Τα φώτα πέφτουν στην Εμπεδοκλέους

Το ολοκαίνουριο 'Ex Machina' του Άνταμ Κοντοβά στρέφει το ενδιαφέρον σε έναν ιδιαίτερο παγκρατιώτικο δρόμο.

Το εστιατόριο Ex Machina στην Εμπεδοκλέους

Προφανώς και πήρε κάτι το μάτι σου στα social media σχετικά με το 'Ex Machina', το νέο εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά στον αριθμό 34 της Εμπεδοκλέους που ανοίγει σήμερα (10/10) τις πόρτες του -επισήμως- για να υποδεχθεί οποιονδήποτε επιθυμεί να μυηθεί στη μοντέρνα fusion μπιστρονομία του σεφ-πατρόν και να γνωρίσει ένα καλοφτιαγμένο μέρος που είναι βέβαιο πως θα συζητηθεί όσο λίγα το προσεχές διάστημα.

Γενικά, ο δρόμος που ξεκινά από το Καλλιμάρμαρο, τέμνεται από την πλατεία Βαρνάβα και καταλήγει στις εσχατιές του Παγκρατίου, αναμένεται να γίνει αρκετά πιο πολυσύχναστος το αμέσως επόμενο διάστημα. Όπως πολυσύχναστος -αλλά με τελείως διαφορετικούς όρους- ήταν και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν και αποτελούσε κλασικό σημείο συνάντησης για τους απανταχού aficionados της "μετακίνησης 6".

'Ex Machina' και άλλες ιστορίες

Αλλά ας πάμε στο σήμερα και την πιο πρόσφατη άφιξη στον εν λόγω δρόμο. Στο μαγαζί-γωνία με τις μεγάλες τζαμαρίες και τα όμορφα σκορπισμένα στο πεζοδρόμιο τραπεζάκια 'Ex Machina', ο ταλαντούχος Άνταμ Κοντοβάς (θα) σερβίρει μία κουζίνα κατανοητή και λιχούδικη, σοβαρή και με εκπλήξεις, value for money και παράλληλα όσο πιο κοντά στη zero food waste γίνεται.

Ο Άνταμ Κοντοβάς είναι ένας σεφ εντελώς out of the box

Πιάτα όπως το χοιρινό μπριζολάκι με καπνιστά μύδια και φιστίκι Αιγίνης, τα στρέιδια με jamon iberico και πόνζου, ο πετεινός με σπιτική glaze, κουμκουάτ και τηγανητό κρεμμύδι, η ορφανή μακαρονάδα με σάλτσα κακαβιά και XO σος, το κουνουπίδι με εσπρέσο, σάλτσα λαχανικών και μπισκότο από καμένο βούτυρο ή οι γαρίδες κοκτέιλ με πιπεριά Φλωρίνης και κουφοξυλιά είναι δεδομένο πως θα απασχολήσουν.

Η κουζίνα στο εστιατόριο Ex Machina στην Εμπεδοκλέους

Το προαναφερθέν είναι το νεότερο αλλά σίγουρα όχι το μόνο μέρος της Εμπεδοκλέους που έχει το ενδιαφέρον του. Τέτοιο ακριβώς είναι και το 'Baba Ghanoush', που εδώ και περίπου 7 χρόνια σερβίρει ένα από τα καλύτερα φαλάφελ της πόλης. Ή το 'Colibri' που φημίζεται ασφαλώς για το δίπολο burger-πίτσα. Ή ακόμη και τον νόστιμο 'Ροζ Πάνθηρα' ή τον παντός καιρού και περιστάσεως 'Σκούφια'.

Baba Ghanoush

To T & Toggs στην Εμπεδοκλέους

Το Superfly στην Εμπεδοκλέους

Παράλληλα και συμπληρωματικά, μέρη σαν το νοσταλγικά παιχνιδιάρικο cafe bar 'Superfly' δίνουν ακόμη περισσότερες επιλογές στο συγκεκριμένο γεωγραφικό σημείο της πόλης και μιας εκ των διασημότερων γειτονιών της.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.