Άνοιξη με οινικές και γαστρονομικές προσκλήσεις στη 'Σπονδή'

Μερικές νόστιμες και προσεχείς αφορμές για μια βόλτα από το πολυβραβευμένο εστιατόριο.

Άνοιξη με οινικές και γαστρονομικές προσκλήσεις στη 'Σπονδή'

Για σχεδόν 30 χρόνια, η 'Σπονδή' έχει χαράξει τη δική μοναδική πορεία στα της γεύσης αθηναϊκά -αλλά και ελληνικά- δρώμενα, σαν ένα από τα πολυβραβευμένα εστιατόρια της χώρας, τόσο από τον θεσμό των Χρυσών Σκούφων, όσο και από τον οδηγό Michelin. Κάθε επισκέπτης εδώ, γνωρίζει με νόστιμο τρόπο τη μοντέρνα γαλλική, υψηλή κουζίνα, μέσω των μενού του Arnaud Bignon και της ομάδας του.

Για το προσεχές διάστημα της άνοιξης, το εστιατόριο του Ομίλου Τραστέλη δίνει μερικές ακόμη ενδιαφέρουσες αφορμές για να διαβεί κανείς τις πύλες της, στον αριθμό 5 της οδού Πύρρωνος. 

Αρχικά, στις 29 Μαρτίου και στο πλαίσιο του ολόφρεσκου project "Κελάρια της Σπονδής", υποδέχεται το Κτήμα Σκούρα και μερικές από τις πιο ιδιαίτερες και παλαιωμένες ετικέτες του. Μια συνεργασία που βασίζεται στο κοινό όραμα της τόλμης, των αισθήσεων και της διαχρονικότητας. Αληθινοί θησαυροί από τα κελάρια του οινοποιείου συνδυάζονται με τέχνη και αρμονία από τον executive chef Arnaud Bignon και την ομάδα του.

Άνοιξη με οινικές και γαστρονομικές προσκλήσεις στη 'Σπονδή' 1

Εν συνεχεία, το Σάββατο 6 Απριλίου 2024, καλωσορίζει τον Yannick Franques, executive chef του ιστορικού παριζιάνικου 'Tour d’ Argent', για ένα μοναδικό 4 hands dinner. Με θητεία δίπλα στον Eric Fréchon στο 'Bristol', τον Christian Constant στο 'Crillon', τον Alain Ducasse στο 'Louis XV' και τον Jean-Louis Nomicos στο 'Grande Cascade', ο Yannick Franques έχει τιμηθεί με δύο αστέρια Michelin στο 'Château Saint-Martin' στο Vence. Από το 2004 κατέχει τον πολυπόθητο τίτλο του Meilleur Ouvrier de France, που απονέμεται μόνο σε λίγα εξαιρετικά ταλέντα της γαλλικής γαστρονομίας.

Άνοιξη με οινικές και γαστρονομικές προσκλήσεις στη 'Σπονδή' 3

Άνοιξη με οινικές και γαστρονομικές προσκλήσεις στη 'Σπονδή' 2

Στο προτεινόμενο wine pairing της 6ης Απριλίου περιλαμβάνεται και η σαμπάνια Blanc de Blancs Grand Cru του παριζιάνικου εστιατορίου, διάσημου μεταξύ άλλων για την κάβα του.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Σπονδή

Πύρρωνος 5, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.