All you need is Love & Wine: την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου γιορτάζουμε με το Avantis Estate

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου Avantis Estate

Όπως η αγάπη χρειάζεται δύο έτσι και το κρασί Lenga Pink από Avantis Estate που θα επιλέξεις για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου "ταράζει" τα νερά με δύο ξεχωριστές ποικιλίες που θα τις κάνεις δικές σου.

All you need is Love & Wine…και είναι ακριβώς έτσι! Γιατί τι περισσότερο επιβάλλει η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από μία ιστορία αγάπης και δύο ποτήρια κρασί; Το οινικό αφήγημα που ξετυλλίγεται είτε σε ένα δείπνο στο εστιατόριο ή στο χώρο σου απαιτεί κάτι ελκυστικό, ρομαντικό μα πάνω από όλα ανατρεπτικό.

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου Avantis Estate

Με το Lenga Pink από Avantis Estate να διαθέτει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, το ροζέ κόσμημα με δυναμικό και ταυτόχρονα ρομαντικό στυλ επισφραγίζει μία τέτοια θεματική μέρα.

Το χαρμάνι του εντυπωσιάζει και το μπουκέτο αρωμάτων που διαθέτει μετατρέπει την Valentine’s Day σε φρουτώδη και πικάντικη που σίγουρα θα θυμάσαι. Με πρωταγωνίστριες ποικιλίες το εκρηκτικό Gewurztraminer με καταγωγή από την Αλσατία αλλά και με κάποιες φυτεύσεις στην Ελλάδα που φέρνουν απίθανα αποτελέσματα και την ξεχωριστή Μαυροκουντούρα η οποία αποτελεί μία αρχαία ποικιλία της περιοχής της Εύβοιας την οποία το Κτήμα Avantis αναβίωσε, σερβίρουν στο ποτήρι σου κάτι το μοναδικό.

Με στυλ, φινέτσα και δυναμικότητα έρχεσαι τετ α τετ με ένα κρασί με απαλό σομόν χρώμα με τα αρώματα από λουκούμι, φράουλας, τριαντάφυλλου, lime, πετροκέρασου και νότες εσπεριδοειδών να στήνουν ένα γευστικό παλζ που "ψιθυρίζουν παραμύθι" σε κάθε γουλιά. Με στόμα ισορροπημένο αλλά εντυπωσιακό από τα ανθικά και φρουτώδη αρώματα αλλά και με έναν spicy χαρακτήρα που γοητεύει. Η συγκεκριμένη ετικέτα αφήνει την υποψία ότι ακροβατεί μεταξύ ξηρού και ημίξηρου στυλ, με ανεπαίσθητη αίσθηση γλυκύτητας, με το σώμα να στέκει μέτριο και την οξύτητα να πλέει σε δροσιστικά μονοπάτια.

Στους γευστικούς συνδυασμούς μία πράσινη σαλάτα με φρούτα, ξηρούς καρπούς και κρεμώδη τυριά, ζυμαρικά με γαρίδες, ριζότο θαλασσινών, οστρακοειδή, καπνιστός σολωμός ή καπνιστή πέστροφα συγκαταλέγονται στα must. Το food pairing σίγουρα επιβάλλει τα λευκά κρέατα, τις λευκές και γλυκόξινες σάλτσες, τα ψητά λαχανικά αλλά και την ασιατική κουζίνα που του πάει γάντι. Επίλεξε για γλυκό happy end της μέρας φρουτοσαλάτα ή τάρτα με κρέμα βανίλια & κόκκινα φρούτα.

Γιατί το Lenga Pink από Avantis Estate "φλερτάρει" άψογα με τον ουρανίσκο σου και εσύ δεν έχεις παρά να κάνεις αυτή την ιδιαίτερη Valentine’s πρόποση που σου αξίζει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.