Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: 7 κορυφαία εστιατόρια στα Επτάνησα σε μοναδική τιμή

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές. Εξαιρετική αφορμή για μια γαστρονομική τουρνέ στα Επτάνησα, με επτά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας να μας περιμένουν.

Dominicale

Το πιο συναρπαστικό γαστρονομικό event της χρονιάς, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, έχει ήδη βάλει φωτιά στα τηγάνια του: Από 12 Σεπτεμβρίου έως και 9 Οκτωβρίου, οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς στρώνουν τραπέζι σε περισσότερα από 100 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες ανά την επικράτεια, που ανοίγουν τη σάλα τους για μια γαστρονομική εξτραβακγκάντσα απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, με πρωταγωνιστές τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν φέτος με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή/και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, με ειδικά μενού σε ακόμη πιο ειδικές τιμές!

Ιδανική αφορμή για γαστρονομικά ταξίδια - εξπρές, σε μερικούς από τους κορυφαίους προορισμούς της χώρας! Τι λέτε, λοιπόν, για μια γαστρονομική τουρνέ στα Επτάνησα, με επτά από τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας για οδηγό μας;

--

Διαβάστε Επίσης

Βενετσιάνικο Πηγάδι / Top Notch

Στην καρδιά της παλιάς πόλης της Κέρκυρας, η πλακόστρωτη πλατεία Κρεμαστής με το περίτεχνα σκαλιστό πέτρινο ενετικό πηγάδι του 17ου αιώνα αποτελεί το ιδανικό τερέν πάνω στο οποίο στήνει τα τραπέζια του το "Βενετσιάνικο Πηγάδι", σε ένα άκρως ατμοσφαιρικό σκηνικό. Στα καλοστρωμένα τραπέζια, το πολύ καλά συντονισμένο και ενημερωμένο σέρβις παραδίδει τα πιάτα-εμπνεύσεις του σεφ Σπύρου Αγιού, που μαζί με τον σεφ-ιδιοκτήτη Γιάννη Βλάχο παρουσιάζουν μία fine comfort κουζίνα με φινέτσα και χάρη, η οποία συνδέει παραδοσιακές κερκυραϊκές σπεσιαλιτέ με σύγχρονες τάσεις και ιδέες. Στα plus, μία εντυπωσιακή οινική λίστα με περισσότερες από 1000 ετικέτες του ελληνικού και διεθνή αμπελώνα. Τον χειμώνα, η δράση μεταφέρεται στην Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας, με το "Βενετσιάνικο Πηγάδι" να παρουσιάζει εκεί την εστιατορική του υπόσταση.

Μενού - €65

Amuse Bouche • Άρτος: Προζυμένιο brioche & βούτυρο Κερκύρας με φιστίκι & τριαντάφυλλο • Αλά Πολίτα: Σφυρίδα καρπάτσιο, αγκινάρα αλά πολίτα ταρτάρ, άνηθο, σάλτσα από μοσχολέμονο, καρότο τουρσί • Ριζότο Λαδολέμονο: Κρέμα από φιστίκι και βασιλικό, κεράσια σοτέ, ελαιόλαδο "Ολεοαστρον" • Μπουρδέτο: Ψητό φιλέτο λαμπούας, πράσα, σαλάτα με καπνιστά μύδια, πικάντικο jus μπουρδέτο • Σιόρα Φράουλα: Κρέμα με γιαούρτι & λευκή σοκολάτα, ελαιόλαδο, υφές φράουλας • Mignardise 

Dominicale / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Dominicale Ζάκυνθος

Χτισμένο σαν ζακυνθινό αρχοντικό πάνω στη θάλασσα, το Dominicale μοιάζει κομμάτι του βενετσιάνικου πύργου που υψώνεται στο πλάι του. Το κινηματογραφικό σκηνικό συμπληρώνει η πράσινη αυλή με τα δέντρα, που ατενίζει τη θάλασσα και την πόλη της Ζακύνθου στο ηλιοβασίλεμα. Η αρχοντιά του χώρου μεταφέρεται και στην κουζίνα με την εκλεκτή θαλασσινή πρώτη ύλη και πιάτα που αναδεικνύουν τη νοστιμιά της, καθώς οι δημιουργικές πινελιές του σεφ Δημοσθένη Ντάνου προσθέτουν ενδιαφέρον σε πολλά από τα πιάτα του μενού. Πολύ καλή λίστα κρασιών από την walk in κάβα, που βρίσκεται στην όμορφη αίθουσα του εστιατορίου.

