Πλησιάζοντας την τέταρτη δεκαετία λειτουργίας της, η τρατορία του Δημήτρη Τσουκάρη τιμά το συνταγολόγιο της κουζίνας της Μπότας κατορθώνοντας να παραμένει κλασικό αλλά ταυτόχρονα ανά διαστήματα να ανανεώνεται. Αυτό σημαίνει ότι στο μενού βρίσκουμε κλασικά, γνώριμα -σε μυημένους και μη- πιάτα ιταλικής κουζίνας αλλά και νόστιμες φρεσκαρισμένες ρετσέτες, αρκετές από τις οποίες δεν είναι απαγορευτικές για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή ή νηστεύουν.
Την περίοδο λοιπόν της νηστείας θα καθίσετε αναπαυτικά στην κομψή του σάλα ή την όμορφη αυλή και θα απολαύσετε βαθιάς νοστιμιάς ορεκτικά και πιάτα ξεκινώντας από την μπρουσκέτα pomodoro, από χειροποίητη φοκάτσια, ντοματίνια κονφί, αρωματισμένη με φρέσκο βασιλικό. Τα μανιτάρια είναι αξία σταθερή και ιδιαίτερα δημοφιλή οπότε προτείνουμε να συνεχίσετε με τα "funghi misti”, δηλαδή ποικιλία μανιταριών σοτέ με σκόρδο και φρέσκα μυρωδικά. Από κυρίως, φτιάχνουν εξαιρετικό vegan μπιφτέκι, με νοστιμιά ζηλευτή ενώ, αφού βρίσκεστε σε τρατορία, ένα τουλάχιστον πιάτο ζυμαρικών δεν θα λείψει από το τραπέζι. Τη Σαρακοστή την τιμητική τους εδώ έχει η pasta θαλασσινών που συστήνεται ως "frutti di mare”, με τον ασυναγώνιστο συνδυασμό της γλύκας της φρέσκιας ντομάτας και του ιωδίου από διάφορα όστρακα. Μπορείτε βέβαια επίσης να ρωτήσετε φιλικό σέρβις για τις νηστίσιμες προτάσεις που έχουν διαθέσιμες και πάντοτε εκπλήσσουν ευχάριστα.
Ενδιαφέρουσα είναι η λίστα κρασιών του ελληνικού, ιταλικού αμπελώνα, αρκετά από τα οποία αρκετά σερβίρονται και σε ποτήρι.