"Συλλογή αστεριών" στο "Akres" με guest chef τον Σταμάτη Μισομικέ

Ο ταλαντούχος σεφ, με λαμπρή πορεία σε κορυφαία εστιατόρια του διεθνούς γαστρονομικού τερέν, θα παρουσιάσει στο εστιατόριο «Akres» στη Λίνδο ένα ποτ πουρί των μαγειρικών εμπειριών του.

Akres misomikes

Ένα γευστικό διήμερο επιφυλάσει το "Akres" με επικεφαλής τον σεφ Αργύρη Γιαννόπουλο, που υποδέχεται με την μπριγάδα του ως καλεσμένο τον ταλαντούχο σεφ Σταμάτη Μισομικέ για δύο μοναδικές γαστρονομικές βραδιές στις 9 και 10 Ιουλίου. 

Ο Σταμάτης είναι "ήρεμη δύναμη" και το έχει αποδείξει από τα πρώτα του βήματα ως επικεφαλής σεφ του χρυσοσκουφάτου "Noble Gourmet Restaurant" της Ρόδου ενώ η διεθνής κριτική επιτροπή του διαγωνισμού "European Young Chef" το 2016 τον ανακήρυξε νικητή του διαγωνισμού όπου εκπροσώπησε την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Την ίδια χρονιά μάλιστα κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον ημιτελικό του διαγωνισμού San Pellegrino Young Chef of the year εκπροσωπώντας τις χώρες της Μεσογείου. Στη μέχρι σήμερα μαγειρική του διαδρομή έχει κάνει στάσεις σε εστιατόρια όπως το "Moto" (1 αστέρι Michelin) στο Σικάγο, όπου το 2009 χρησιμοποίησε μηχανήματα σε συνεργασία με τη NASA για να αρωματίσει τα πιάτα με ακτίνες λέιζερ, μέχρι το 39o στον κόσμο (World's 50 Best Restaurants 2023) "The Jane" (2 αστέρια Michelin) στην Αμβέρσα, που είναι και ο πιο πρόσφατος σταθμός του. 

Διαβάστε Επίσης

"Το μενού του guest διημέρου στις "Akres" είναι ουσιαστικά ένα γαστρονομικό ταξίδι που συγκεντρώνει τις εμπειρίες 13 ετών σε 7 αναγνωρισμένα εστιατόρια του εξωτερικού (14 αστέρια Michelin). Σε καθένα από τα 8 πιάτα -7 και ένα "έκπληξη"- συμπυκνώνω όσα αποκόμισα από το καθένα χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι θα παρουσιάσω πιάτα-αντιγραφές. Η περιήγηση περιλαμβάνει τα εστιατόρια "Moto" (Σικάγο), "Alinea" (Σικάγο), "Ecco" και "La Brezza" (Ελβετία), "Maemo" (Νορβηγία), "La Pastorale" και "The Jane" (Αμβέρσα)", σημειώνει ο σεφ μιλώντας στο "α".

Το storytelling και οι επιλογές υλικών και τεχνικής είναι δυνατά χαρτιά του μενού και, κάνοντας ένα ένα μικρό spoiler, αποκαλύπτω 2 από τα 8 στάδια, το "Rossini της θάλασσας", δηλαδή στρείδι, τόνος Otoro και ελληνικό χαβιάρι με miso από χωριάτικο ψωμί, ένα πιάτο πολύ απλό που, όπως λέει ο σεφ, του υπενθύμισε πως η αξία της πρώτης ύλης είναι το πιο σημαντικό υλικό για να ξεκινήσεις μια συνταγή (με έμπνευση από το "The Jane") και το "Μαγιάτικο kobujime ωρίμανσης 14 ημερών", με φραγκόσυκο koshō, αγγούρι, madame jeanette και émulsion φυτοπλαγκτόν, αρωματικό dashi με λάδι ιπποφαες, που αποτυπώνει την τεχνική της ωρίμασης ψαριών, την οποία γνώρισε ο σεφ κατά τη θητεία του στο "La Brezza" το 2013. 

Λίνδος, Ρόδος, 2244 031927, akreslindos.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.