"Αμπιμπάγιο": Στη γαστροταβέρνα του Θησείου όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα οι τράτες φέρνουν και η κουζίνα σολάρει!

Οι μικροί ψαράδες με τους οποίους συνεργάζεται η φρέσκια γαστροταβέρνα στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών αναλαμβάνουν την εκλεκτή πρώτη ύλη και ο ταλαντούχος σεφ Κωνσταντίνος Παλυβός τα υπόλοιπα.

Αμπιμπάγιο Νηστίσιμα φαγητά

Αγαπημένο στέκι για δημιουργικές γεύσεις που ανανεώνουν με φαντασία και comfort διάθεση την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, το "Αμπιμπάγιο" δεν μας φέρνει στο Θησείο μόνο χάρη στην προνομιακή του τοποθεσία στον ζωηρό πεζόδρομο της Ηρακλειδών και την αύρα του καλλιτεχνικού καφενείου της παλιάς Αθήνας. 

Με ευφάνταστο μενού που ανανεώνεται συχνά με τη φρέσκια οπτική του σεφ Κωνσταντίνου Παλυβού, τα πιάτα της φωτεινής και όμορφης γαστρο-ταβέρνας κάτω από την Ακρόπολη έχουν τραβήξει την προσοχή των foodies που το τιμούν σταθερά στις βόλτες τους στην ομορφότερη γειτονιά της Αθήνας. Και τα νηστίσιμά τους δεν πάνε πίσω! 

Αμπιμπάγιο Νηστίσιμα φαγητά

Ειδικά τώρα τη Μεγάλη Εβδομάδα που οι εκκλησίες της Πλάκας, του Θησείου και του Ιστορικού Κέντρου φιλοξενούν τις πιο γραφικές ακολουθίες και ο ανθισμένος λόφος της Ακρόπολης και του Φιλοπάππου μας τραβούν σαν μαγνήτης, το  "Αμπιμπάγιο" είναι η ιδανική στάση για να νοστιμέψουμε τις βόλτες μας. 

Αμπιμπάγιο Νηστίσιμα φαγητά

Κυνηγώντας σταθερά την καλή πρώτη ύλη, η κουζίνα συνεργάζεται με μικρούς ψαράδες που αυτές τις μέρες την τροφοδοτουν με φρέσκα θαλασσινά. Ειδικά αν πετύχουμε Αστακό Αλεποχωρίου στα κάρβουνα δεν τον χάνουμε με τίποτε! Όλη την Μεγάλη Εβδομάδα πάντως θα βρίσκουμε εδώ καθημερινά νηστίσιμα πιάτα όπως Κριθαρότο θαλασσινών με μελάνι σουπιάς και κονφί λεμόνι, Ταραμά, Γιουβέτσι θράψαλο και Καλαμάρι σχάρας με ταραμά αρωματισμένο με χρένο και λαδολέμονο.  

Συντροφιά με ένα ποτήρι κρασί, απόσταγμα ή μπίρα από την προσεγμένη λίστα, όλοι οι δρόμοι τη Μεγάλη Εβδομάδα οδηγούν στο "Αμπιμπάγιο"!

Ηρακλειδών 3, Θησείο, 2103426794
FB: Αμπιμπάγιο - Abibayio, IG: @abibayio

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ανακαλύπτοντας την Κεφαλονίτικη γαστρονομία στο "Makedonia Palace"

Ο executive chef Σωτήρης Ευαγγέλου με την ομάδα του υποδέχονται τον Κεφαλονίτη chef Γιώργο Αντωνέλλο για ένα ταξίδι στις αυθεντικές γεύσεις και τα αρώματα του νησιού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/05/2024

Ταλαντούχοι Έλληνες θαυματοποιοί στο "Ex Machina"

O Άνταμ Κοντοβάς υποδέχεται τον Πάρη Τζιμτζαλή, Senior Sous chef στο εμβληματικό "St John Bread and Wine" στο Λονδίνο, σ' ένα 4 hands pop-up με κρασιά της Ηλιάνας Καρίμαλη.

Πώς μία από τις κορυφαίες ελληνικές μπύρες νοστιμίζει με θαλασσινό αλάτι

Πιστή στις αξίες της μάρκας, η νέα ΑΛΦΑ με θαλασσινό αλάτι ξυπνάει αναμνήσεις, συναισθήματα, και δημιουργεί στιγμές που μας ενώνουν.

Leandro Carreira και Πέτρος Δήμας σε 4 Hands dinner στο ‘Makris Athens’

Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στο βραβευμένο εστιατόριο, την Τετάρτη 22 Μαΐου.