Στο "School Pizza Bar" για "μαθήματα" ιταλικής κουζίνας

Το ολοήμερο στέκι στην πλατεία Αγίας Ειρήνης με το ιταλικό ταμπεραμέντο είναι χαλαρό, νόστιμο και cool, ό,τι πρέπει δηλαδή για μια στάση πριν ή μετά τη θεατρική μας έξοδο.

School Pizza Bar © Λεωνίδας Τούμπανος

Από τα πιο πολυσύχναστα σημεία του κέντρου, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, το "School Pizza Bar” είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα στέκια του κέντρου για αυθεντικές ιταλικές σπεσιαλιτέ. Η καρδιά της πόλης χτυπά στα κεντρικά οπότε, αφού πολύ κοντά μεταξύ πολλών άλλων βρίσκονται και αρκετά θέατρα, οφείλετε με την έξοδό σας για φαγητό και ποτό να είστε όσο επιλεκτικοί είστε με την παράσταση που θα παρακολουθήσετε. Χαλαρό, comfort, με ωραίες μουσικές να παίζουν στα ηχεία και ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύει μέσω της διακόσμησης στα ανέμελα σχολικά χρόνια, αυτό το πόστο αξίζει να βρίσκεται σταθερά στην bucket list της pre (ή after) theater βόλτας σας. 

School Pizza Bar
© Λεωνίδας Τούμπανος

School Pizza Bar
© Λεωνίδας Τούμπανος

Τσουγκρίζοντας και κουβεντιάζοντας για τις προσδοκίες ή εντυπώσεις της θεατρικής σας εξόδου μπορείτε να επιλέξετε από μια πλούσια γκάμα από ορεκτικά, ζυμαρικά, risotti, πίτσα και κυρίως πιάτα. Ξεκινώντας, θα δοκιμάσετε τις ιταλικές πολπέτες, κεφτεδάκια δηλαδή φτιαγμένα από κιμά black angus, πικάντικη σάλτσα αλλά και σάλτσα γιαουρτιού να "σπάει” την αψάδα, το μοσχαρίσιο carpaccio και τα γεμιστά μανιτάρια με μοτσαρέλα, παρμεζάνα και τρούφα. Αν ουσιαστικά δεν προχωρήσετε σε sharing πιάτα, κυρίως και πίτσα και έρθετε εδώ για κάτι ελαφρύ που θα συνοδεύσει το κρασί σας, τα παραπάνω και τα crostini (με μοτσαρέλα, σολομό ή προσούτο) είναι ό,τι πρέπει. 

School Pizza Bar
© Λεωνίδας Τούμπανος

School Pizza Bar
© Λεωνίδας Τούμπανος

Δίνουν ωστόσο ωραία πάσα στο ωραία χυλωμένο risotto με μανιτάρια και τα ravioli με nduja και burrata και ζυμαρικά όπως τις ταλιατέλες με κοτόπουλο και πολύχρωμες πιπεριές, την καρμπονάρα που σερβίρουν με λινγκουίνι και την comfort Bolognese με ριγκατόνι. Οι "δυνατοί παίχτες” θα ποντάρουν στο αργεντίνικο rib eye από black angus και την ταλιάτα ενώ στις πίτσες, που είναι αρκετά μεγάλο κεφάλαιο, ξεχωρίζουν η "bianca”, με μοτσαρέλα, παρμεζάνα, bresaola και ρόκα, η "salcisia” με μοτσαρέλα, φρέσκο κρεμμυδάκι, χειροποίητο λουκάνικο, καπνιστή scarmoza και πάστα μαύρης τρούφας. Μπουκιά και συχώριο!

Περισσότερες πληροφορίες

School Pizza Bar

Πλ. Αγ. Ειρήνης 8, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.