"Ortsag": Το νέο εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη

Ένα ολόφρεσκο και αλέγρο street food project ετοιμάζει ο βραβευμένος σεφ-πατρόν του 'CTC', σε λίγες εβδομάδες στον Κεραμεικό.

Το Ortsag είναι το νέο εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό

Λίγα μόλις χρόνια μετά την μετακόμισή του από τη σκιά του (πρώην) Χίλτον στον Κεραμεικό, το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin "CTC" του Αλέξανδρου Τσιοτίνη, ετοιμάζεται να αποκτήσει ένα μικρό αδερφάκι -ή καλύτερα, ξαδερφάκι- στην ίδια ακριβώς γειτονιά και μόλις λίγα μέτρα πιο κάτω από τον αριθμό 15 της Πλαταιών (πιο συγκεκριμένα  στη γωνία Πλαταιών και Κεραμεικού). Το επόμενο πόνημα του σεφ-πατρόν Τσιοτίνη θα ονομάζεται "Ortsag" (σ.σ. το gastro γραμμένο ανάποδα) και αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στα τέλη Οκτωβρίου.

Cool street food, με zero waste λογική

"Ήθελα να φτιάξω ένα μαγαζί κόντρα στο γαστρονομικό εστιατόριο, ένα concept που να έχει σύνδεση με το CTC αλλά να μην έχει κιόλας" μου λέει κάπως αινιγματικά ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, για να μου εξηγήσει αμέσως μετά τι ακριβώς εννοεί. Το concept θα έχει περισσότερο street χαρακτήρα, σε έναν industrial και ελαφρώς raw χώρο, με μαύρες και γκρι αποχρώσεις, πάγκους και stools στο εσωτερικό/ τραπέζια στο εξωτερικό. 

Το Ortsag είναι το νέο εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό 1

Οι 2 βασικοί γευστικοί πυλώνες του 'Ortsag' θα είναι τα burgers και ένα μικρό ημερήσιο μενού που θα βασίζεται στα leftovers του 'CTC', σε μία απόπειρα του ΑΤ να καθρεφτίσει τη γευστική φιλοσοφία του, με έναν εντελώς διαφορετικό άπο ό,τι έχουμε δει από τον ίδιο έως τώρα τρόπο. Στην πρώτη συνθήκη, ο επισκέπτης θα επιλέγει ανάμεσα σε 4 εκδοχές (ψάρι, λαχανικά, μπιφτέκι, pulled κρέας) ενώ στη δεύτερη  δε θα υπάρχουν περιορισμοί (πχ θα συναντάς από ιδιότυπα fish n' chips μέχρι την περίφημη καλαμποκόσουπα του Άλεξ σε fried corn cob βερσιόν). Pairing θα παίζεις με εμφιαλωμένα cocktails και κερασάκι στην τούρτα θα είναι το χειροποίητο παγωτό μηχανής.

Διαβάστε Επίσης

Συνοδοιπόροι στο νέο εστιατόριο θα είναι ο chef de cuisine του 'CTC' Χρήστος Ρήγας και ο προκάτοχός του Κώστας Μπαρούτης. Το 'Ortsag' θα λειτουργεί αρχικά καθημερινά μόνο βράδυ, με βλέψη να επεκταθεί αργότερα η λειτουργία του και το μεσημέρι.

Το Ortsag είναι το νέο εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό 2

Όπως συνηθίζουμε να λέμε κατά τα (digital) δημοσιογραφικά κλισέ, περισσότερα προσεχώς...

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

CTC

Πλαταιών 15, Κεραμεικός
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.