Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Da Bruno Νηστίσιμα φαγητά © Λεωνίδας Τούμπανος

Πλησιάζοντας την τέταρτη δεκαετία λειτουργίας της, η τρατορία του Δημήτρη Τσουκάρη τιμά το συνταγολόγιο της κουζίνας της Μπότας κατορθώνοντας να παραμένει κλασικό αλλά ταυτόχρονα ανά διαστήματα να ανανεώνεται. Αυτό σημαίνει ότι στο μενού βρίσκουμε κλασικά, γνώριμα -σε μυημένους και μη- πιάτα ιταλικής κουζίνας αλλά και νόστιμες φρεσκαρισμένες ρετσέτες, αρκετές από τις οποίες δεν είναι απαγορευτικές για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή ή νηστεύουν. 

Da Bruno Νηστίσιμα φαγητά

Da Bruno Νηστίσιμα φαγητά

Την περίοδο λοιπόν της νηστείας θα καθίσετε αναπαυτικά στην κομψή του σάλα ή την όμορφη αυλή και θα απολαύσετε βαθιάς νοστιμιάς ορεκτικά και πιάτα ξεκινώντας από την μπρουσκέτα pomodoro, από χειροποίητη φοκάτσια, ντοματίνια κονφί, αρωματισμένη με φρέσκο βασιλικό. Τα μανιτάρια είναι αξία σταθερή και ιδιαίτερα δημοφιλή οπότε προτείνουμε να συνεχίσετε με τα "funghi misti”, δηλαδή ποικιλία μανιταριών σοτέ με σκόρδο και φρέσκα μυρωδικά. Από κυρίως, φτιάχνουν εξαιρετικό vegan μπιφτέκι, με νοστιμιά ζηλευτή ενώ, αφού βρίσκεστε σε τρατορία, ένα τουλάχιστον πιάτο ζυμαρικών δεν θα λείψει από το τραπέζι. Τη Σαρακοστή την τιμητική τους εδώ έχει η pasta θαλασσινών που συστήνεται ως "frutti di mare”, με τον ασυναγώνιστο συνδυασμό της γλύκας της φρέσκιας ντομάτας και του ιωδίου από διάφορα όστρακα. Μπορείτε βέβαια επίσης να ρωτήσετε φιλικό σέρβις για τις νηστίσιμες προτάσεις που έχουν διαθέσιμες και πάντοτε εκπλήσσουν ευχάριστα. 

Da Bruno Νηστίσιμα φαγητά

Ενδιαφέρουσα είναι η λίστα κρασιών του ελληνικού, ιταλικού αμπελώνα, αρκετά από τα οποία αρκετά σερβίρονται και σε ποτήρι. 

Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς μία από τις κορυφαίες ελληνικές μπύρες νοστιμίζει με θαλασσινό αλάτι

Πιστή στις αξίες της μάρκας, η νέα ΑΛΦΑ με θαλασσινό αλάτι ξυπνάει αναμνήσεις, συναισθήματα, και δημιουργεί στιγμές που μας ενώνουν.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
21/05/2024

Leandro Carreira και Πέτρος Δήμας σε 4 Hands dinner στο ‘Makris Athens’

Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στο βραβευμένο εστιατόριο, την Τετάρτη 22 Μαΐου.

Το Greek Chefs Abroad του Ομίλου "MarBella Collection" επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά

Τέσσερις διάσημοι Έλληνες chefs του εξωτερικού θα δημιουργήσουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, εμπνεόμενοι από τις ελληνικές τους ρίζες και τις διεθνούς εμβέλειας εμπειρίες τους.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.