Jerome Serres και Γιάννης Μπαξεβάνης υπογράφουν το "Apanemi"

Βραβευμένα ονόματα στο νέο εστιατόριο του "Mykonos Theoxenia".

Jerome Serres και Γιάννης Μπαξεβάνης στη Μύκονο και το "Apanemi"

Ακριβώς εκεί που καταφεύγει κανείς για να βρει απάγκιο, κατευθύνεται για να απολαύσει (και) μία καλοκαιρινή κουζίνα με γευστικές εμπειρίες αντάξιες του μύθου που περιβάλλει το "Mykonos Theoxenia". Το εστιατόριο του ξενοδοχείου, "Apanemi" είναι ο νέος σταθμός του σημαντικού γαστρονομικού διδύμου των Γιάννη Μπαξεβάνη και Jerome Serres. Οι δυο τους, πατούν στην αγάπη για τη μυκονιάτικη γη και τα προϊόντα της, πλάθοντας τη γευστική φιλοσοφία στο εν λόγω σποτ.

Jerome Serres και Γιάννης Μπαξεβάνης στη Μύκονο και το

"Είμαστε συνεργάτες και φίλοι πολλά χρόνια. Αναθρεμμένοι σε διαφορετικές μαγειρικές σχολές ο καθένας – πιστός της ελληνικής μαγειρικής παράδοσης και φανατικός των ντόπιων προϊόντων εγώ, μεγαλωμένος σε κουζίνες γαλλικών εστιατορίων με αστέρια Michelin και εκπαιδευμένος σε κλασικές μαγειρικές τεχνικές της γαλλικής κουζίνας ο Jerome" επισημαίνει ο Γιάννης Μπαξεβάνης

Συνάντηση κορυφής σε ένα ξενοδοχείο-θρύλο

Το βάθος της φιλίας που ενώνει τους δύο σεφ, αλλά και ο ενθουσιασμός για τη συνεργασία τους με το 'Theoxenia' έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του μενού. "Ενώσαμε τις δυνάμεις μας και το αποτέλεσμα ήταν μία έντεχνη κουζίνα βασισμένη στα προϊόντα του τόπου. Μάλιστα, έχουμε στη διάθεσή μας έναν ντόπιο γεωργό που καλλιεργεί αποκλειστικά για το 'Apanemi' τα λαχανικά που χρειάζεται η κουζίνα μας. Μαζί μας σε αυτό το συναρπαστικό εγχείρημα είναι η χρυσοχέρα μαγείρισσα και συνεργάτιδα Αντωνία Κονόμη. Καλή φίλη και ικανότατη συνοδοιπόρος τα τελευταία είκοσι χρόνια, προσθέτει τη δική της πινελιά και φροντίδα στο σύνολο του μενού μας".

Jerome Serres και Γιάννης Μπαξεβάνης στη Μύκονο και το

Jerome Serres και Γιάννης Μπαξεβάνης στη Μύκονο και το

Jerome Serres και Γιάννης Μπαξεβάνης στη Μύκονο και το

Μπαξεβάνης και Serres έχουν ετοιμάσει τρία degustation μενού, ανάμεσά τους κι ένα vegan, προβλέποντας τις ανάγκες κάθε επισκέπτη. "Στa degustation μενού μας δεν μπορώ παρά να ξεχωρίσω το καλωσόρισμα, που είναι στρωμένο πάνω σε φύλλα φραγκόσυκου, του φρούτου που ορίζει το μυκονιάτικο τοπίο. Εδώ το χρησιμοποιούμε σε μορφή σορμπέ, με θαλασσινό αλάτι. Ο αστακός με σπαράγγια, σάλτα ιβίσκου και σορμπέ αυγοτάραχο με χαβιάρι, είναι ένα πιάτο που αγαπώ ιδιαιτέρως, ενώ στο αρνάκι με πουρέ ψητής μελιτζάνας και αμύγδαλο, κατεξοχήν ανατολίτικο πιάτο, ο Jerome έρχεται να προσθέσει αντζούγια και βερίκοκο, όπως δηλαδή συνηθίζουν να το τρώνε στη Νότια Γαλλία. Όλα τα πιάτα δουλεύονται με πολλή αγάπη, ενώ από το μενού δε λείπει βέβαια το παραδοσιακό γλυκό του νησιού: Έχουμε τα καλύτερα αμυγδαλωτά Μυκόνου".

Jerome Serres και Γιάννης Μπαξεβάνης στη Μύκονο και το

Στο "Apanemi" η συνάντηση κορυφής των δύο σεφ εναρμονίζεται πλήρως με τη διάθεση του ιστορικού ξενοδοχείου να αφήσει και πάλι το σημάδι του στον καλοκαιρινό χάρτη, εντός ενός πλαισίου υψηλής γαστρονομίας με ιδιαίτερο χαρακτήρα. 

Διαβάστε Επίσης

Και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχεί το σήμα-κατατεθέν του νησιού -οι ανεμόμυλοι της Μυκόνου- ένα κομμάτι ζωντανό παρελθόν που ισορροπεί ανάμεσα στον ουρανό και τη θάλασσα. Όσο για το λαμπερό φως του Αιγαίου που λούζει το εστιατόριο όλη τη μέρα, τις απογευματινές ώρες χαρίζει στους καλεσμένους ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα στο νησί.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.