'Armando': Η πίτσα του Θεού στον Κεραμεικό

Ο Diego Armando Maradona δανείζει το μεσαίο του όνομα στο νέο σποτ της οδού Σαλαμίνος, που παίζει με το νεοναπολιτάνικο ζυμάρι όπως περίπου το έκανε ο θρυλικός Αργεντίνος με την μπάλα.

Η πιτσαρία Armando στον Κεραμεικό © Λεωνίδας Τούμπανος

Κεραμεικός και cool μαγαζιά. Πίτσα και μπάλα. Μαραντόνα και Νάπολη. Είναι κάποια πολύ συγκεκριμένα δίπολα που οργανικά δείχνουν να κολλούν δίχως μεγάλη προσπάθεια. Αρκετά εξ' αυτών συναντώνται στην πιτσαρία Armando, που εδώ και λίγες ημέρες έκανε ντεμπούτο στην οδό Σαλαμίνος της προαναφερθείσας γειτονιάς και φέρει το μεσαίο όνομα του Θεού της μπάλας (και σίγουρα όχι μόνο αυτής).

Η πιτσαρία Armando στον Κεραμεικό 13
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η πιτσαρία Armando στον Κεραμεικό 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η πιτσαρία Armando στον Κεραμεικό 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η πιτσαρία Armando στον Κεραμεικό 10
© Λεωνίδας Τούμπανος

Αδερφό μαγαζί με την εξαιρετική Osteria Mamma και έτερο εστιατορικό παιδί της ομάδας της (μαζί με μερικούς ακόμη συνεργάτες/ φίλους), καταφθάνει όσον αφορά την ονοματοδοσία σχεδόν σαν αβίαστη συνέχεια του 'Diego' - το 'Μαραντόνα' τους το πρόλαβε ο Ξαβιέ Μισαηλίδης στην Αργυρούπολη. Ο Diego Armando Maradona μεγαλούργησε ποδοσφαιρικά με τη φανέλα της Νάπολι - πέρα από την αλμπισελέστε της εθνικής Αργεντινής. Ως γνωστόν Νάπολη=πίτσα. 

Η πιτσαρία Armando στον Κεραμεικό 16
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η πιτσαρία Armando στον Κεραμεικό 17
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η πιτσαρία Armando στον Κεραμεικό 12
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το απόλυτο comfort food τίθεται λοιπόν στο επίκεντρο της δημιουργικά γευστικής δραστηριότητας εδώ και καταφθάνει από έναν custom made φούρνο που σχεδίασε ο ίδιος ο (εκ των ιδιοκτητών) Βασίλης Στεφανάκης. Το νεο-ναπολιτάνικο ζυμάρι που κυριαρχεί εδώ είχε καιρό πριν μπει στο μυαλό της ταλαντούχας σεφ Ελένης Σαράντη και πλέον βρίσκει ολόδικό του γήπεδο για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και τα χαρίσματά του. 'Όπου γήπεδο βάλε ένα ανοιχτόχωρο και καλόκαρδο εσωτερικό (μαζί με τραπεζάκια στον πεζόδρομο για τις πιο ζεστές ημέρες του χρόνου), με μεγάλα τραπέζια και μωσαϊκό στο τερέν, plus την περιοχή των pizzaiolo και το μπαρ. 

Η πιτσαρία Armando στον Κεραμεικό 14
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η πιτσαρία Armando στον Κεραμεικό 18
© Λεωνίδας Τούμπανος

Επανερχόμενοι στο πεδίο της πίτσας, μετά από πολλές δοκιμές και μελέτη βρέθηκαν από τη σεφ Σαράντη τα ιδανικά άλευρα, που δίνουν ένα ζυμάρι 72 ωρών ωρίμανσης σε ένα αφράτο και συννεφένιο αποτέλεσμα, με εξαιρετική κυψέλωση και ωραία καψαλισμένο στεφάνι. Η πίτσα του Armando καταφθάνει σε 10 εκδοχές (5 κλασικές/5 signature) με τη μικρή μας εμπειρία από αυτές να καταλήγει πως εδώ βρίσκεις μία σπιρτόζικη Pepperoni και μία πολύ δυνατή Mortadella.

Η πιτσαρία Armando στον Κεραμεικό 24
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η πιτσαρία Armando στον Κεραμεικό 22
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η πιτσαρία Armando στον Κεραμεικό 21
© Λεωνίδας Τούμπανος

Πριν από αυτές, μπορείς να τιμήσεις μερικά κρύα σνακ (μορταδέλα και παρμεζάνα, μπουράτα, τσιπς με καυτερή σος, τσορίθο, πίκλες και μαριναρισμένες ελιές, μεταξύ άλλων) μαζί με την μπίρα σου (ή κάποιο από τα 5 κλασικά cocktails του σχετικού μενού) περιμένοντας να ψηθεί η πίτσα σου.

Ο Armando ξυπνά από νωρίς το πρωί με πολύ καλό καφέ (μία Βραζιλία και μια Αιθιοπία από June Coffee Roasters) και αρτοσκευάσματα (κρουασάν, buns, cinnamon rolls κ.α.) αλλά και τέσσερα σάντουιτς (pastrami, grilled cheese με κίμτσι, ταλέτζιο και χοιρομέρι και spicy tuna melt).

Έξτρα πόντους δίνω στο Armando για το μάλλον κορυφαίο κουτί πίτσας στην πόλη, με την προσωπογραφία του Αγίου Diego και ένα πιτσένιο φωτοστέφανο, συν κερασάκι στην τούρτα το 'Life is Life' γραμμένο στο πλάι, σαν μια ευθεία παραπομπή στο πιο επικό ποδοσφαιρικό ζέσταμα που έγινε ποτέ. Να πέσει και το βίντεο: 


Info

Σαλαμίνος 43, Κεραμεικός
Ανοιχτά Τρ. - Κυρ. από 09.00 - 02.00 (Πίτσα μετά τις 18.00)

Διαβάστε Επίσης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Armando

Σαλαμίνος 43, Κεραμεικός
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
14/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.