Το 'Diego' έφυγε σαν αληθινός ροκ σταρ

Το δημοφιλές σποτ του Θησείου έκλεισε και αποχαιρέτησε τους φίλους του με ένα τελευταίο πάρτι, αφήνοντας πίσω του μία γειτονιά -αλλά και μια πόλη- που αλλάζει.

Το 'Diego' έφυγε σαν αληθινός ροκ σταρ

Έκανε αίσθηση το Diego από την πρώτη στιγμή που άνοιξε. Συζητήθηκε αρκετά. Έδωσε μία φρέσκια πνοή στο Θησείο και τον πεζόδρομο της Αδριανού. Και πάνω στο πικ του, μετά από μόλις τρία χρόνια δράσης, έκλεισε, πέφτοντας κατά κάποιο τρόπο θύμα μίας πόλης που αλλάζει. Βλέπεις, ο εξωστρεφής και έντονος χαρακτήρας του μάλλον δεν είναι εφικτό να συμπλεύσει με το νέο (ένα ακόμη) ξενοδοχείο που ανοίγει στο ευρύτερο κέντρο και ακριβώς δίπλα του.

'Ενα χαρούμενο μέρος για όλους

"Το Diego ξεκίνησε στην καραντίνα. 'Οταν αρχίσαμε να το φτιάχνουμε, υπήρξαν πολλοί που μου έλεγαν πως είμαι τρελός. Και τι πάω να κάνω σε μια τέτοια γειτονιά. Αλλά εγώ, επειδή δεν είμαι από την Αθήνα, είχα άγνοια κινδύνου. Αυτό έχει δείξει ό,τι βοηθά καμιά φορά" μου λέει χαριτολογώντας ο Βασίλης Στεφανάκης, εκ των δημιουργών του Diego.

Diego ποτά 3

Diego 2

Diego 3

"Η αρχική ιδέα ήταν να φτιάξουμε ένα μέρος σαν εγκαταλελειμμένο σπίτι στη λατινική Αμερική ή στην Κούβα. Που θα μπορείς να αράξεις σε όλους τους χώρους του, θα μπορείς να βρεις φαγητό που δεν υπάρχει αλλού, θα το τρως εκεί αλλά θα μπορείς να το πάρεις και μαζί σου - ένα fine street food. Θέλαμε κάτι πιο αλήτικο από το άλλο τότε, μαγαζί μας, το Noah", συμπληρώνει.

Το Diego εξελίχθηκε, μεταξύ άλλων σε ένα από τα πιο δυνατά πάρτι spots της Αθήνας. "Αυτό ξεκίνησε μάλλον τυχαία, τον Οκτώβριο του 2021, όταν καθόμασταν με τον Manolaco και του είπα πως έχω μία ιδέα για κυριακάτικο μεσημεριανό πάρτι, να ξεκινά στις 14.00 και να τελειώνει στις 22.00-23.00. Δέχτηκε και κάπως έτσι πήρε μπρος. Ειδικά το πρώτο τρίμηνο γινόταν χαμός, δε χώραγε ο κόσμος".

'Επειτα, υπήρχε το φαγητό. Η Ελένη Σαράντη είχε παρουσιάσει εκεί μια από τις πιο διαφορετικά ενδιαφέρουσες προτάσεις που είδε η comfort Αθήνα τα τελευταία χρόνια, ενώ ήταν το πρώτο μαγαζί που καθιέρωσε το κόνσεπτ της κυριακάτικης σεβιτσερίας με το viral Crayfish Bucket.

"'Ηταν απολαυστική η όλη πορεία. Γίναμε ένα με τη γειτονιά και τους ανθρώπους της, παρότι η Αδριανού είναι δύσκολος δρόμος. Επένδυσα σε αυτό προσωπικά, οικονομικά και πνευματικά. Σε λίγα χρόνια, νιώθω πως θα περνάμε απέξω και κάτι θα νιώθουμε. Καθένας που πέρασε έστω για ένα ποτό ή ένα απόγευμα από εδώ, κάτι θα νιώσει" λέει ο Βασίλης Στεφανάκης, προτού μου απαντήσει στο εάν, κάπως και κάποτε, το δούμε και πάλι να ανοίγει τις πόρτες του. "Δεν ξέρω αν θα ξαναδούμε Diego. Φοβάμαι πως αν επιχειρήσουμε κάτι τέτοιο, δε θα είναι το ίδιο", είναι η απάντησή του.

3 Σεπτεμβρίου 2021 - 7 Ιουλίου 2024. Δεν ξέρω αν έκλεισε τον κύκλο που ήθελε το Diego. Ήρθε στην αστική πραγματικότητα της εστίασης ξαφνικά, έλαμψε αμέσως, έκανε θόρυβο, έφυγε γρήγορα. Σαν πραγματικός ροκ σταρ, ένα πράγμα. Θα λείψει.

Diego 4

Diego 1

Diego 5

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Vein Athens: Νέο μπαρ μόλις έσκασε στην Ασκληπιού

Ο δημοφιλής δρόμος των Εξαρχείων πρόσθεσε στις πινέζες του ένα ακόμη ενδιαφέρον μέρος για ποτό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
07/05/2026

Κάπως έτσι, η Κρήτη μπήκε -και παραμένει- στο επίκεντρο του παγκόσμιου fine drinking

Το Culture at the Cove: Fine Drinking & Uncorked επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι στο Daios Cove και επιφυλάσσει ευ πίνειν συγκινήσεις με σπουδαία ονόματα του χώρου.

Στο κέντρο της Αθήνας υπάρχει ένα μυστικό (και ποιοτικό) χοτ ντογκ με μόλις €3

Ένα φρέσκο μπαρ -ένα σημείο ανοιχτό, με ωραία ενέργεια και κουλ crowd- κατέφθασε στη Ρόμβης και, πέρα από τα cocktails και τις μουσικές, διαθέτει ένα νόστιμο ατού.

Τα πάρτι του Μαΐου: Η Αθήνα το ζει στους δρόμους

14 πάρτι με house και techno μουσική από ραδιοφωνικούς σταθμούς, διοργανώτριες ομάδες και bars σε πλατείες και δρόμους σε περιμένουν τον Μάιο να τα ανακαλύψεις.

Η βραδιά που δεν τελειώσαμε ένα μπουκάλι κρασί

Καλά τα αλκοτέστ, αλλά βάλτε και κανένα νυχτερινό λεωφορείο, κρατήστε λίγο πιο αργά το βράδυ το μετρό, δείξτε λίγη κατανόηση σε εμάς που προσπαθούμε να βγούμε με τα μέσα και στους επιχειρηματίες που προσπαθούν να μας βγάλουν έξω.

Satan’s Whiskers και Barro Negro δίνουν ραντεβού για ποτό στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Ένα κορυφαίο μπαρ του Λονδίνου και ένα της Αθήνας εγκαινιάζουν το φετινό Great Sunday Club, στο επίσης έξοχο μπαρ του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.

21 ωραία μπαρ της Αθήνας με τραπεζάκια έξω

Είναι ακριβώς εκείνη η εποχή του χρόνου όπου άπαντες αναζητούν το open air σημείο για το ποτό τους.