O Γιάννης Λιόκας επιστρέφει στο 'Aristi Mountain Resort'

Ο βραβευμένος σεφ ανανεώνει τη σχέση του με το εστιατόριο 'Salvia'.

Ο σεφ Γιάννης Λιόκας

Με θέα τους εμβληματικούς πύργους της Αστράκας, το βραβευμένο εστιατόριο Salvia του 'Aristi Mountain Resort + Villas' εμπνέεται από την πλούσια παράδοση και φύση της Ηπείρου, χρησιμοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες, αρωματικά βότανα και φρέσκα λαχανικά από τη βιολογική φάρμα του ξενοδοχείου, την Aristi Farm, καθώς και παραδοσιακά προϊόντα, δημιουργώντας έναν συνδυασμό γεύσεων που αντικατοπτρίζει τη γαστρονομική κληρονομιά της περιοχής του Ζαγορίου.

O Γιάννης Λιόκας επιστρέφει στο 'Aristi Mountain Resort' και το εστιατόριο 'Salvia' 4

O Γιάννης Λιόκας επιστρέφει στο 'Aristi Mountain Resort' και το εστιατόριο 'Salvia' 2

Ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν επανέρχεται ο βραβευμένος Γιάννης Λιόκας, με το ρόλο του executive chef. Με καταγωγή από την Ήπειρο, ο σεφ Λιόκας έχει επιμεληθεί το σχεδιασμό του καινούριου μενού του εστιατορίου, επαναπροσδιορίζοντας τις τοπικές γεύσεις και συνταγές με αγάπη και σεβασμό στην παράδοση και τα τοπικά προϊόντα.

O Γιάννης Λιόκας επιστρέφει στο 'Aristi Mountain Resort' και το εστιατόριο 'Salvia' 3

Το μενού ισορροπεί ανάμεσα στο παραδοσιακό και σύγχρονο στοιχείο, ενώ πρώτες ύλες όπως τυροκομικά, κρέας και ψάρι από τα χωριά της Ηπείρου, σπιτικά ζυμαρικά, ελαιόλαδο και ακόμη περισσότερα αυθεντικά προϊόντα συνδυάζονται για να δημιουργήσουν πιάτα με γαστρονομικό ενδιαφέρον.

Στο 'Salvia', η φιλοσοφία του να μοιράζεσαι αντλεί έμπνευση από την παράδοση των Ηπειρωτών, ενώ στο ζεστό του περιβάλλον κάθε πιάτο αντικατοπτρίζει την αγάπη για το καλό φαγητό. Το ζυμωτό προζυμένιο ψωμί με κατσικίσιο τυρί και πέστο από βότανα, ο τραχανάς με χόρτα εποχής, μανιτάρια και φέτα Πωγωνίου, το ταρτάρ-‘λαχανοντολμάς’ με μαγειρεμένο λάχανο και μοσχαρίσιο φιλέτο, συνοδευόμενο από ψωμί στη θράκα, το ‘γιουβέτσι’ με μοσχάρι γάλακτος στιφάδο, η πέστροφα και το αργοψημένο αρνί στον ταβά, φιλοδοξούν να κάνουν πράξη κάθε φορά το ζητούμενο.
 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

26/04/2024

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.