Έχετε δοκιμάσει τις χυλοπίτες με αυγοτάραχο της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη;

Αυτή η fusion μακαρονάδα που καίει καρδιές, παρέα με ένα από τα πολύ καλά burgers της πόλης κι ένα κλέφτικο αρνάκι που μοσχοβολάει χωριό, είναι μερικά από τα καλύτερα πιάτα του Yaboo, του κοφτερής αισθητικής bar restaurant της ακτής Κονδύλη, που μας ταξιδεύει στο Μιλάνο μέσω Πειραιά. Διαβάστε την κριτική μας!

Το bar restaurant Yaboo στον Πειραιά 28 © Λεωνίδας Τούμπανος

Με κοφτερή μητροπολιτική αισθητική, το Yaboo στον Πειραιά έκανε σχεδόν αθόρυβα το ποδαρικό του στην πιάτσα του λιμανιού πριν από μερικούς μήνες, προσθέτοντας μια άκρως ενδιαφέρουσα ψηφίδα στο μωσαϊκό της γειτονιάς της οδού Δραγατσανίου, με προίκα την υψηλών προδιαγραφών κουζίνα που εγγυάται η υπογραφή της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη στο σχεδιασμό του μενού.

Με μια μαγνητικής φινέτσας ανοιχτή κουζίνα για πεδίο δράσης, ο ο ταλαντούχος Άγγελος Κοτσίρης, που έπιασε ντόκο στον Πειραιά μετά από μια δεκαετία σχεδόν σε εστιατόρια του Λονδίνου (κι ένα γρήγορο πέρασμα από τις ΗΠΑ πλάι στον Αθηναγόρα Κωστάκο), αποδίδει την κουζίνα της σεφ Χιλιαδάκη με ακρίβεια και μέτρο, αλλά και αναζωογονητική γαλαντομία σε γεύσεις, εντάσεις, νοστιμιές, είτε πρόκειται για διεθνή φαβορί, είτε για ευφάνταστες παραλλαγές σε ελληνικά κλασικά.

Με άλλα λόγια, η κουζίνα εδώ δε μασάει τα λόγια της. Όταν κάτι πρέπει να είναι καυτερό, είναι όντως: όπως για παράδειγμα το χούμους με κόκκινη πιπεριά και τραγανό ρεβίθι, που έχει ανάλαφρη και φινετσάτη υφή, αλλά σπινταριστή κάψα που την αισθάνεσαι σε μύτη και στόμα. 'Ή το λαβράκι σασίμι, όπου η σφριγηλή σάρκα του ολόφρεσκου ψαριού αγκαλιάζεται από jalapeno dressing κοφτερό και μυρωδάτο, και μια λιπαρή μαγιονέζα kosho να σκεπάζει τη γλώσσα σα πέπλο.

Το bar restaurant Yaboo στον Πειραιά 24
© Λεωνίδας Τούμπανος

Αντίστοιχα, όταν κάτι πρέπει να είναι λιχούδικο, είναι ακριβώς αυτό: όπως το πεϊνιρλί "παστίτσιο", με πολύ νόστιμο κιμά από Black Angus, αέρινη μπεσαμέλ γραβιέρας και αφράτο ζυμαράκι στο ρόλο του ζυμαρικού, ή το πληθωρικό double smash burger, ένα από τα πολύ καλά της πόλης, με συννεφένιο ψωμάκι, εξαιρετικό Black Angus κιμά (που θα αναδεικνυόταν καλύτερα με λίγη εγκράτεια στην πλούσια μαγιονέζα), αλλά και κυβάκια από καπνιστό μπέικον να δίνουν κολασμένη νοστιμιά στη μπουκιά.

Διαβάστε όλη την κριτική μας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Yaboo

Ακτή Κονδύλη 4, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το brunch που έγινε iconic επιστρέφει στο NEW Hotel

To NEW Hotel επαναφέρει το brunch που καθόρισε μια αγαπημένη συνήθεια και σύστησε στους Αθηναίους τη χαρά του κυριακάτικου πρωινού με στυλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/12/2025

"Athens Capital Hotel": Κρέπες, γαλέτες και lifestyle αλά γαλλικά στην καρδιά της πόλης

Aνακαλύψτε στο Galerie Café, στο lobby του "Athens Capital Hotel", ένα γευστικό ταξίδι που παντρεύει τη γαλλική παράδοση με την αθηναϊκή κομψότητα.

11 + 1 ιδέες για καλό brunch, αλλά και lunch στη χειμωνιάτικη Αθήνα

Που θα φας ωραίο brunch αυτές τις γιορτές, και όχι μόνο. Σε ξενοδοχεία, bar αλλά και δίπλα στο κύμα.

Η Κέρκυρα κατέβηκε στη Γλυφάδα και παρουσίασε το πιο ιδιαίτερο γευστικό της πρόσωπο

Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.

Στο Matsuhisa Athens για γιορτινό omakase

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο υποδέχεται τις γιορτές με δυο εξαιρετικά μενού αλλά και αρκετές ακόμη γευστικές προεκτάσεις.

Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Κτήμα Σκούρα

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, το εμβληματικό εστιατόριο υποδέχεται το επίσης εμβληματικό κτήμα, σε μια εορταστική βραδιά οινογευσίας.

Τι γεύση μας αφήνει το 'CTC Urban Gastronomy' που γιορτάζει τα 10 του χρόνια

Στην επέτειο της δεκαετίας του, το εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό παραμένει φρέσκο και παιχνιδιάρικο, και κρατά ψηλά το γαστρονομικό πήχη, αναδομώντας τη γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας με δημιουργικότητα.