Στο 'Metropolis Roof Garden' για fine comfort α λα ελληνικά με θέα Ακρόπολη

Το εστιατόριο του 'Electra Metropolis' περνά περίοδο φόρμας, με την κουζίνα του να κλέβει την παράσταση από την εκπληκτική αφ' υψηλού οπτική της πόλης.

Στο 'Metropolis Roof Garden' για ελληνοστροφές fine comfort με θέα Ακρόπολη

Το να παρατηρείς τη μετάβαση από το απόγευμα προς το βράδυ, στον 10ο όροφο του ξενοδοχείου 'Electra Metropolis' και την κορωνίδα των γευστικών του προτάσεων, το 'Metropolis Roof Garden', θα έπρεπε να συγκαταλέγεται στις πιο όμορφες αθηναϊκές τελετουργίες.

Τότε που οι πορτοκαλί ανταύγειες του ηλιοβασιλέματος παραδίδουν τη σκυτάλη στις μύριες αποχρώσεις του μπλε από το πιο απαλό έως το βαθύτερο, υπό το αγέρωχο βλέμμα του Ιερού Βράχου και σε ένα περιβάλλον όπου το βλέμμα τριγυρνά ανέμελο από Σύνταγμα ως το Φάληρο κι απ’ το Θησείο μέχρι τον Πειραιά.

Metropolis Roof Garden 2

Πίσω από όλα αυτά, ένας χώρος χαλαρά κομψός, με λευκοστρωμένα τραπέζια και άνετες πολυθρόνες, ιδανικό τερέν ώστε ο executive chef Χάρης Ζευγούλης και ο chef de cuisine Στέφανος Ροδίτης να ξεδιπλώσουν τη μαγειρική τους κοσμοθεωρία. 

Παρότι στο 'Metropolis Roof Garden' δεν επιθυμούν την προσθήκη ταμπέλας στην κουζίνα τους, εύκολα και αβίαστα διακρίνει κανείς ένα φινετσάτο και ελληνοστροφές fine comfort, με εξαιρετική πρώτη ύλη, κυρίως από μικρούς παραγωγούς της χώρας.

Metropolis Roof Garden Χάρης Ζευγούλης

Το τελευταίο, εν είδει τοπικής αγάπης,  μεταφράζεται με προϊόντα-θησαυρούς όπως η ελληνική μπουράτα Κερκίνης, το κριθαράκι από μικρό συνεταιρισμό της Καλαμάτας, το αρνί απευθείας από Ναξιώτες εκτροφείς ή το jamón ibérico από την οργανική φάρμα Kermes της αρχαίας Ολυμπίας. Παράλληλα και συμπληρωματικά, ιδιαίτερη αδυναμία στο sustainability και τη zero waste φιλοσοφία, συν μια προσεκτικά φτιαγμένη γκάμα από vegan και vegetarian πιάτα.

Μία κουζίνα λοιπόν σύγχρονη και επίκαιρη που όχι απλά ταιριάζει με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και, πολύ περισσότερο, με τη θέα που χαρίζει η άψογα διαμορφωμένη βεράντα αλλά μοιάζει να λειτουργεί ως μια συνέχεια των όσων βλέπεις και των όσων πρέπει, επί του πιάτου. 

Metropolis Roof Garden 9

Metropolis Roof Garden 5

Metropolis Roof Garden 6

Ανάμεσα σε πολλά και ενδιαφέροντα δοκιμάζεις ένα έξοχα σοταρισμένο χτένι με κρέμα αρωματικού ταραμά, ταρτάρ σπαραγγιού και dressing εσπεριδοειδών, την καραβίδα με χειροποίητο κριθαράκι Ταϋγέτου, φρέσκια τρούφα και άγριο σκόρδο ή τη γλώσσα πρασοσέλινο με άγρια χόρτα, μαγιονέζα μυρωδικών και τραγανή πατάτα με φύκι nori. 

Πιάτο σήμα-κατατεθέν πια, το σιγομαγειρεμένο για 72 ώρες αρνάκι Νάξου (λαιμός και φιλέτο) επικυρώνει την κλάση της κουζίνας, με έξοχο μέλωμα και ιντριγκαδόρικο κοντράστ με τον θαυμάσιο πουρέ από μελιτζάνες ιμάμ και την κρέμα από καπνιστή φέτα.

Metropolis Roof Garden 3

Άξια αναφοράς τα όσα παρουσιάζει ο pastry chef Βαγγέλης Αλούπης, όπως μαρτυρούν άλλωστε το εκμέκ τσουρέκι με μους μαστίχας και παγωτό καϊμάκι από βουβαλίσιο γάλα και η μους σοκολάτας γάλακτος με κρέμα πραλίνας φουντουκιού, κραμπλ κακάο και παγωτό bitter σοκολάτας. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Metropolis Roof Garden

(ξεν. «Electra Metropolis Athens») Μητροπόλεως 15, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.