Γλυκό φθινόπωρο στις Μεσσηνιακές "Ammothines"

Ο προορισμός που έφερε το ποιοτικό glamping και τη φιλοσοφία “από τη φάρμα στο τραπέζι” στα παράλια της Μεσσηνίας μας περιμένει για να δώσουν την ιδανική παράταση στις διακοπές.

Ammothines

Κάτι πολύ ιδιαίτερο συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην ειδυλλιακή παραλία του Πετροχωρίου Μεσσηνίας. Με επίκεντρο έναν ξεχωριστό παραθαλάσσιο πολυχώρο που επενδύει σοβαρά και στη γαστρονομία, έχει εξελιχθεί σε καλοκαιρινό προορισμό συνδυάζοντας την προνομιακή τοποθεσία με την έμφαση στις αρχές της βιωσιμότητας.

Ο Σεπτέμβριος είναι ιδανικός μήνας για να χαρίσουμε στον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας μια απόδραση, έστω και σύντομη, είτε για να δοκιμάσουμε το εστιατόριο και να απολαύσουμε το μπάνιο μας στην παραλία με τους αμμόλοφους είτε, ακόμη καλύτερα, για να ζήσουμε την πλήρη εμπειρία του Glamping στο "Ammothines", όπου καταλύματα σε μορφή σκηνής, πάνω σε ξύλινους πασσάλους και πλήρως εναρμονισμένα με το φυσικό τοπίο, περιμένουν να μας χαλαρώσουν, κυριολεκτικά στην αγκαλιά της φύσης.

Ammothines

Προσφέροντας fun και ζεν activities σε ένα μοναδικό στην περιοχή mix, το "Ammothines - Four Seas" μάς περιμένει τόσο για να ανακαλύψουμε φυσιολατρικές εμπειρίες με τοπικό χρώμα όσο και για να αφήσουμε το βλέμμα μας να ταξιδέψει στο γαλάζιο και το επιβλητικό Κάστρο της Βοϊδοκοιλιάς, απολαμβάνοντας το beach bar με τους lounge καναπέδες και τις αναπαυτικές boho μαξιλάρες με τις μουσικές του resident DJ Nikos Kouris να προσθέτουν ατμόσφαιρα.

Ammothines

Το εστιατόριο του ξεχωριστού καλοκαιρινού πολυχώρου που απλώνεται με φόντο τους αμμόλοφους έχει εξελιχθεί με το σπαθί του σε αυτόνομο προορισμό για τους γαστροφίλ. Φέτος το βρήκαμε πλήρως ανακαινισμένο, έχοντας κάνει σημαία του τη βιώσιμη φιλοσοφία του, αντλώντας εξαιρετικές πρώτες ύλες από το μποστάνι που βρίσκεται περιμετρικά του χώρου (αλλά όχι μόνο από αυτό). Με πιάτα όπως ο signature πειραγμένος μουσακάς, με μοσχαρίσια μάγουλα, μπεσαμέλ τρούφας και τσιπς λαχανικών, ο ταλαντούχος σεφ Δημήτρης Τσώτσος, αναδεικνύει τις διαλεχτές πρώτες ύλες με υψηλή τεχνική σε ενδιαφέρουσες συνθέσεις που αναδίδουν οικείες γευστικές μνήμες, και συνδυάζουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα με τη βαθιά νοστιμιά.

Ammothines

Σε ένα χώρο που μοιάζει με φυσική συνέχεια της παραλίας η farm to table "συνάντηση" της ελληνικής παράδοσης με μοντέρνες τεχνικές γίνεται αισθητή σε γεύσεις όπως η σουπιά με σπανάκι και κους κους, το κοκοράκι τσιουχτή σε σάλτσα καπνιστής ντομάτας και λιγκουίνι με καμμένο βούτυρο, καθώς και τα τραγανά κι αφράτα arancini σπανακόρυζου. Η ενημερωμένη κάβα, με επιλεγμένες ετικέτες από τη Μεσσηνία, αλλά και όλη την Ελλάδα επιβεβαιώνει την άνοδο του τοπικού αμπελώνα και δίνει την ευκαιρία για ενδιαφέροντα pairings.

ammothines

Ο γευστικός επίλογος γράφεται στο pop up restaurant "Ammothines Fish Meze" που άνοιξε φέτος, μεταμορφώνοντας εξαιρετικά υλικά από όλη την Ελλάδα, όπως πέστροφα 'Άρτας, χέλι Πρεβέζης και σύγκλινο Μάνης, σε πειραγμένες comfort συνταγές που συνοδεύονται από επιλεγμένα αποστάγματα.

Πετροχώρι Μεσσηνίας, 27230 41798, ammothines.gr
Facebook, Instagram

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.