13 έθνικ εστιατόρια στην Αθήνα για γευστική απόδραση σε όλη την υδρόγειο

Γευστική βόλτα στα έθνικ εστιατόρια της πόλης, για tacos, burritos, fajitas, tom kha gai και ceviche.

έθνικ εστιατόρια

H Αθήνα χρόνο με τον χρόνο μάς ταξιδεύει όλο και πιο αυθεντικά στις κουζίνες του κόσμου· κάνουμε λοιπόν focus σε έθνικ εστιατόρια όπου πολλά και διαφορετικά ορεκτικά πάνε χέρι χέρι με δροσερές κι ευφάνταστες σαλάτες, classics της tex-mex κουζίνας όπως πεντανόστιμα tacos, tortillas και burritos αλλά και super juicy burgers που φτιάχνονται αποκλειστικά με κιμά από Black Angus, που κονταροχτυπιούνται με ceviche από ολόφρεσκα ψάρια, χαβανέζικα sushi και πεντανόστιμες tom kha gai. Στα μενού κάθε μπουκιά είναι νέος προορισμός, κάθε πιάτο ένα ταξίδι, κάθε γουλιά μια νέα γευστική εμπειρία ενώ από τα τηγάνια και τα γουόκ ξεπηδούν αρώματα μπαχαρένια. Τα σενάρια ολοκληρώνουν ντεκόρ με νότες που μας διακτινίζουν στην άλλη άκρη της γης και ανεβαστικές μουσικές που αναβαθμίζουν εμπειρίες φουλ του εξωτισμού. 

Στη λίστα μας συγκεντρώσαμε χαλαρά, funky και ζεστά spots αλλά και κορυφαία bar-restaurants από την έθνικ καρδιά του κέντρου μέχρι τα προάστια στήνουν ένα πολύχρωμο γαϊτανάκι με μενού που σταχυολογούν χαρακτηριστικά πιάτα από τις πιο δημοφιλείς κουζίνες του κόσμου, επιτρέποντάς μας να διαλέξουμε ελεύθερα τις γεύσεις που ταιριάζουν στη διάθεσή μας. 

"Te kila": Μεξικάνικη φιέστα στην καρδιά της Αθήνας

Μοντέρνο και με ζωντανά vibes, με πολύχρωμες τοιχογραφίες και ωραίες λατινοαμερικάνικες διακοσμητικές λεπτομέρειες, το "Te kila" αναφωνεί δυνατά "Viva Mexico"! Στον πρώην χώρο του ιστορικού "Κεντρικόν", στην πολυσύχναστη Κολοκοτρώνη, ο "κήπος" του αγαπά τις γεύσεις της πόλης των χρωμάτων, τις οποίες συνοδεύει μια δυνατή μπάρα και λάτιν μελωδίες στα ηχεία. Εδώ θα απολαύσετε ποικιλία ορεκτικών και χορταστικών επιλογών, που θα μοιραστείτε με την παρέα σας, ξεκινώντας από τραγανά νάτσος με διάφορες σάλτσες, ταρτάκια τορτίγιας γεμιστά με καραμελωμένες γαρίδες και σάλτσα γκουακαμόλε, τα μεξικάνικα παναρισμένα φιλετάκια κοτόπουλου ή τα ζουμερά μανιτάρια με λουκάνικο iberico και jalapeños. Τα "barbacoa" tacos με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι και τα open Angus picanha tacos είναι must, όπως και το πιο ιδιαίτερο φιλέτο κοτόπουλο "tekila" με σάλτσα Tijuana. Χορτοφαγικές quesadillas και burritos δίνουν το "παρών", όμως οι χυμώδεις προτάσεις της αργεντίνικης "ψησταριάς", με επιλογές όπως το σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο στήθος "borracho" και τα burgers είναι έπος! 

Tip: Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, μετά τις 12π.μ. αλλά και Κυριακή απόγευμα, τα ντεσιμπέλ ανεβαίνουν και το κέφι απογειώνεται από τους καλύτερους DJs της Αθήνας.

