Το νέο σαντουιτσάδικο του κέντρου έχει την υπογραφή της φάρμας Kermes

Στη θέση του παλιού Κώστα, μόλις άνοιξε ένα street food σημείο που αξιοποιεί τα περίφημα κρέατα της Kermes μέσα σε δυο φέτες ψωμί.

Το νέο street food εστιατόριο Kermes στο Σύνταγμα © Λεωνίδας Τούμπανος

Πίσω στο 2013, οι Alex de Zoeten και Ανδρέας Κολλάς -λάτρεις του ποιοτικού κρέατος και της τοπικής παραγωγής- αναζητούσαν τρόπο για να ερμηνεύσουν υπό τη δική τους οπτική γεύσεις που να θυμίζουν το παρελθόν και ταυτόχρονα να έχουν εξασφαλισμένη την ποιότητα των πρώτων αυτών υλών. Δύο χρόνια μετά, οι δυο φίλοι βρέθηκαν να έχουν ήδη κάνει την εισαγωγή χοίρων της φυλής Ibérico από την Ισπανία, με σκοπό να ξεκινήσουν την αναπαραγωγή τους σε ελληνικό έδαφος, ακολουθώντας φυσική εκτροφή των ζώων αυτών. Κάπου εκεί γεννήθηκε η φάρμα Kermes

Τα ibérico της Kermes μεγαλώνουν ελεύθερα, σε μια προστατευμένη περιοχή στο όρος Λαπίθα, στη Δυτική Πελοπόννησο, και εκτρέφονται με φυσικές μεθόδους. Το κρέας που προκύπτει, είναι πιστοποιημένο τόσο για τη φυσική ποιοτική υπεροχή όσο και για τη γευστική ανωτερότητά του - το συναντάς σε διάφορες κοπές, σε αλλαντικά ωρίμανσης και σε φρέσκα λουκάνικα. 

Το νέο street food εστιατόριο Kermes στο Σύνταγμα 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο street food εστιατόριο Kermes στο Σύνταγμα 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Οι Alex και Ανδρέας συζητούσαν επίσης για αρκετό καιρό τη δημιουργία μαζί με τον σεφ Σίμο Τριανταφύλλου (με θητεία σε σημαντικά εστιατόρια σε Αθήνα και εξωτερικό, καθώς και με αξιόλογη δουλειά στο Rooster της Αντιπάρου) τη δημιουργία ενός μέρους για χαλαρό dining, οπου θα γινόταν τροφοδότηση με τα εκλεκτά προϊόντα της φάρμας.

Το νέο street food εστιατόριο Kermes στο Σύνταγμα 5
© Λεωνίδας Τούμπανος

Έτσι, στα μέσα Μαρτίου 2025, το Kermes Street Food έγινε πραγματικότητα, πιάνοντας πόστο στην καρδιά της Αθήνας και εκεί που πάλαι ποτέ συναντούσες το σουβλάκι του Κώστα - στον αριθμό 5 της οδού Πεντέλης, στο Σύνταγμα.

Τι τρως λοιπόν στο Kermes Street Food; 

Πέντε προτάσεις σε σάντουιτς και δύο προτάσεις σε πατάτες μετράς στο περιεκτικό μενού του Kermes, σε μια γκάμα επιλογών που επιμελείται ο σεφ Τριανταφύλλου. Μεταξύ άλλων, βρίσκεις το choripan criollo, με αργεντίνικο λουκάνικο, τσιμιτσούρι και λαχανικά, κεφτεδάκια με ιμπέρικο, αβοκάντο-γιαούρτι, ντομάτα και κρεμμύδι και καρνίτας με paprika-citrus mayo, λάχανο και πικλαρισμένο κρεμμύδι.

Το νέο street food εστιατόριο Kermes στο Σύνταγμα 22
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο street food εστιατόριο Kermes στο Σύνταγμα 14
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο street food εστιατόριο Kermes στο Σύνταγμα 16
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο street food εστιατόριο Kermes στο Σύνταγμα 24
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο street food εστιατόριο Kermes στο Σύνταγμα 25
© Λεωνίδας Τούμπανος

Προφανώς δεν είναι τα μόνο, καθώς μπορείς να παίξεις και με αργομαγειρεμένη ωμοπλάτη με honey-lime mayo, σαλάτα coleslaw και πίκλα κρεμμυδιού ή crispy belly με κρατσανιστή πανσέτα, κινέζικο λάχανο, mustard mayo και ντομάτα. 

Όσον αφορά τις wingmen πατάτες σερβίρονται είτε με μείγμα μπαχαρικών είτε με σκόνη από jamón iberico και σος τσένταρ. 

Το νέο street food εστιατόριο Kermes στο Σύνταγμα 7
© Λεωνίδας Τούμπανος


Info

Πεντέλης 5, Σύνταγμα
Τηλ. 211 0083163
Ανοιχτά Δευτ. Σαβ. 13.00 - 21.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Αθήνα του Ανατέλλοντος Ηλίου: Η νέα ιαπωνική γεύση της πόλης

4 νέες προσθήκες στον αθηναϊκό χάρτη ανανεώνουν το ενδιαφέρον για την εξ' Ιαπωνίας νοστιμιά σε πιάτα και ποτήρια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
19/12/2025

Το Athens Gastronomic Forum έρχεται στην Τεχνόπολη

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποιείται διεθνές συνέδριο γαστρονομίας, με το Athens Gastronomic Forum να καταφθάνει στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2026.

Νέα εστιατόρια στην Αθήνα: Όλες οι αφίξεις πριν τις γιορτές

Όλα τα νέα και σημαντικά εστιατόρια που ανοίγουν από μέρα σε μέρα και όλα όσα μόλις άνοιξαν και ήδη αγαπήσαμε σε ένα χορταστικό οδοιπορικό στη στολισμένη Αθήνα για όσους αγαπούν τις γιορτινές εξόδους με την αύρα του καινούργιου.

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.