7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

7 στάσεις στην Τρώων, έναν 'από τους πιο cool δρόμους του κόσμου' @taverna.oikonomou

Πριν λίγες εβδομάδες, το Time Out δημοσίευσε μια από τις συνηθισμένες λίστες του. Αυτή τη φορά, επικεντρώθηκε στους πιο cool δρόμους του πλανήτη. Ανάμεσα σε 29 οδούς σε κάθε μήκος και πλάτος του μάταιου τούτου κόσμου από τη Μελβούρνη έως το Όστιν του Τέξας και από το Μπουένος Άιρες μέχρι το Βερολίνο, μία αθηναϊκή παρουσία: Η οδός Τρώων των Άνω Πετραλώνων.

Σύμφωνα με την προσέγγιση του δημοφιλούς medium, η οδός Τρώων "βρίσκεται στο επίκεντρο της ζήτησης. Νεοκλασικά κτίρια, ρετρό πολυκατοικίες και ένα νέο κύμα αρχιτεκτονικών σημείων, με φιλικούς ντόπιους να χαλαρώνουν ανάμεσα σε παραδοσιακές, κλασικές ταβέρνες και άνετα μπαρ. Ένας συνδυασμός της ατημέλητης, old-world γοητείας με ενδιαφέρουσες εξελίξεις στη σύγχρονη τέχνη και μοντέρνο fine dining". Anyway, μια καλή αφορμή να τη θυμηθούμε ξανά. Και να χαλαρώσουμε σε κάποιο ή κάποια από τα παρακάτω μαγαζιά της.

'Οικονόμου'

Η πιο κλασική ταβέρνα/μαγειρείο της περιοχής έχει αλλάξει ιδιοκτησία εδώ και καιρό ωστόσο διατηρεί αρκετά από τα στοιχεία της φυσιογνωμίας και του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντός της. Παλιοί και νέοι θαμώνες συναντιούνται στα τραπέζια μέσα κι έξω, όταν πιάνουν οι ζέστες, οι κατσαρόλες και τα ταψιά του επιμένουν στα παραδοσιακά φαγητά του ελληνικού σπιτιού ακολουθώντας τις εποχές.

7 στάσεις στην Τρώων_Οικονόμου
Οικονόμου

7 στάσεις στην Τρώων_Άστερ
Άστερ

''Άστερ'

Το κρητικό καφενείο που μετρά πάνω από μία δεκαετία της ζωής, χρόνια τώρα αποτελεί στέκι. Κατεβαίνεις τα λίγα σκαλάκια και είναι σαν να μπαίνεις σε χρονοκάψουλα και σε ένα πλαίσιο όπου συνυπάρχουν φορμάικες, διαφορετικά τραπέζια, παλιακά σερβίτσια και κεντήματα στα παράθυρα. Τα προϊόντα της Μεγαλονήσου αξιοποιούνται σε πιάτα με μοντέρνα προσέγγιση αλλά κλασική νοστιμιά.

'Paribaba'

H all day επιλογή της οδού Τρώων στεγάζεται σε μια παλιά ανακαινισμένη μονοκατοικία, έχει ζωντανά χρώματα και έντονη φυσιογνωμία, μαζί με φροντισμένο εσωτερικό αλλά και μια όμορφη αυλή. Ειδικεύεται στο brunch ενώ τα cocktails του δεν περνούν αδιάφορα. 

'Sole Giaguaro'

Σε μία διαχρονικά (τουλάχιστον) συμπαθή γειτονιά για τους foodies της πόλης έχει προστεθεί εδώ και σχεδόν 1,5 χρόνο και το εστιατόριο που φέρει την υπογραφή του σεφ Giovanni Scaraggi, το 'Sole Giaguaro Athens'. Το αδερφό εστιατόριο του ομώνυμου σποτ της Ρόδου αγκαλιάζει την ιταλική και μεσογειακή γευστική κουλτούρα με μία πιο σύγχρονη προσέγγιση. 

Ο Giovanni Scaraggi στο εστιατόριο Sole Giaguaro Athens, στα Άνω Πετράλωνα 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

7 στάσεις στην Τρώων_Chez Lucien
Chez Lucien

'Chez Lucien'

Το 'Chez Lucien' ήταν επί σειρά ετών ένα σποτ που έκανε λίγο πιο φιλική και προσβάσιμη τη γαλλική κουζίνα στην πόλη, με κλασικές γεύσεις και λειτουργώντας ως χαλαρό μπιστρό. Το ίδιο κάνει και τώρα, στη δεύτερη ζωή του και στον πάντοτε φροντισμένο χώρο του. 

'Botella'

Γωνιακό cozy μπαράκι στο σημείο συνάντησης της Τρώων με την Υπερίωνος. Γουστόζικος χώρος και μουσικές του κόσμου, πλάι σε μια ενδιαφέρουσα λίστα ποτών.

'Τσιπουράδικο του Αποστόλη' 

Στέκι με εξόχως παρεΐστικη διάθεση και κοινό κάθε ηλικίας και στάτους. Ξύλινη αισθητικά και μπόλικοι μεζέδες όπως και πιάτα μικρού μεγέθους - κατάλληλα συνοδευτικά για οποιοδήποτε απόσταγμα σερβίρεται εδώ.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Οικονόμου

Τρώων 41 & Κυδαντιδών, Άνω Πετράλωνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Sole Giaguaro Athens

Τρώων 66, Άνω Πετράλωνα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.