Μενού - €70

Άρτος χειροποίητος από προζύμι 4 ετών • Tartare λαβράκι, εσπεριδοειδή, αγγούρι • Crudo από μαγιάτικο Ιονίου, ζωμός από ώριμες ντομάτες, ξύδι και καυτερή πιπεριά, χόρτα σχάρας, καπνιστό χέλι • Τηγανιτό καλαμάρι με κρέμα μπριάμ, πικάντικο ταρτάρ ντομάτας – κάπαρης • Μυλοκόπι με κροκέτα πατάτας – καπνιστής πέστροφας, σάλτσα μπουρδέτο • "Φρυγανιά" Dominicale 2024

Etrusco / 2 Χρυσοί Σκούφοι

Etrusco

Στο καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας ο Έκτορας Μποτρίνι επιφυλάσσει στην ατμοσφαιρική βεράντα του μια γαστρονομία με υψηλό δείκτη γευστικής δημιουργικότητας, τεχνικής δεξιότητας και συναισθηματικής δύναμης. Η σικάτη αίσθηση του χώρου ενισχύεται από τα τραπέζια με τα μακριά λινά τραπεζομάντηλα κάτω από τις μουριές, και το πορσελάνινο κοκοράκι σήμα κατατεθέν του εστιατορίου. Το σέρβις αντάξιο ενός μοντέρνου grand restaurant και στον τομέα του κρασιού ο σομελιέ Νίκος Λίτσης χειρίζεται με γνώση και επιδεξιότητα την εξαιρετική wine list. Η αύρα του εστιατορίου κοσμοπολίτικη με πολλούς ξένους να υπερτερούν των Ελλήνων. Η δημιουργική περιπλάνηση του Μποτρίνι ανάμεσα στην επτανησιακή παράδοση και την ιταλική γεύση συνεχίζεται μέσα από το φίλτρο μιας ιδιαιτέρως ραφινάτης τεχνικής.

Μενού - €85

Amuse bouche • Ο Ξιφίας των Ψαράδων της Νήσου Elba (carpaccio ξιφία, κερκυραϊκή νερατζοσαλάτα) • Gastro Esperanto (σπείρα κολοκυθιού, καρίκι Τήνου, τρούφα, φύλλο λαδιού) • Από την Τήνο στη Μάνη μέσω Ιταλίας (pasta caccio e pepe με γαρίδες) • Σημειώσεις από ένα Ταξίδι στο Μαρόκο (Αργοψημένο αρνί, κρέμα μελιτζάνας, κους κους) • Pre dessert • Παροδικότητα (Άγριες φράουλες, βανίλια, port) • Mignardises

Makris Degustation / 1 Χρυσός Σκούφος

Makris Degustation

Το γαστρονομικό εστιατόριο του "Domes Miramare Corfu" στήνει τα τραπέζια του στον απέριττα κομψό χώρο με το λευκό μάρμαρο, σε μία βεράντα με μεγάλες τζαμαρίες και προνομιακή θέα στο Ιόνιο, ακριβώς μπροστά από την ανοιχτή κουζίνα που -όπως και το σέρβις- κινείται σε αρμονικούς και καλοσυντονισμένους ρυθμούς. Ο ταλαντούχος executive chef Πέτρος Δήμας συνεχίζει την ανοδική γευστική πορεία των τελευταίως ετών, με μενού degustation σύγχρονης δημιουργικής αντίληψης, εντυπωσιακής ακρίβειας και λειτουργικής φαντασίας, όπου κάθε σύνθεση έχει το λόγο της, φυσικά με εξαιρετική πρώτη ύλη.

Μενού - €70

Canapes • Χτένια: καλαμπόκι, μπισκ, τρούφα • Ψωμί με σπιτικό βούτυρο και εξ. π. ελαιόλαδο Κέρκυρας • Λαβράκι: σουπιά, μυρωδικά, λεμόνι, ή Αρνάκι γάλακτος: τραχανάς, γλυκάδια, jus • Pre Dessert • Σοκολάτα: υφές Valrhona, αλμυρή καραμέλα, σταφίδες, φουντούκι • Mignardises

Melia Fine Dining / 1 Χρυσός Σκούφος & Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Melia

Απλωμένα σε ντεκ με μέτωπο τη θάλασσα, τα τραπέζια του Melia αιωρούνται επάνω στο νερό, ενώ στην προέκταση ο σκεπαστός χώρος είναι πιο προφυλαγμένος και το σκηνικό εξίσου καθηλωτικό. Η κουζίνα του βραβευμένου chef Νίκου Ισπυρούδη και του head chef Βασίλη Κρανιά μεταφράζει τη ζακυνθινή παράδοση σε σύγχρονα πιάτα, διατηρώντας τη γευστική ρίζα τους. Πλούσια κάβα, επαγγελματικό wine pairing και σέρβις επιπέδου συμπληρώνουν το fine dining εστιατόριο του Lesante Blue.

