Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι ο νέος chef του "Proveleggioς"

Ο ταλαντούχος chef αναλαμβάνει τα ηνία της κουζίνας του εστιατορίου που συνεχώς επανεφευρίσκει τον εαυτό του.

καρακατσάνης proveleggios

Είναι μέρες τώρα που τα τηλέφωνα και τα mail πηγαινοέρχονται, καθώς το post του Σωτήρη Κοντιζά με το οποίο ανακοίνωσε την αποχώρηση του από το Nolan και τον Provellegioς δημιούργησε ερωτήματα. Οι πρώτες απαντήσεις δίνονται σήμερα με τον Αλέξανδρο Καρατσάνη να μιλάει ο ίδιος, σε πρώτο πρόσωπο για τη νέα συνεργασία με τον Proveleggioς, σε έναν προσωπικό, συναισθηματικό τόνο:

"Γεννήθηκα το 1992 στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσα στη Σύρο -με πολλή αγάπη, κατανόηση και πάρα πολύ φαγητό. Στο σπίτι πάντα υπήρχε ξυλόφουρνος και το φαγητό ήταν ιεροτελεστία. Μαγειρεύαμε όλοι μαζί και όταν βγάζαμε φαγητό από τον ξυλόφουρνο ο μπαμπάς μου θεωρούσε ότι αξίζει πάνω από τρία αστέρια Michelin. Πάντα στο σπίτι είχαμε δικά μας τυριά και αλλαντικά να ωριμάζουν. Δικά μας ζώα, αρνιά, κότες, κουνέλια, αγελάδες. Η γιαγιά μου ήταν από την Πόλη και το φαγητό της μου προκαλούσε πάντα ζεστασιά και συγκίνηση. Τα γράφω όλα αυτά γιατί δεν θα ήμουν ο μάγειρας που είμαι σήμερα χωρίς αυτά.

Όπου κι αν βρέθηκα μαγειρικά, αυτό που επιβεβαίωνα κάθε φορά ήταν πως για να παραμένεις σε υψηλό επίπεδο πρέπει να αγαπάς την πρώτη ύλη και να μιλάει το φαγητό σου. Τον Proveleggioς τον αγάπησα από το ξεκίνημά του γιατί ήξερε πάντα να σερβίρει αληθινό και νόστιμο φαγητό. Και αυτό σκοπεύω να συνεχίσω να κάνω -παρότι στο μενού θα αλλάξουν όλα. Δεν θα πω περισσότερα ακόμα, μόνο πως θα είναι βασισμένο στην ανάμνηση. Και όχι μόνο τη δική μου.

Είμαι ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης και είμαι ο νέος executive chef του Proveleggioς."

Ο Αλέξανδρος, μέχρι τώρα chef του "Taratsa Athens", είναι ένας από τους πιο δραστήριους chefs της γενιάς του, με συγκεκριμένη, σαφή υπογραφή. Μαγειρεύει πλέον για περισσότερα από 10 χρόνια, ενώ ουσιαστικά τον γνωρίσαμε στο "San Michali" στη Σύρο. Είναι ένας μάγειρας που αγαπάει τις έντονες γεύσεις, τα αρώματα και τα μπαχαρικά. Επίσης τις αυθεντικές πρώτες ύλες και το φαγητό "που είναι βασισμένο στην ανάμνηση" – όπως σημειώνει και ο ίδιος.

Σίγουρα όλα αυτά που διαβάζουμε ταιριάζουν με την κεντρική ιδέα και το ύφος του Proveleggioς, σίγουρα μας κάνουν να ανυπομονούμε για περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο μενού σύντομα... 

Περισσότερες πληροφορίες

Proveleggioς

Παραμυθιάς 11, Κεραμεικός
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώμε στο Μικρολίμανο;

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Μικρολίμανο περιλαμβάνει επιλογές από γνήσιες ιταλικές γεύσεις μέχρι εξαιρετικά θαλασσινά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/10/2024

Η Marsia Taha Mohamed είναι η κορυφαία σεφ της Λατινικής Αμερικής για το 2024

Ποια είναι και τι ακριβώς κάνει η Βολιβιανή που βραβεύτηκε ως Latin America’s Best Female Che από τα The World's 50 Best Restaurants.

Νίκος Λειβαδιάς και Bertrand Valegeas σε four hands dinner στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino"

Οι δύο βραβευμένοι σεφ συνυπογράφουν το τελευταίο 'Starry Night' στο "The Private Kitchen", στις 11 Οκτωβρίου.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Η ελληνική κουζίνα γιορτάζει παρά θιν’αλός

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 9/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές. Ιδανική αφορμή για να χαρούμε μοντέρνες ελληνικές δημιουργίες πλάι στη θάλασσα.

Πού τρώμε σούσι στην Αθήνα;

Εστιατόρια σε κάθε γωνιά της πόλης προσφέρουν από value for money επιλογές μέχρι υψηλής ποιότητας δημιουργίες, καλύπτοντας όλες τις απαιτήσεις των φίλων της ιαπωνικής κουζίνας.

To "Ox Athens" κάνει την κρεατοφαγία fun ξανά

Το στέκι – φαβορί των Ιλισίων συνεχίζει τη διαδρομή του προς την επιτυχία για δεύτερη χρονιά, κλείνοντάς μας ραντεβού με τη μοντέρνα, fun κρεατοφαγία στον ντιζαϊνάτο χώρο του, με value for money λογική που μας κάνει να επιστρέφουμε ξανά και ξανά.

Το "Σπύρος και Βασίλης" σερβίρει με αγάπη εδώ και μισό αιώνα

Μία κουβέντα με τους Βασίλη και Γιώργο Πολυμέρη, με αφορμή τα 50 χρόνια ιστορίας ενός από τα πιο εμβληματικά αθηναϊκά εστιατόρια.