Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι ο νέος chef του "Proveleggioς"

Ο ταλαντούχος chef αναλαμβάνει τα ηνία της κουζίνας του εστιατορίου που συνεχώς επανεφευρίσκει τον εαυτό του.

καρακατσάνης proveleggios

Είναι μέρες τώρα που τα τηλέφωνα και τα mail πηγαινοέρχονται, καθώς το post του Σωτήρη Κοντιζά με το οποίο ανακοίνωσε την αποχώρηση του από το Nolan και τον Provellegioς δημιούργησε ερωτήματα. Οι πρώτες απαντήσεις δίνονται σήμερα με τον Αλέξανδρο Καρατσάνη να μιλάει ο ίδιος, σε πρώτο πρόσωπο για τη νέα συνεργασία με τον Proveleggioς, σε έναν προσωπικό, συναισθηματικό τόνο:

"Γεννήθηκα το 1992 στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσα στη Σύρο -με πολλή αγάπη, κατανόηση και πάρα πολύ φαγητό. Στο σπίτι πάντα υπήρχε ξυλόφουρνος και το φαγητό ήταν ιεροτελεστία. Μαγειρεύαμε όλοι μαζί και όταν βγάζαμε φαγητό από τον ξυλόφουρνο ο μπαμπάς μου θεωρούσε ότι αξίζει πάνω από τρία αστέρια Michelin. Πάντα στο σπίτι είχαμε δικά μας τυριά και αλλαντικά να ωριμάζουν. Δικά μας ζώα, αρνιά, κότες, κουνέλια, αγελάδες. Η γιαγιά μου ήταν από την Πόλη και το φαγητό της μου προκαλούσε πάντα ζεστασιά και συγκίνηση. Τα γράφω όλα αυτά γιατί δεν θα ήμουν ο μάγειρας που είμαι σήμερα χωρίς αυτά.

Όπου κι αν βρέθηκα μαγειρικά, αυτό που επιβεβαίωνα κάθε φορά ήταν πως για να παραμένεις σε υψηλό επίπεδο πρέπει να αγαπάς την πρώτη ύλη και να μιλάει το φαγητό σου. Τον Proveleggioς τον αγάπησα από το ξεκίνημά του γιατί ήξερε πάντα να σερβίρει αληθινό και νόστιμο φαγητό. Και αυτό σκοπεύω να συνεχίσω να κάνω -παρότι στο μενού θα αλλάξουν όλα. Δεν θα πω περισσότερα ακόμα, μόνο πως θα είναι βασισμένο στην ανάμνηση. Και όχι μόνο τη δική μου.

Είμαι ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης και είμαι ο νέος executive chef του Proveleggioς."

Ο Αλέξανδρος, μέχρι τώρα chef του "Taratsa Athens", είναι ένας από τους πιο δραστήριους chefs της γενιάς του, με συγκεκριμένη, σαφή υπογραφή. Μαγειρεύει πλέον για περισσότερα από 10 χρόνια, ενώ ουσιαστικά τον γνωρίσαμε στο "San Michali" στη Σύρο. Είναι ένας μάγειρας που αγαπάει τις έντονες γεύσεις, τα αρώματα και τα μπαχαρικά. Επίσης τις αυθεντικές πρώτες ύλες και το φαγητό "που είναι βασισμένο στην ανάμνηση" – όπως σημειώνει και ο ίδιος.

Σίγουρα όλα αυτά που διαβάζουμε ταιριάζουν με την κεντρική ιδέα και το ύφος του Proveleggioς, σίγουρα μας κάνουν να ανυπομονούμε για περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο μενού σύντομα... 

Περισσότερες πληροφορίες

Proveleggioς

Παραμυθιάς 11, Κεραμεικός
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

S. Pellegrino: Μας υποδέχεται στο "Dada’s"

Ατμοσφαιρική και με cool vibes, η ολοήμερη gastropub στη Νέα Πεντέλη φροντίζει να κυλήσουν ευχάριστα οι μέρες του θέρους στο κλεινόν άστυ.

08/07/2025

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο βολιώτικο τσιπουράδικο στην Αθήνα

Η κουλτούρα των "τσιπουροκατανύξεων" του Βόλου πιάνει πόστο και στην πρωτεύουσα. Μάλιστα, μετά τις 4 γύρες, σε κερνάνε την 5η.

Πρώτη γεύση από το Sumosan, το νέο ιαπωνικό της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Η διεθνής αλυσίδα σύγχρονων high‑end εστιατορίων πιάνει Αθήνα και σε υποδέχεται σε ένα feelgood σημείο στην 'αυλή' του One&Only Aesthesis.

Κρέμα: Για παγωτό στο νέο gelato spot της Ηλιούπολης

Από κλασικές γεύσεις ως και viral sensations, δες τι θα βρεις στην Κρέμα.

Το τοπ σουσάδικο που σερβίρει σε μια αεράτη ταράτσα με θέα τον Λυκαβηττό

Ποιοτική (ωμοφαγική και μη) ιαπωνική κουζίνα από ομάδα με εμπειρία που κρατά από τις αρχές της χιλιετίας, με φόντο τον φωτισμένο Άη Γιώργη για ρομαντικό σκηνικό.

Ποντιακή κουζίνα και ξεχωριστά κρασιά παίζουν σήμερα στα εστιατόρια της Αθήνας

Δύο ξεχωριστά events σε δύο πολύ ιδιαίτερα αθηναϊκά σημεία γεύσης.