"Balero": Μεξικάνικη φιέστα στη Νέα Ερυθραία

Μια όμορφη, πικάντικη Λατίνα, που αγαπά τις fun μουσικές και τις μπαχαράτες γήινες γεύσεις, "σβήνοντας" την αψάδα τους με δροσερά κοκτέιλ: Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί το "Balero" στη Νέα Ερυθραία, ένα έθνικ εστιατόριο που μοιάζει με χασιέντα, χαλαρό και αλέγρο, αγκαλιάζοντας το όλον με τη ζεστασιά του και ανεβάζοντας τη διάθεση με τις ωραίες μουσικές του. Πολύχρωμες τοιχογραφίες, κάκτοι, ωραίες γωνίες και άνετοι καναπέδες για να απολαύσετε τις νοστιμιές του μενού, που μοσχοβολούν από τη στιγμή που θα περάσετε το κατώφλι του, δίνουν τον τόνο στο όμορφο αυτό πόστο, που σερβίρει γνωστά πιάτα και νόστιμες ευφάνταστες προτάσεις σε σέξι ραντεβού με τις δημιουργίες της μπάρας. Η πλούσια κάρτα περιλαμβάνει από τα κλασικά nachos με chili con carne, λουκάνικο chorizo στη σχάρα, chimichanga και tacos al pastor μέχρι fajitas με γαρίδες σερβιρισμένες σε ζεστό μαντέμι, quesadillas και burritos, όλα πληθωρικά σε ποσότητα και γεύση.

Tip: Ηχηρό "παρών" δηλώνουν παρασκευές από αργεντίνικα βοοειδή Black Angus, που εκτρέφονται χωρίς ορμόνες και αντιβιοτικά, με πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον, σε φάρμα με οικογενειακή παράδοση ενός αιώνα.

"Casa Mexicana": Ένα μεξικάνικο "σπίτι" στο Νέο Ψυχικό

Η θέρμη και η βαθιά νοστιμιά της μεξικάνικης κουζίνας στεγάζεται σε ένα "σπίτι" στο Νέο Ψυχικό, με θαμώνες πιστούς λάτρεις των γεύσεων της χώρας των αντιθέσεων. Σε ένα χώρο με γεωμετρικά μοτίβα, ζωντανά χρώματα και τοιχογραφίες που τραβούν το βλέμμα, θα μοιραστείτε με την παρέα σας λιγότερο ή περισσότερο spicy σπεσιαλιτέ σε έναν ωραίο "αρραβώνα" με την μπάρα, στην οποία παρασκευάζονται δροσερά κοκτέιλ με έθνικ αέρα. Στη μέση του τραπεζιού παίρνουν θέση η μεξικάνικη σαλάτα του "Casa Mexicana", Angus chili con carne, μπόλικη γκουακαμόλε και νάτσος, που στη συνέχεια δίνουν πάσα σε tacos με τραγανές παναρισμένες γαρίδες με mayo chipotle, fajitas κοτόπουλο σερβιρισμένες σε ζεστό μαντέμι και quesadillas με chorizo, μείγμα τυριών και σάλτσα ranchera. Οι καρνιβόροι θα δοκιμάσετε το χοιρινό burrito al pastor και από την "αργεντίνικη ψησταριά" τα ζουμερά φιλετάκια picanha και χοιρινή tomahawk ή τα χοιρινά παϊδάκια barbeque.

Tip: Από τα γλυκά, ωραία μεν τα κλασικά churros, αλλά η κρέμα πανακότα με μάνγκο και η σοκολάτα αβοκάντο εξασφαλίζουν απόλαυση έξω από τα συνηθισμένα.

"Andaman": Στο αρχιπέλαγος του εξωτισμού

Όσο χειμωνιάζει, η ανάγκη μας για ταξίδια σε εξωτικά μέρη με κρυστάλλινα νερά και λευκόχρυσες αμμουδιές μεγαλώνει. Μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο να φτάσουμε μέχρι τα νησιά Andaman στον κόλπο της Βεγγάλης, αλλά μπορούμε τουλάχιστον να πάρουμε μια γεύση Ανατολής στο γοητευτικό στέκι των Πετραλώνων. Μετρώντας μία δεκαετία γεύσης και δημιουργικότητας, το έθνικ εστιατόριο παραμένει σταθερά δημοφιλές σημείο συνάντησης για τους λάτρεις της Thai κουζίνας, τόσο στην ατμοσφαιρική σάλα του στο ισόγειο όσο και στο προστατευόμενο, θερμαινόμενο roof garden, που μας διακτινίζει σε ένα σύμπαν αρωματισμένο με φρέσκα μυρωδικά, μπαχαρικά και φρούτα. Τα σπιτικά μαγειρεμένα πιάτα της ταϊλανδέζικης κουζίνας καλιμπράρουν τον μέσο ελληνικό ουρανίσκο. Θα απολαύσετε πιάτα με ευφάνταστα μείγματα μπαχαρικών, γάλα καρύδας, φρέσκο ginger και galangal, προσθέτοντας κάποιο είδος κρέατος ή θαλασσινά. Η μπάρα αγαπά τα ζεστά κοκτέιλ, που ολοκληρώνουν την εξωτική εμπειρία.

