
Με κοφτερή μητροπολιτική αισθητική, το Yaboo στον Πειραιά έκανε σχεδόν αθόρυβα το ποδαρικό του στην πιάτσα του λιμανιού πριν από μερικούς μήνες, προσθέτοντας μια άκρως ενδιαφέρουσα ψηφίδα στο μωσαϊκό της γειτονιάς της οδού Δραγατσανίου, με προίκα την υψηλών προδιαγραφών κουζίνα που εγγυάται η υπογραφή της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη στο σχεδιασμό του μενού.
Με μια μαγνητικής φινέτσας ανοιχτή κουζίνα για πεδίο δράσης, ο ο ταλαντούχος Άγγελος Κοτσίρης, που έπιασε ντόκο στον Πειραιά μετά από μια δεκαετία σχεδόν σε εστιατόρια του Λονδίνου (κι ένα γρήγορο πέρασμα από τις ΗΠΑ πλάι στον Αθηναγόρα Κωστάκο), αποδίδει την κουζίνα της σεφ Χιλιαδάκη με ακρίβεια και μέτρο, αλλά και αναζωογονητική γαλαντομία σε γεύσεις, εντάσεις, νοστιμιές, είτε πρόκειται για διεθνή φαβορί, είτε για ευφάνταστες παραλλαγές σε ελληνικά κλασικά.
Με άλλα λόγια, η κουζίνα εδώ δε μασάει τα λόγια της. Όταν κάτι πρέπει να είναι καυτερό, είναι όντως: όπως για παράδειγμα το χούμους με κόκκινη πιπεριά και τραγανό ρεβίθι, που έχει ανάλαφρη και φινετσάτη υφή, αλλά σπινταριστή κάψα που την αισθάνεσαι σε μύτη και στόμα. 'Ή το λαβράκι σασίμι, όπου η σφριγηλή σάρκα του ολόφρεσκου ψαριού αγκαλιάζεται από jalapeno dressing κοφτερό και μυρωδάτο, και μια λιπαρή μαγιονέζα kosho να σκεπάζει τη γλώσσα σα πέπλο.

Αντίστοιχα, όταν κάτι πρέπει να είναι λιχούδικο, είναι ακριβώς αυτό: όπως το πεϊνιρλί "παστίτσιο", με πολύ νόστιμο κιμά από Black Angus, αέρινη μπεσαμέλ γραβιέρας και αφράτο ζυμαράκι στο ρόλο του ζυμαρικού, ή το πληθωρικό double smash burger, ένα από τα πολύ καλά της πόλης, με συννεφένιο ψωμάκι, εξαιρετικό Black Angus κιμά (που θα αναδεικνυόταν καλύτερα με λίγη εγκράτεια στην πλούσια μαγιονέζα), αλλά και κυβάκια από καπνιστό μπέικον να δίνουν κολασμένη νοστιμιά στη μπουκιά.
Διαβάστε όλη την κριτική μας εδώ.