"Πιάτσα Καλαμάκι": Η πιο νόστιμη αθηναϊκή πιάτσα

Το street food της ελληνικής καρδιάς σε πλειάδα επιλογών με τυλιχτά και XL μερίδες ψητών είναι αυτό που χρειάζεσαι αμέσως μετά τη θεατρική σου έξοδο.

ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙ

Λένε παραδοσιακά ότι πρώτα χορταίνει το μάτι και μετά το στομάχι και στο "Πιάτσα Καλαμάκι" το εν λόγω motto το παίρνουν πολύ σοβαρά. Με μια πρώτη ματιά στο εκτενές μενού καταλαβαίνεις ότι εδώ έχεις επιλογές και η γκάμα είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη: περισσότερα από 100 τυλιχτά με 6 διαφορετικές πίτες, το περίφημο πιτσόγυρο Βόλου, μπουρί Θεσσαλονίκης, θρακόψωμο και πληθωρικές μερίδες για όλη την παρέα. Είναι στάση κομμένη και ραμμένη για τα νυχτερινά φαγοπότια μετά το θέατρο αφού όλο και κάπου κοντά σε κάποια θεατρική πιάτσα βρίσκεις ένα "Πιάτσα Καλαμάκι": στην Κυψέλη, τη Νέα Σμύρνη, την Ηλιούπολη, το Χαλάνδρι, την Καισαριανή, τον Πειραιά, το Αιγάλεω και τη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙ

ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙ

Παίρνοντάς τα από την αρχή, στα ορεκτικά ξεχωρίζουν η ψητή φέτα μπουγιουρντί, το τυροπιτάρι Ευβοίας και τα μερακλίδικα λουκάνικα με πατάτες όμως έχουν μεριμνήσει και για τους χορτοφάγους με ένα αξιοζήλευτο vegetarian box που τα έχει όλα: κολοκυθοκεφτέδες, ντοματοκεφτέδες, φαλάφελ, onion rings και πατάτες τηγανιτές. Πέρα από τα κλασικά αλείμματα, θα βρείτε και αρκετές σάλτσες, νηστίσιμες και μη, ενώ ακόμα και οι σαλάτες είναι εκτός πεπατημένης με τη ρόκα και ταλαγάνι ή μανούρι, τη ceasar’s γύρο κοτόπουλο (τη λες και γεύμα) ή τη σπανακοτυροπιτοσαλάτα.

ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙ

ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙ

Τα τυλιχτά δίνουν ρεσιτάλ ποικιλίας με τουλάχιστον 100 γεύσεις, η μία καλύτερη από την άλλη, που περιλαμβάνουν επίσης αρκετές χορτοφαγικές προτάσεις. Σε 6 διαφορετικές
πίτες τυλίγουν από χοιρινό γύρο, κεμπάπ πολίτικο, πανσετάκι και κοτομπέικον μέχρι φαλάφελ, κοντοσούβλι, μπακαλιάρο πανέ και συκώτι μοσχαρίσιο γάλακτος με κάθε λογής παρελκόμενα. Την τιμητική του έχει και ο περίφημος πιτσόγυρος με αφράτη ζύμη pinsa Romana, το πιο καθαρό "βρώμικο" που δεν είναι άλλο από το μπουρί Θεσσαλονίκης, burgers και o "πρωταθλητής του street food", το θρακόψωμο ενώ οι μερίδες XL συναγωνίζονται τις σκεπαστές και τα ψητά στα κάρβουνα για τους μερακλήδες της παρέας. 

Περισσότερες πληροφορίες

Πιάτσα Καλαμάκι

2ας Μαΐου 34 (κεντρ. πλατεία), Νέα Σμύρνη
  • Εστιατόρια

Πιάτσα Καλαμάκι

Ηρακλείου 2 (πεζόδρομος), Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Πιάτσα Καλαμάκι

Φωκίωνος Νέγρη 17 (πεζόδρομος), Κυψέλη
  • Εστιατόρια

Πιάτσα Καλαμάκι

Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως 10-12, Ηλιούπολη
  • Εστιατόρια

Πιάτσα Καλαμάκι

Ακτή Μουτσοπούλου 23, Πασαλιμάνι, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Πιάτσα Καλαμάκι

Δημαρχείου 22, Πλατεία Εσταυρωμένου, Αιγάλεω
  • Εστιατόρια

Πιάτσα Καλαμάκι

Φιλολάου 7, Καισαριανή
  • Εστιατόρια

Πιάτσα Καλαμάκι

Λεωφ. Δεκελείας 80, Νέα Φιλαδέλφεια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.