Μενού - €80

Καλωσόρισμα ("Γιουβαρλάκι" από πελαγίσιο λαβράκι ταρτάρ, τραγανό ρύζι με άνηθο, λαχανικά εποχής, πουρές λεμόνι, αφυδατωμένο αυγό / Ζακυθινή πίτα με νεροκρέμμυδο, πρέτζα, άνηθο / Ζακυθινή φριτούρα με ταρτάρ μοσχαριού ξηράς ωρίμανσης, φρέσκια τρούφα, πουρέ κόκκινης πιπεριάς) • Ψωμί: προζυμένιο με κόκκινο κρασί, ζακυθινό τυρί, βιολογικό ελαιόλαδο, ταραμάς, αφράλα • Σκορδοστούπι: μελιτζάνα, κρέμα καμένου κρεμμυδιού, πίκλες μελιτζάνας, σάλτσα σκόρδου, αυγό ορτυκιού, αφρός πατάτας, τραγανό brioche • Χταποδόπιτα: Ραγού χταποδιού, κρέμα αρμπαρόριζα • Σαβόρο: μπαρμπούνι, καραβίδα, crumble δενδρολίβανου, κρέμα σταφίδας, κανελόνι με καπνιστό χέλι, σος σαβόρο • Μπακαλιάρος μπιάνκο, πατάτα, μαύρο σκόρδο, μαϊντανός, κρέμα από καπνιστά μύδια, σος λεμονιού • Σοφιγάδο: Μοσχαρίσια μάγουλα, ταρτάκι με μαρμελάδα μήλο – μπέικον, κρεμμύδι, μαύρη τρούφα, σάλτσα ντομάτας με πετιμέζι • Κρέμα γιαουρτιού με άγριες φράουλες και σορμπέ φράουλα – Aperol • Ζακυθινή Φρυγανιά βρόμης με σιρόπι λεμονιού, μους λεμόνι, τζελ κεράσι, σορμπέ αρμπαρόριζας με αγριοκέρασα • Mignardises

Pomo d' Oro / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Το δίπολο της ατμοσφαιρικής πλατείας στην παλιά πόλη της Κέρκυρας και της περιποιημένης σάλας με τα σπιρτόζικα έργα τέχνης συνθέτουν το χωροταξικό σύμπαν για το εστιατόριο-κατάθεση ψυχής του σεφ πατρόν Αριστοτέλη Μέγκουλα. Πέρα από την προσήλωσή του στη λεπτομέρεια, τη δημιουργικότητα και τη σύνδεση των πιάτων του με την τοπική γαστρονομική αντίληψη, ο σεφ Μέγκουλας μεριμνά για την όσο το δυνατόν ποιοτικότερη ντόπια πρώτη ύλη από παραγωγούς του νησιού, που αποτελεί άλλωστε και το μεγαλύτερο ποσοστό της βάσης των πιάτων του. Ξεχωρίζουν τα γεμιστά της επόμενης μέρας, με ριζότο που αρωματίζεται από καρπούζι και το μπροντέτο όπου διάφορα θαλασσινά σμίγουν με σιροπιαστό ζωμό από το κολλαγόνο των ψαριών και ντομάτα. 

Μενού - €65

Καλωσόρισμα (Κερκυραϊκό εξ. π. ελαιόλαδο και προζυμένιο ψωμί) • Τα γεμιστά της άλλης μέρας (κρύο ριζότο με τα αρώματα του καλοκαιριού, λαχανικά, σταφίδες, ηλιόσπορος, καρύκευμα από πρόβειο γιαούρτι, μυρωδικά) • Τηγανίτες (γεμιστές με μύδια, γαρίδες, λιαστή ντομάτα, πρόβειο τυρί Κέρκυρας, γαλάκτωμα γαρίδας) • Πριγκίπισσα μπροντέτο (σαρδέλα γεμιστή, καρύκευμα ψητής ντομάτας, κολοκυθόσπορος, πικάντικο σούγο ντομάτας, μυρωδικά) • Ιόνιο (μπακαλιάρος, λεμόνι, πατάτα, σούγο λεμονάτο σαν μπιάνκο, κολοκυθάκι) • Μπαλαρίνα (Μαρέγκα, κρέμα ζαχαροπλαστικής με άρωμα μαστίχα, ροδάκινο, παγωτό ροδάκινο, δυόσμος)

Prosilio / 1 Χρυσός Σκούφος & Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Prosilio Ζάκυνθος

O ολάνθιστος, σχεδόν κρυμμένος κήπος του "Prosilio" στην καρδιά της Ζακύνθου φιλοξενεί το πιο τολμηρό, δημιουργικό εστιατόριο της πόλης, με τη γειτνίασή του με τη μαρίνα να τροφοδοτεί τη σάλα με κοσμοπολίτικο κοινό. Στην κουζίνα, η σεφ Κρίστυ Καραγεώργου, απόφοιτος της μεγάλης του Γιάννη Μπαξεβάνη "σχολής", αναδομεί τη γευστική παράδοση των Επτανήσων και της Ελλάδας με ευρηματικότητα και εμπεδωμένη ελληνικότητα, αποδίδοντας το συνταγολόγιο της περιοχής με προσωπική ματιά. Η ιδιαίτερη φροντίδα του συνιδιοκτήτη Γιώργου Καμπίτση για το κρασί, με έμφαση στον ζακυνθινό αμπελώνα, δίνει μια επιπλέον διάσταση στην εμπειρία, που εμπλουτίζεται όχι μόνο από το εξαιρετικό σέρβις, αλλά και από τα φινετσάτα cocktails.

