"Fishkardo" και "Tra Due": Ο Λευτέρης Λαζάρου σαλπάρει για Φισκάρδο

Ιταλικές γεύσεις και μία άκρως θαλασσινή κουζίνα σκαρώνει στην Κεφαλονιά αυτό το καλοκαίρι ο εμβληματικός σεφ.

Ο Λευτέρης Λαζάρου σε δύο νέα εστιατόρια στο Φισκάρδο, το Tra Due και το Fishkardo

Ο κορυφαίος σεφ, "πατέρας" του "Βαρούλκου", Λευτέρης Λαζάρου επιμελείται γι' αυτό το καλοκαίρι τα μενού σε δύο εστιατόρια του Φισκάρδου, τοποθετώντας το δυναμικά στο χάρτη των γαστρονομικών προορισμών του Ιονίου.

Το "Fishκάρδο"

Ο σεφ Λαζάρου φέρνει τη θαλασσινή του εμπειρία σε ένα από τα πιο δημοφιλή λιμάνια των Επτανήσων με το "Fishκάρδο": ένα πόστο κομψής ψαροφαγίας, με αρκετές αναφορές στην εστιατορική εμπειρία του "Varoulko".

Λευτέρης Λαζάρου εστιατόριο Φισκάρδο_Fishkardo 2

Το μενού περιλαμβάνει γευστικές προτάσεις, κλασικές και νέες, όπως ψαρόσουπα με κρέμα μπακαλιάρου, γαρίδες, μπρινουάζ λαχανικών και φιλέτα πεσκανδρίτσας, Καρπάτσιο λαβράκι, πέρλες yuzu, μαρινάτες μπάμιες και μαρινάτο σταμναγκάθι, Καλαμάρι με πέστο βασιλικού σε φωλιά πατάτας, κονφί ντομάτας, και παρμεζάνα, Γαρίδες σκορδάτες σβησμένες με κρασί ρομπόλα και ντοματίνια και Λεμονάτο φιλέτο ψαριού με αγκινάρες, αρακά και ζωμό από πετρόψαρα.

Λευτέρης Λαζάρου εστιατόριο Φισκάρδο_Fishkardo 3

Λευτέρης Λαζάρου εστιατόριο Φισκάρδο_Fishkardo 1

Λευτέρης Λαζάρου εστιατόριο Φισκάρδο_Fishkardo 4

Την εμπειρία συμπληρώνουν τα εξαιρετικά κρασιά της λίστας με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα και φυσικά η υπέροχη θέα στο κοσμοπολίτικο λιμάνι του Ιονίου.

Το "Tra Due"

Παράλληλα, ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο, Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και αστέρι Michelin Λευτέρης Λαζάρου φρεσκάρει και τα ιταλικά του, με δεύτερο εστιατόριο στην ίδια γειτονιά. To "Tra Due" παρουσιάζει από μόνο του ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς είναι η πρώτη φορά που ο σεφ πατρόν επιμελείται μενού σε ιταλικό εστιατόριο.

Λευτέρης Λαζάρου ιταλικό εστιατόριο Φισκάρδο_Tra Due 1

Στην καρδιά του Φισκάρδου, στην πλατεία Καββαδία και σε ένα πανέμορφο πέτρινο διατηρητέο κτίριο που έχει ανακαινισθεί πλήρως και ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική και την αισθητική του, ο επισκέπτης βρίσκει ένα fine dining μενού με κλασικά ιταλικά πιάτα, έμφαση στο κρέας και λαχανικά που προέρχονται από το κτήμα της οικογένειας των ιδιοκτητών. Οι τελευταίοι επιμένουν στις παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας με μεράκι και αγάπη για τον τόπο τους.

Λευτέρης Λαζάρου ιταλικό εστιατόριο Φισκάρδο_Tra Due 3

Λευτέρης Λαζάρου ιταλικό εστιατόριο Φισκάρδο_Tra Due 6

Λευτέρης Λαζάρου ιταλικό εστιατόριο Φισκάρδο_Tra Due 4

Λευτέρης Λαζάρου ιταλικό εστιατόριο Φισκάρδο_Tra Due 2

Αντιπροσωπευτικές προτάσεις εδώ είναι η Καπονάτα (κολοκύθι, μελιτζάνα, σέλερι, καβουρδισμένο κουκουνάρι) με πέστο βασιλικού, η Καπρέζε με ντοματίνια, λάδι αρωματισμένο με θυμάρι, πέστο με φιστίκια Αιγίνης και μοτσαρέλα μπουφάλα, το Βιτέλο Τονάτο με κρέμα τόνου, φρέσκα baby λαχανικά και μαρμελάδα ντομάτας, το Ριζότο με σπαράγγια, γκοργκοντζόλα και κουμκουάτ, η Καρμπονάρα με pennoni rigati και σπεκ, τα Ταλιολίνι με λεμόνι, ντοματίνια κονφί, σάλτσα Νάπολι, φιλεταρισμένο μπαρμπούνι αρωματισμένο με βασιλικό και η εντυπωσιακή Μπιστέκα με ψητά baby λαχανικά και τρεις σάλτσες. Αξίζει να τιμήσει κανείς και τα επιδόρπια, όπως το tiramisu, την panacotta με κρέμα καραμελωμένης λευκής σοκολάτας και το semifreddo φιστίκι, γκανάς βύσσινο και namelaka μαστίχα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

26/04/2024

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.