Tip: Όλα ετοιμάζονται τη στιγμή της παραγγελίας, οπότε έχετε τη δυνατότητα, αν το επιθυμείτε, να δώσετε στα πιάτα tailor made χαρακτήρα, μετατρέποντάς τα επίσης σε vegan ή vegetarian.

"Iguazu Athens": Εξωτικά απολαυστικό

Ένα τόσο προσεκτικά διαμορφωμένο έθνικ εστιατόριο, με αλεγρία και εξωτισμό στην ατμόσφαιρα, πράσινο της ζούγκλας μαζί με κομψές ντιζαϊνάτες λεπτομέρειες και όνομα που σε ταξιδεύει στο τριεθνές Βραζιλίας, Αργεντινής και Παραγουάης, θα έπρεπε να θεωρείται ήδη από μόνο του ethnic chic. Την ισχυρή πεποίθηση συμπληρώνει με τρόπο καθοριστικό και γοητευτικό η φροντισμένη κάρτα του φαγητού με την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Γιάννη Παρίκου, με προτάσεις ιδιαίτερες και νόστιμες για κάθε στιγμή της ημέρας, με μπόλικα τροπικά twists. Ακριβώς τέτοιες είναι επιλογές σαν το tropical rib-eye από Black Angus Αργεντινής, με ψητό ανανά και ροκφόρ, τον τόνο στην parrilla με νουντλς, ντομάτα, φύκια, ρόκα και παρμεζάνα, τα short ribs με σάλτσα τεριγιάκι, πουρέ γλυκοπατάτας και αρωματικά βότανα ή την τσιπούρα σχάρας με σελινόριζα, αχνιστά χόρτα και σαφράν.

Tip: Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται και θα το διαπιστώσεις με τον εξαιρετικό καφέ και τα healthy smoothies, που πλαισιώνουν έξοχα το πολύ καλό brunch. 

"Poké Hawaiian Sushi": Γαστρονομικό "hula hula"

Η ελαφριά εκλεκτή λιχουδιά από το νησιωτικό σύμπλεγμα του Ειρηνικού αγαπήθηκε και στην Αθήνα, που αφότου αγκάλιασε εγκάρδια το sushi, ήταν λογικό να απολαύσει και την αποδομημένη εκδοχή του. Στο λιλιπούτειο μαγαζί στην Πετράκη, τα χαβανέζικα poké bowls έχουν την τιμητική τους και θα τα βρείτε σε διαφορετικές εκδοχές με προσθαφαιρέσεις υλικών ανάλογα με τη διαθεσιμότητά τους στην αγορά. Σταθερά παίζουν στο μενού τα signature bowls, όπως το O`ahu με βάση ρύζι, σολομό, αβοκάντο, φύτρες φασολιών, τραγανό κρεμμύδι, nori και soy sesame σος, ενώ εδώ θα βρείτε και ιαπωνικά αφράτα sando, όπως το pork tsukune and kimchi με μπιφτέκι από χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά, tonkatsu chutney με καπνιστό μπέικον και κορεάτικο λάχανο κίμτσι. Η γευστική πολυπλοκότητα των special bowls είναι άκρως εθιστική.

Tip: Δοκιμάστε και τις γλυκές προτάσεις των sando με φράουλα και ακτινίδιο ή το miso caramel banoffee sando.