Μενού - €50

Προζυμένιο ψωμί • Πολπέτες τση νόνας: ταρτάρ φιλέτο μοσχάρι, πατάτες rosti, ξινή κρέμα, gel τομάτας • Σούγο: μελιτζάνες σκορδοστούμπι, κρέμα καλαμπόκι, τηγανητά αυγά, brioche ελαιόλαδου • Αυγολέμονο: κοτόπουλο ποσέ, ριζότο γογγύλι, αυγά καπνιστής ρέγκας, μαύρο λεμόνι • Ποικιλία ζακυνθινών γλυκών: φρυγανιά, γκλαούνα, φυτούρα, εφτάζυμο, μαντολάτο
*στην τιμή περιλαμβάνεται wine pairing 4 σταδίων

--

Διαβάστε Επίσης

Τα μενού όλων των βραβευμένων εστιατορίων μαζί με τις τιμές τους βρίσκονται στην ειδική ιστοσελίδα, ενώ σε ό,τι αφορά τα πρακτικά, το event πραγματοποιείται 4 ημέρες την εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή) και οι κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά απευθείας στα εστιατόρια.

Παράλληλα, όσες πληρωμές πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά στην ειδική ιστοσελίδα, ή επιτόπου στα εστιατόρια με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, μπαίνουν σε κλήρωση για δύο μεγάλα γαστρονομικά τριήμερα για δύο άτομα, με διαμονή στο ξενοδοχείο "Grande Bretagne" και δείπνα στα βραβευμένα εστιατόρια "GB Roof Garden" και "SENSE Restaurant", αλλά και για τριάντα δείπνα των δύο ατόμων σε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα. Κάθε συναλλαγή με κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς στα βραβευμένα εστιατόρια αντιστοιχεί σε μία συμμετοχή στην κλήρωση, ενώ κάθε online προπληρωμή για τα βραβευμένα μενού στο εξασφαλίζει 5 συμμετοχές.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Marsia Taha Mohamed είναι η κορυφαία σεφ της Λατινικής Αμερικής για το 2024

Ποια είναι και τι ακριβώς κάνει η Βολιβιανή που βραβεύτηκε ως Latin America’s Best Female Che από τα The World's 50 Best Restaurants.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
07/10/2024

Νίκος Λειβαδιάς και Bertrand Valegeas σε four hands dinner στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino"

Οι δύο βραβευμένοι σεφ συνυπογράφουν το τελευταίο 'Starry Night' στο "The Private Kitchen", στις 11 Οκτωβρίου.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Η ελληνική κουζίνα γιορτάζει παρά θιν’αλός

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 9/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές. Ιδανική αφορμή για να χαρούμε μοντέρνες ελληνικές δημιουργίες πλάι στη θάλασσα.

Πού τρώμε σούσι στην Αθήνα;

Εστιατόρια σε κάθε γωνιά της πόλης προσφέρουν από value for money επιλογές μέχρι υψηλής ποιότητας δημιουργίες, καλύπτοντας όλες τις απαιτήσεις των φίλων της ιαπωνικής κουζίνας.

To "Ox Athens" κάνει την κρεατοφαγία fun ξανά

Το στέκι – φαβορί των Ιλισίων συνεχίζει τη διαδρομή του προς την επιτυχία για δεύτερη χρονιά, κλείνοντάς μας ραντεβού με τη μοντέρνα, fun κρεατοφαγία στον ντιζαϊνάτο χώρο του, με value for money λογική που μας κάνει να επιστρέφουμε ξανά και ξανά.

Το "Σπύρος και Βασίλης" σερβίρει με αγάπη εδώ και μισό αιώνα

Μία κουβέντα με τους Βασίλη και Γιώργο Πολυμέρη, με αφορμή τα 50 χρόνια ιστορίας ενός από τα πιο εμβληματικά αθηναϊκά εστιατόρια.

Εσύ έκλεισες τραπέζι στις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας;

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 9/10. Η ακμάζουσα γαστρονομική σκηνή της Ρόδου αλλά και 100+ ακόμη βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα σε περιμένουν με μενού - έκπληξη