"Συν Αθηνά": Ραντεβού στο Θησείο

Με ιστορία τουλάχιστον είκοσι ετών, προνομιακή τοποθεσία και καλοφτιαγμένα πιάτα μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, το all day-κόσμημα στο Θησείο είναι ιδανική στάση για φαγητό και ποτό όταν τα φώτα του θεάτρου σβήσουν.

Συν Αθηνά Νηστίσιμα φαγητά

Το γευστικό spot στο τριώροφο νεοκλασικό επί της οδού Ηρακλειδών, με την πανοραμική θέα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, είναι εδώ και δύο δεκαετίες ολοήμερος προορισμός για brunch και καλοφτιαγμένα πιάτα ελληνικής κουζίνας, που απολαμβάνεις κάνοντας χάζι στην πάντα ζωντανή Αποστόλου Παύλου. Όταν περάσετε από τα τραπέζια του "Συν Αθηνά" για brunch, σας περιμένουν αγαπημένες επιλογές όπως ο ντοματένιος καγιανάς με χωριάτικο λουκάνικο και ψητά μανιτάρια και περιποιημένο croque madame με αυγά ποσέ σερβιρισμένα με πατάτα hash brown, μανιτάρια ψητά και γραβιέρα αλλά και ωραία χειροποίητα γλυκά. 

Συν Αθηνά

Συν Αθηνά

Στο το all day μενού φιγουράρουν πιάτα με ελληνική βάση και ενδιαφέρουσες γευστικές πινελιές με την υπογραφή του σεφ, που φροντίζει να μην ξεφεύγει από τις σταθερές στον ελληνικό ουρανίσκο αξίες. Στον πρόλογο ξεχωρίζουν το μυκονιάτικο λουκάνικο με καραμελωμένα κρεμμύδια και ντοματίνια κονφί και οι τροφαντοί κεφτέδες με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού, που παραδίδουν τη σκυτάλη στο ωραία χυλωμένο κριθαρότο με χοιρινό φιλέτο εμινσέ, καπνιστή μελιτζάνα και μετσοβόνε και την αρωματισμένη με ούζο και φρέσκα βότανα γαριδομακαρονάδα, που ταιριάζει φίνα με ένα ποτήρι λευκό κρασί από την κάβα τους. Εκλεκτές και οι προτάσεις πιάτων με κρέας όπως το τρυφερό μοσχάρι "Βαρβουνιώτικο", το σιγομαγειρεμένο αρνάκι με λεμονάτη σάλτσα και μυριστικά, και τα μεταγιόν χοιρινού φιλέτου με μουστάρδα Dijon. 

Συν Αθηνά

Συν Αθηνά

Την τιμητική της όμως έχει και η χορτοφαγία αφού έχουν διαθέσιμα vegetarian και vegan μενού με επιλογές όπως το ριζότο μανιταριών ή το "Primavera” με λαχανικά, αγκινάρα και βασιλικό, και το χορταστικό burger λαχανικών. Καιρού επιτρέποντος, θα επισκεφτείτε το roof garden που είναι ό,τι πρέπει για ένα ρομαντικό δείπνο μετά την θεατρική σας έξοδο απολαμβάνοντας πανοραμική θέα από τον Ιερό Βράχο έως την Πνύκα και το Αστεροσκοπείο. 

Περισσότερες πληροφορίες

Συν Αθηνά

Ηρακλειδών 2, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.