"Che": Λατινοαμερικάνικος μαξιμαλισμός

Στην καρδιά του λιμανιού του Πειραιά, το πέρασμα από το κατώφλι του υπέροχου νεοκλασικού σηματοδοτεί ένα πολύχρωμο ταξίδι στον πλούτο των λατινοαμερικάνικων γεύσεων, με οδηγό τον νέο σεφ του "Che" Παύλο Σάφτη. Σε υπέροχη latino exotica σκηνογραφία φορτωμένη με χρώμα, memorabilia και ωραίες μουσικές που θα σας βάλουν στο κλίμα, ξεκινάτε τη μέρα δυναμικά με τα signature chimichanga club sandwich. Από το μεσημέρι, το μενού προτείνει γεύσεις με λατινοαμερικάνικο ταμπεραμέντο, όπως τα τάκο γαρίδας παναρισμένης σε ινδοκάρυδο, με ρόδι, jalapeno mayo, mango salsa και shrimp powder ή τα vegan mushroom chili con carne τάκο με ραγού μανιταριών και βίγκαν τυρί cotija. Στα οπωσδήποτε, το churrasco al pastor με corn ribs, δηλαδή μεξικάνικος "γύρος" με παϊδάκια καλαμποκιού, αλλά και η αυθεντική picanha black angus με κόκκινο chimichurri και καρότα καραμελωμένα με chipotle, πιάτο με ξεχωριστή προσωπικότητα. Τη βαθιά γεύση του μενού συμπληρώνουν τα πολύχρωμα signature κοκτέιλ που ετοιμάζει η μπάρα.

Tip: Δύσκολο, αλλά πρέπει να αφήσετε λίγο χώρο για τα εξαίσια επιδόρπια, όπως το "che-noli" με λευκή σοκολάτα, φιστίκι, γουακαμόλε μπανάνας και pico de gallo από αργεντίνικο κεράσι morello.

"Mayan": H Ιαπωνία συναντά τη Λατινική Αμερική

Μια ενδιαφέρουσα γευστική διασταύρωση διά χειρός του μετρ του είδους, σεφ-πατρόν Σταμάτη Τσίλια, συναντάμε στη Στοά Πεσμαζόγλου. Λάτρης της κουλτούρας της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου και του εξωτισμού της Λατινικής Αμερικής, ο σεφ καταθέτει στο νέο αυτό κομψό και μίνιμαλ πόστο την προσωπική του μετάφραση μιας κουζίνας με επιρροές από Περού, Ιαπωνία, Βολιβία, Χιλή και Παραγουάη. Η κουζίνα είναι ανοιχτή, προσφέροντας πίσω από τη μακρόστενη μπάρα άμεση θέα στη δράση, ενώ από το πάσο περνούν πιάτα όπως φίνα σεβίτσε, rellenos de papa (τηγανητή κρέμα πατάτας με kimchi) με χρυσαφένια κρούστα, γεμιστές με τρυφερό πικάντικο αρνάκι, και νοστιμότατες gyozas με πάπια. Το φινάλε γράφει η προκλητικά σοκολατένια "Amazonia", δηλαδή ένα κρεμέ σοκολάτας γάλακτος, με μέλι, αστεροειδή γλυκάνισο και παγωτό από bitter σοκολάτα.

Tip: Η κάβα, με 40 ετικέτες κρασιών ελληνικού, χιλιανού και ισπανικού αμπελώνα, και τα κοκτέιλ του Άρη Χατζηαντωνίου με highlight το μαγειρεμένο σε κενό αέρος με κινέζικα μανιτάρια Negroni συμπληρώνουν τη multi-culti γευστική εμπειρία.

"Mamacita": Ένα πολύχρωμο σύμπαν

Με ζωηρή ενέργεια, χρώματα, πανέμορφες τοιχογραφίες και ντεκόρ με έμπνευση το Μεξικό, το αλέγκρο αυτό σημείο συνάντησης στην καρδιά του αθηναϊκού κέντρου είναι ένα ταξίδι στη "γη του ήλιου". Μάλιστα, μετά την επιτυχημένη πενταετή πορεία του, το ταξίδι ξεκινά πλέον και από νέο σταθμό, το νέο εστιατόριο "Mamacita" στο Χαλάνδρι. Από τα ατμοσφαιρικά φωτισμένα με πολύχρωμα αμπαζούρ τραπέζια των δύο spots, παρελαύνουν γνώριμες μεξικάνικες σπεσιαλιτέ με αψάδα που γαργαλά τον ουρανίσκο και αρώματα καρυκευμάτων, άψογα ταιριασμένα με την μπάρα. Θα ξεκινήσετε με μια σαλάτα Mamacita με μαύρα φασόλια, ντοματίνια, chorizo, nachos και jalapeños, ενώ μπορείτε να συνεχίσετε με burritos με ψητό κοτόπουλο, χορταστικές fajitas με μοσχάρι ή quesadillas με frijoles (φασόλια). Από burgers, το "El jefe" με διπλό μπιφτέκι Black Angus και σάλτσα BBQ είναι κάτι περισσότερο από πληθωρικό, ενώ τα tacos barbacoa με μοσχάρι μαγειρεμένο σε μπίρα από τα καλύτερα της πόλης. Η μους σοκολάτα με τσίλι εκπλήσσει ευχάριστα.

