Το νέο σαντουιτσάδικο του κέντρου έχει την υπογραφή της φάρμας Kermes

Στη θέση του παλιού Κώστα, μόλις άνοιξε ένα street food σημείο που αξιοποιεί τα περίφημα κρέατα της Kermes μέσα σε δυο φέτες ψωμί.

Το νέο street food εστιατόριο Kermes στο Σύνταγμα © Λεωνίδας Τούμπανος

Πίσω στο 2013, οι Alex de Zoeten και Ανδρέας Κολλάς -λάτρεις του ποιοτικού κρέατος και της τοπικής παραγωγής- αναζητούσαν τρόπο για να ερμηνεύσουν υπό τη δική τους οπτική γεύσεις που να θυμίζουν το παρελθόν και ταυτόχρονα να έχουν εξασφαλισμένη την ποιότητα των πρώτων αυτών υλών. Δύο χρόνια μετά, οι δυο φίλοι βρέθηκαν να έχουν ήδη κάνει την εισαγωγή χοίρων της φυλής Ibérico από την Ισπανία, με σκοπό να ξεκινήσουν την αναπαραγωγή τους σε ελληνικό έδαφος, ακολουθώντας φυσική εκτροφή των ζώων αυτών. Κάπου εκεί γεννήθηκε η φάρμα Kermes

Τα ibérico της Kermes μεγαλώνουν ελεύθερα, σε μια προστατευμένη περιοχή στο όρος Λαπίθα, στη Δυτική Πελοπόννησο, και εκτρέφονται με φυσικές μεθόδους. Το κρέας που προκύπτει, είναι πιστοποιημένο τόσο για τη φυσική ποιοτική υπεροχή όσο και για τη γευστική ανωτερότητά του - το συναντάς σε διάφορες κοπές, σε αλλαντικά ωρίμανσης και σε φρέσκα λουκάνικα. 

Το νέο street food εστιατόριο Kermes στο Σύνταγμα 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο street food εστιατόριο Kermes στο Σύνταγμα 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Οι Alex και Ανδρέας συζητούσαν επίσης για αρκετό καιρό τη δημιουργία μαζί με τον σεφ Σίμο Τριανταφύλλου (με θητεία σε σημαντικά εστιατόρια σε Αθήνα και εξωτερικό, καθώς και με αξιόλογη δουλειά στο Rooster της Αντιπάρου) τη δημιουργία ενός μέρους για χαλαρό dining, οπου θα γινόταν τροφοδότηση με τα εκλεκτά προϊόντα της φάρμας.

Το νέο street food εστιατόριο Kermes στο Σύνταγμα 5
© Λεωνίδας Τούμπανος

Έτσι, στα μέσα Μαρτίου 2025, το Kermes Street Food έγινε πραγματικότητα, πιάνοντας πόστο στην καρδιά της Αθήνας και εκεί που πάλαι ποτέ συναντούσες το σουβλάκι του Κώστα - στον αριθμό 5 της οδού Πεντέλης, στο Σύνταγμα.

Τι τρως λοιπόν στο Kermes Street Food; 

Πέντε προτάσεις σε σάντουιτς και δύο προτάσεις σε πατάτες μετράς στο περιεκτικό μενού του Kermes, σε μια γκάμα επιλογών που επιμελείται ο σεφ Τριανταφύλλου. Μεταξύ άλλων, βρίσκεις το choripan criollo, με αργεντίνικο λουκάνικο, τσιμιτσούρι και λαχανικά, κεφτεδάκια με ιμπέρικο, αβοκάντο-γιαούρτι, ντομάτα και κρεμμύδι και καρνίτας με paprika-citrus mayo, λάχανο και πικλαρισμένο κρεμμύδι.

Το νέο street food εστιατόριο Kermes στο Σύνταγμα 22
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο street food εστιατόριο Kermes στο Σύνταγμα 14
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο street food εστιατόριο Kermes στο Σύνταγμα 16
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο street food εστιατόριο Kermes στο Σύνταγμα 24
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο street food εστιατόριο Kermes στο Σύνταγμα 25
© Λεωνίδας Τούμπανος

Προφανώς δεν είναι τα μόνο, καθώς μπορείς να παίξεις και με αργομαγειρεμένη ωμοπλάτη με honey-lime mayo, σαλάτα coleslaw και πίκλα κρεμμυδιού ή crispy belly με κρατσανιστή πανσέτα, κινέζικο λάχανο, mustard mayo και ντομάτα. 

Όσον αφορά τις wingmen πατάτες σερβίρονται είτε με μείγμα μπαχαρικών είτε με σκόνη από jamón iberico και σος τσένταρ. 

Το νέο street food εστιατόριο Kermes στο Σύνταγμα 7
© Λεωνίδας Τούμπανος


Info

Πεντέλης 5, Σύνταγμα
Τηλ. 211 0083163
Ανοιχτά Δευτ. Σαβ. 13.00 - 21.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα αγαπημένα εστιατόρια του Βαγγέλη Περρή

Κάθε εβδομάδα, ένας αναγνωρίσιμος κάτοικος της πρωτεύουσας μας μιλά για τα αγαπημένα του στέκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
30/04/2025

Τα καυτά openings της Γλυφάδας

Διεθνή κι εγχώρια brands, αλλά και νέα ανεξάρτητα openings έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τη Γλυφάδα και τη γειτονιά της έναν από τους πιο ζωηρούς γαστρονομικούς προορισμούς του λεκανοπεδίου, κι αυτή εδώ είναι η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για να συντονιστείς με τις εξελίξεις της αθηναϊκής κόστας.

"Ήταν ένα μικρό καράβι" και δένει στη Γλυφάδα

Ο Αντώνης Ψάλτης και ένα από τα σημαντικότερα εστιατόρια της Τήνου σερβίρουν για ένα βράδυ στην Αθήνα και το "Ark".

Η ιστορία της street food αυτοκρατορίας Taco Bell, που ανοίγει κατάστημα και στην Αθήνα

Η pop κουλτούρα των tacos καταφθάνει προσεχώς και στην ελληνική πρωτεύουσα. Και αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τα Taco Bell.

Μια Τύπου Ταβέρνα μόλις άνοιξε στο Παγκράτι

Σε έναν μοντέρνας αισθητικής χώρο και σε ένα... κλασικό εστιατορικό σημείο, θα φας κατσικάκι κλέφτικο, παϊδάκια και κοκορέτσι.

Πώς και γιατί βρέθηκε στην Τήνο ένας από τους κορυφαίους σεφ του πλανήτη

Μία εμπειρία ζωής βίωσε στο κυκλαδίτικο νησί ο κορυφαίος Daniel Humm. Ο πολυβραβευμένος διεθνούς φήμης σεφ και ιδιοκτήτης του θρυλικού Eleven Madison Park της Νέας Υόρκης, βρέθηκε στην Ελλάδα επιθυμώντας να γνωρίσει σε βάθος και να εμπνευστεί από τον γαστρονομικό της πλούτο.

Ο Παύλος Κυριάκης μιλά ιταλικά στο Odori

Το δημοφιλές σποτ της πλατείας Αγίων Θεοδώρων περνά στην Τrattoria/ Vermuteria φάση του, με επικεφαλής της γεύσης του τον πολυβραβευμένο σεφ.