γεύση.

εστιατόριο Movida στη Ζάκυνθο

εστιατόριο Movida στη Ζάκυνθο

Εδώ, ο Υφαντίδης θα κινηθεί στο φάσμα του σύγχρονου fine dining, με μενού που θα βασίζεται στην ελληνική γαστρονομική παράδοση, αλλά μέσα από μια νέα, δημιουργική ματιά. Τοπικότητα και εποχικότητα θα κρατούν πρωταγωνιστικό ρόλο, με έμπνευση από τη γευστική κληρονομιά του νησιού και συνεργασίες με ντόπιους παραγωγούς, οινοποιεία, φάρμες και μποστάνια, ενώ signature πιάτα όπως ο λαχανοντολμάς με καπνιστό χέλι, ζακυθινό χοιρομέρι και ζωμό αυγολέμονου, ή το ζακυθινό αρνάκι με σάλτσα αυγολέμονου, άγρια χόρτα και κρέμα μαϊντανού, θα δίνουν τον γευστικό τόνο στο μενού. Επιπλέον, ο τοπικός αμπελώνας θα έχει περίοπτη θέση στη λίστα κρασιών, που θα μετρά πάνω από 200 επιλεγμένες ετικέτες, εκ των οποίων το 60% ελληνικές.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο μενού που μπορείς να φας εν πλω στις ελληνικές θάλασσες

Νέες καλοκαιρινές γεύσεις, βασισμένες στην εποχικότητα και τις φρέσκες πρώτες ύλες αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace της Minoan Lines.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
01/08/2025

Sani Gourmet 2025: Πώς ο #1 σεφ της Ασίας ρόκαρε τη Χαλκιδική

Το πρόγραμμα ήταν σαφές: το δείπνο θα ξεκινούσε στις 8 και θα μετρούσε 15 πιάτα από το μενού του εστιατορίου "Gaggan", στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Όμως, ο αιρετικός Gaggan Anand, σεφ του #1 εστιατορίου της Ασίας, δεν κινείται βάση προγράμματος: δύο ώρες πριν το σέρβις, μπήκε στην κουζίνα και άλλαξε τα πάντα, υπογράφοντας μια γευστική εμπειρία που ταρακούνησε το Sani Gourmet 2025 σε punk rock ρυθμούς.

Στο Μικρολίμανο, για ένα (σχεδόν) αιωνόβιο εστιατόριο ψαριού

Με ιστορία που κρατά περίπου 100 χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για αυθεντική ψαροφαγία με φόντο τη θάλασσα.

Καπάδικο

Ο Μιχάλης Μάρθας βάζει την Κάλυμνο στη γαστρονομική σκακιέρα της χώρας, υπογράφοντας ένα εστιατόριο – φόρο τιμής στη γαστρονομική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και φάρο της δικής του δημιουργικής προσέγγισης στη σύγχρονη θαλασσοφαγία.

Στη Λαχαναγορά του Ρέντη συναντάς ένα τα κορυφαία ψαρομάγαζα της Αθήνας

Με τοπ πρώτη ύλη σε μερακλίδικη διαχείριση, το εν λόγω σημείο έχει εξελιχθεί σε μια απ’ τις πιο νόστιμες (και value for money) προτάσεις, ως μαγαζί όχι μόνο για, αλλά και από καλοφαγάδες - πράγμα ιδιαίτερα δυσεύρετο στις μέρες μας.

Για κρασιά στην κρυφή αυλή του κέντρου

Το (περίπου) speakeasy σποτ μια ανάσα από το Σύνταγμα ενδείκνυται για κάθε θερινή περίσταση, από ένα after-work κρασί και σαν ανάπαυλα μετά τα ψώνια έως μια πλήρη έξοδο για οίνο και φαγητό.

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.