Tip: Η λίστα των κοκτέιλ με βάση την τεκίλα αλλά και ο νέος κατάλογος με βάση το ρούμι δίνουν τον τόνο στο μπαρ και διαπρέπει ξεφεύγοντας από τα κλασικά.

"Wasabi Wok & Sushi": Γευστική απόδραση στην Ανατολή

Με σύνθημά του το "Keep woking!", το χαριτωμένο ασιατικό σποτ του Χαλανδρίου φιλοξενεί περισσότερο από μία δεκαετία τώρα όλους τους φίλους της ασιατικής κουζίνας και τους ανήσυχους εξερευνητές της γεύσης. Τα sushi maki mat και τα γουόκ της κουζίνας παίρνουν φωτιά, προσφέροντας μεγάλη ποικιλία επιλογών από ελαφριά και υγιεινά γεύματα με φρέσκα υλικά και περίτεχνα twists. Ορεκτικά για κάθε γούστο, dumplings με χοιρινό, spring rolls, αχνιστές σούπες και ιντριγκαδόρικες σαλάτες σαν την Goma Wakame με πράσινο φύκι, σουσάμι και ντρέσινγκ σόγιας φτάνουν στο τραπέζι με ρυθμό και εναλλάσσονται με ενδιαφέρουσες signature επιλογές κυρίως πιάτων πέραν των κλασικών καθιερωμένων καυτερών και γλυκόξινων, όπως τα χειροποίητα αφράτα bao buns, η premium ποιότητας πιάτα αλλά και τα ιδιαίτερα sushi rolls. Επιπλέον, εδώ θα βρείτε και χορταστικά πιάτα με τέσσερα διαφορετικά είδη νουντλς με κοτόπουλο, μοσχάρι, γαρίδες ή λαχανικά.

Tip: Ο επίλογος στο "Wasabi" γράφεται γλυκά, με τους εξωτικούς λουκουμάδες με μέλι, ανανά και καρύδια ή τα αφράτα "Choco baos".

"Picasso Athens": Μίνιμαλ μα και πληθωρικό

Το εστιατόριο που ξεκίνησε τη διαδρομή του το 1997 από τη Νάξο, καλωσορίζει τους λάτρεις της μεξικάνικης κουζίνας στην αθηναϊκή έδρα του, σε μια όμορφη μονοκατοικία στο Χαλάνδρι. Η ανοιχτόκαρδη φωτεινή σάλα και ο στρωμένος με χαλίκι εξωτερικός χώρος, με κυρίαρχες τις γήινες αποχρώσεις και το ξύλο, υποδέχονται αρώματα και χρώματα σε πιάτα με έμπνευση το Μεξικό. Ξεκινήστε από τα taco chips με γκουακαμόλε, μεξικάνικη σάλτσα ή τσίλι κιμά, ενώ αν είστε μεγάλη παρέα μάλλον θα προτιμήσετε τα πληθωρικά "Grande" νάτσος με ποικιλία υλικών ως ορεκτικό για δυνατούς παίκτες. Στα must try πιάτα συγκαταλέγονται οι fajitas και η πιατέλα τάκος πέντε διαφορετικών γεύσεων, ενώ από την γκάμα των προτάσεων δεν λείπουν τα burritos, οι enchiladas αλλά και τα κρεατικά.

Tip: Τα burgers επίσης ξεχωρίζουν στο μενού με ωραίες γευστικές συνθέσεις, ενώ εδώ θα βρείτε και πιο ελαφριές vegetarian ή vegan επιλογές.

