Έχετε δοκιμάσει τις χυλοπίτες με αυγοτάραχο της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη;

Αυτή η fusion μακαρονάδα που καίει καρδιές, παρέα με ένα από τα πολύ καλά burgers της πόλης κι ένα κλέφτικο αρνάκι που μοσχοβολάει χωριό, είναι μερικά από τα καλύτερα πιάτα του Yaboo, του κοφτερής αισθητικής bar restaurant της ακτής Κονδύλη, που μας ταξιδεύει στο Μιλάνο μέσω Πειραιά. Διαβάστε την κριτική μας!

Το bar restaurant Yaboo στον Πειραιά 28 © Λεωνίδας Τούμπανος

Με κοφτερή μητροπολιτική αισθητική, το Yaboo στον Πειραιά έκανε σχεδόν αθόρυβα το ποδαρικό του στην πιάτσα του λιμανιού πριν από μερικούς μήνες, προσθέτοντας μια άκρως ενδιαφέρουσα ψηφίδα στο μωσαϊκό της γειτονιάς της οδού Δραγατσανίου, με προίκα την υψηλών προδιαγραφών κουζίνα που εγγυάται η υπογραφή της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη στο σχεδιασμό του μενού.

Με μια μαγνητικής φινέτσας ανοιχτή κουζίνα για πεδίο δράσης, ο ο ταλαντούχος Άγγελος Κοτσίρης, που έπιασε ντόκο στον Πειραιά μετά από μια δεκαετία σχεδόν σε εστιατόρια του Λονδίνου (κι ένα γρήγορο πέρασμα από τις ΗΠΑ πλάι στον Αθηναγόρα Κωστάκο), αποδίδει την κουζίνα της σεφ Χιλιαδάκη με ακρίβεια και μέτρο, αλλά και αναζωογονητική γαλαντομία σε γεύσεις, εντάσεις, νοστιμιές, είτε πρόκειται για διεθνή φαβορί, είτε για ευφάνταστες παραλλαγές σε ελληνικά κλασικά.

Με άλλα λόγια, η κουζίνα εδώ δε μασάει τα λόγια της. Όταν κάτι πρέπει να είναι καυτερό, είναι όντως: όπως για παράδειγμα το χούμους με κόκκινη πιπεριά και τραγανό ρεβίθι, που έχει ανάλαφρη και φινετσάτη υφή, αλλά σπινταριστή κάψα που την αισθάνεσαι σε μύτη και στόμα. 'Ή το λαβράκι σασίμι, όπου η σφριγηλή σάρκα του ολόφρεσκου ψαριού αγκαλιάζεται από jalapeno dressing κοφτερό και μυρωδάτο, και μια λιπαρή μαγιονέζα kosho να σκεπάζει τη γλώσσα σα πέπλο.

Το bar restaurant Yaboo στον Πειραιά 24
© Λεωνίδας Τούμπανος

Αντίστοιχα, όταν κάτι πρέπει να είναι λιχούδικο, είναι ακριβώς αυτό: όπως το πεϊνιρλί "παστίτσιο", με πολύ νόστιμο κιμά από Black Angus, αέρινη μπεσαμέλ γραβιέρας και αφράτο ζυμαράκι στο ρόλο του ζυμαρικού, ή το πληθωρικό double smash burger, ένα από τα πολύ καλά της πόλης, με συννεφένιο ψωμάκι, εξαιρετικό Black Angus κιμά (που θα αναδεικνυόταν καλύτερα με λίγη εγκράτεια στην πλούσια μαγιονέζα), αλλά και κυβάκια από καπνιστό μπέικον να δίνουν κολασμένη νοστιμιά στη μπουκιά.

Διαβάστε όλη την κριτική μας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Yaboo

Ακτή Κονδύλη 4, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
12/09/2025

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.