"Αμπιμπάγιο": Στη γαστροταβέρνα του Θησείου όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα οι τράτες φέρνουν και η κουζίνα σολάρει!

Οι μικροί ψαράδες με τους οποίους συνεργάζεται η φρέσκια γαστροταβέρνα στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών αναλαμβάνουν την εκλεκτή πρώτη ύλη και ο ταλαντούχος σεφ Κωνσταντίνος Παλυβός τα υπόλοιπα.

Αμπιμπάγιο Νηστίσιμα φαγητά

Αγαπημένο στέκι για δημιουργικές γεύσεις που ανανεώνουν με φαντασία και comfort διάθεση την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, το "Αμπιμπάγιο" δεν μας φέρνει στο Θησείο μόνο χάρη στην προνομιακή του τοποθεσία στον ζωηρό πεζόδρομο της Ηρακλειδών και την αύρα του καλλιτεχνικού καφενείου της παλιάς Αθήνας. 

Με ευφάνταστο μενού που ανανεώνεται συχνά με τη φρέσκια οπτική του σεφ Κωνσταντίνου Παλυβού, τα πιάτα της φωτεινής και όμορφης γαστρο-ταβέρνας κάτω από την Ακρόπολη έχουν τραβήξει την προσοχή των foodies που το τιμούν σταθερά στις βόλτες τους στην ομορφότερη γειτονιά της Αθήνας. Και τα νηστίσιμά τους δεν πάνε πίσω! 

Αμπιμπάγιο Νηστίσιμα φαγητά

Ειδικά τώρα τη Μεγάλη Εβδομάδα που οι εκκλησίες της Πλάκας, του Θησείου και του Ιστορικού Κέντρου φιλοξενούν τις πιο γραφικές ακολουθίες και ο ανθισμένος λόφος της Ακρόπολης και του Φιλοπάππου μας τραβούν σαν μαγνήτης, το  "Αμπιμπάγιο" είναι η ιδανική στάση για να νοστιμέψουμε τις βόλτες μας. 

Αμπιμπάγιο Νηστίσιμα φαγητά

Κυνηγώντας σταθερά την καλή πρώτη ύλη, η κουζίνα συνεργάζεται με μικρούς ψαράδες που αυτές τις μέρες την τροφοδοτουν με φρέσκα θαλασσινά. Ειδικά αν πετύχουμε Αστακό Αλεποχωρίου στα κάρβουνα δεν τον χάνουμε με τίποτε! Όλη την Μεγάλη Εβδομάδα πάντως θα βρίσκουμε εδώ καθημερινά νηστίσιμα πιάτα όπως Κριθαρότο θαλασσινών με μελάνι σουπιάς και κονφί λεμόνι, Ταραμά, Γιουβέτσι θράψαλο και Καλαμάρι σχάρας με ταραμά αρωματισμένο με χρένο και λαδολέμονο.  

Συντροφιά με ένα ποτήρι κρασί, απόσταγμα ή μπίρα από την προσεγμένη λίστα, όλοι οι δρόμοι τη Μεγάλη Εβδομάδα οδηγούν στο "Αμπιμπάγιο"!

Ηρακλειδών 3, Θησείο, 2103426794
FB: Αμπιμπάγιο - Abibayio, IG: @abibayio

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.