"Tiki bar": Στον τροπικό των bars

Σε ένα εξωτικό σκηνικό με φυτά εσωτερικού χώρου σε αφθονία, ρετρό αισθητική με 50s και 60s αναφορές, τα σέικερ παίρνουν φωτιά όσο ο Γιάννης Πέτρος Πετρής και η έμπειρη ομάδα του bar μιξάρουν κοκτέιλ καθαρόαιμης tiki λογικής. Η πολυνησιακή κουλτούρα δηλώνει ηχηρά παρούσα σε όλα τα επίπεδα και η κουζίνα είναι φυσικά ένα από αυτά, συνοδεύοντας εξαιρετικά την μπάρα. Εδώ θα ξεκινήσετε τη μέρα σας από το πρωί για καφέ και brunch, αργότερα, όμως, καθισμένοι στα αναπαυτικά stools ή στα λεοπάρ καθίσματα θα απολαύσετε τη φουλ του εξωτισμού κάρτα με best sellers όπως το Kanaloa, με τρία ρούμια και αφρό από μάνγκο και passion fruit, και το διαχρονικό Macho Sour Apple δίπλα σε ζουμερά yakitori κοτόπουλο. Θα συνοδεύσετε όλα τα παραπάνω με περιποιημένο finger food, spring rolls, dumplings και tacos σε αρκετές εξωτικές εκδοχές.

Tip: Οι αναποφάσιστοι, μη διστάσετε να αφήσετε τις προτάσεις και τους συνδυασμούς κοκτέιλ και bar food στα χέρια της έμπειρης ομάδας που θα σας δικαιώσει.

"Rakkan": Ιαπωνική fusion με γεύση Ελλάδας

Θα μπορούσε η κουζίνα της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου να συναντήσει τις ελληνικές γεύσεις και μάλιστα στην καρδιά της Αθήνας; Την απάντηση δίνει το "Rakkan" στα Ιλίσια, στην περιοχή ακριβώς πίσω από το "Hilton", συνδυάζοντας τις δύο εκ διαμέτρου αντίθετες γευστικές κουλτούρες με τον σεφ Βαγγέλη Παπανίκα στο συντονισμό ισορροπιών και εντάσεων. Στο μενού θα βρείτε μια γκάμα προτάσεων, όπως ντολμαδάκια tempura με μαγιάτικο τυλιγμένο σε φύλλο miso, καλοφτιαγμένα signature rolls, αλλά και ενδιαφέροντα κυρίως, όπως το λαβράκι Χιλής με πουρέ σελινόριζας και σάλτσα από βούτυρο και yuzu. Για τον γλυκό επίλογο η τάρτα lemon yuzu ή ένα σοκολατένιο προφιτερόλ namelaka είναι ό,τι πρέπει, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθείτε στο μπαρ για να κλείσει η βραδιά με κοκτέιλ και ωραίες μουσικές ζωντανά ή από guest DJs.

Tip: Το "Rakkan" διαθέτει και ιδιωτικό χώρο ιδανικό για συναντήσεις, με φόντο το ενυδρείο που πλαισιώνει το μπαρ.

Περισσότερες πληροφορίες

Tiki Bar Αthens

Φαλήρου 15, Κουκάκι
  • Bars

Wasabi

Μεταμορφώσεως 1, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Andaman

Αλόπης 65 & Πυλάδου 1, Κάτω Πετράλωνα
  • Ethnic κουζίνες

Che

Καραΐσκου 151, Πειραιάς
  • Ethnic κουζίνες

Poke Hawaiian Sushi

Πετράκη 7, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Mamacita - Taquería y Coctelería

Απόλλωνος 9Β, Πλάκα
  • Ethnic κουζίνες

Balero

Χαριλάου Τρικούπη 162, Νέα Ερυθραία
  • Ethnic κουζίνες

Iguazu Athens

Λαοδικείας 16 & Νυμφαίου 1, Ιλίσια
  • Ethnic κουζίνες

Tekila

Κολοκοτρώνη 3, Αθήνα
  • Ethnic κουζίνες

Rakkan Urban Gastronomy

Χατζηγιάννη Μέξη 6, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Mayan by Aliento Experience

Πανεπιστημίου 39 (στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα
  • Ethnic κουζίνες

Casa Mexicana

Δημ. Βασιλείου 16, Ν. Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Picasso Athens

Καραολή Δημητρίου 22, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Mamacita - Taquería y Coctelería

Λεωφ. Πεντέλης 1, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.