Το Greek Chefs Abroad του Ομίλου "MarBella Collection" επιστρέφει για 3η συνεχόμενη χρονιά

Η διοργάνωση φέρνει διάσημους Έλληνες chefs από όλο τον κόσμο για να δημιουργήσουν νέα, εμπνευσμένα μενού για τους επισκέπτες του στην Κέρκυρα και την Θεσπρωτία από τον Ιούλιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2023.

MarBella Nido

Μετά την επιτυχία των δύο πρώτων διοργανώσεων, το Greek Chefs Abroad επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά στα ξενοδοχεία του Ομίλου "MarBella Collection" φέρνοντας διάσημους Έλληνες chefs από όλο τον κόσμο για να δημιουργήσουν νέα, εμπνευσμένα μενού για τους επισκέπτες του στην Κέρκυρα και την Θεσπρωτία από τον Ιούλιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2023. Ντουμπάι, Μελβούρνη, Σιγκαπούρη, Μαϊάμι αλλά και Λονδίνο. Εμβληματικές πόλεις με τεράστια γαστρονομική πυγμή που έμελλε να επηρεάσει σημαντικά τους συμμετέχοντες chefs της 3η χρονιάς των Greek Chefs Abroad.

Η διεθνής γαστρονομική σύζευξη των πέντε ηπείρων φέρνει στα μενού που μετουσιώνονται σε γεύσεις μεταμορφώνοντας την παράδοση σε μέλλον, χρησιμοποιώντας πάντα τεχνικές και φρέσκα τοπικά υλικά σε συνεργασία με τις ομάδες των chefs των ξενοδοχείων του Ομίλου "MarBella". Στον πυρήνα της, η σειρά Greek Chefs Abroad θα γιορτάζει το αυθεντικό ελληνικό-μεσογειακό φαγητό, φυσικά με διεθνές άρωμα, έτσι ώστε να δημιουργήσει μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Το πρόγραμμα

Nick Molyviatis | 1η Ιουλίου | MarBella Elix

MarBella Elix

Μέχρι πρότινος head chef του "KILN Soho", ο Nick Molyviatis οδήγησε το εστιατόριο στην κατάκτηση του πολυπόθητου βραβείου Best UK restaurant το 2018. Θα είναι ο πρώτος σεφ του τρίτου κύκλου, μαγειρεύοντας ένα ειδικό ελληνικό μενού εμπνευσμένο από ταϊλανδέζικες γεύσεις για τους επισκέπτες του "MarBella Elix". Ως θερμός υποστηρικτής της ελληνικής κουζίνας, ο Molyviatis είναι μια πηγή γνώσεων όταν πρόκειται για εστιατόρια που προσφέρουν αυθεντικό, ξεχωριστό ελληνικό φαγητό σε όλη την βρετανική πρωτεύουσα. Έχει επίσης συνεργαστεί στενά με πολλούς Thai chef για να βελτιώσει τις γνώσεις του επάνω στην ταϊλανδέζικη κουζίνα και να μάθει περισσότερα για τη χώρα και πώς να προσαρμόσει τις μοναδικές γεύσεις και τα μπαχαρικά της στην ελληνική κουζίνα.

Αλέξανδρος "Σπέρχος" Παυλόπουλος | 14 Ιουλίου | MarBella Nido

MarBella Nido

Ο σεφ Σπέρχος θα ετοιμάσει ένα μενού με ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις, εμπλουτισμένες με αρώματα της Μέσης Ανατολής, χρησιμοποιώντας υλικά που συνδυάζουν τόσο οπτικά όσο και γευστικά στοιχεία. Γεννημένος στα Καλάβρυτα, έχει ένα βαθιά ριζωμένο πάθος για τη μαγειρική και τα τοπικά παραγόμενα υλικά, αφού μεγάλωσε ανάμεσα σε αγρότες δουλεύοντας σε χωράφια και κήπους. Το 2015, μετακόμισε στο Ντουμπάι για να μεταφέρει το όραμά του να δημιουργήσει ένα εστιατόριο που θα περιλαμβάνει ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις στη Μέση Ανατολή και εγκαινίασε το εστιατόριό του The Warehouse, το οποίο λειτουργεί ταυτόχρονα ως τηλεοπτικό στούντιο και εργαστήριο κουζίνας. Ο Σπέρχος είναι ο επίσημος πρεσβευτής της ελληνικής γαστρονομίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συνιδιοκτήτης του "Ena" στο Ντουμπάι.

Vadym Kunitskyy | 25 Αυγούστου, MarBella Nido | 27 Αυγούστου | MarBella Elix

MarBella Elix

Ο Vadym Kunitskyy θα δώσει μια ασιατική πινελιά στο ελληνικό του μενού στο πλαίσιο αυτής της σειράς. Έχοντας μετακομίσει στην Αθήνα το 1998, όταν η μητέρα του μετανάστευσε στην Ελλάδα από την Ουκρανία, είναι σήμερα head σεφ στο "Alati" -ένα από τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια στη Σιγκαπούρη. Συνεργάζεται στενά με τον Αθηναγόρα Κωστάκο, τον άνθρωπο πίσω από τα μενού του "Bacchanalia" και του "Meraki", ενώ έχει επίσης εργαστεί σε εστιατόρια όπως το "Alchemist" στην Κοπεγχάγη και στο βραβευμένο με αστέρι Michelin, "Martin Berasategui" κοντά στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας.

Χρήστος Μπισιώτης | 1 Σεπτεμβρίου | MarBella Nido

MarBella Nido

Ο Χρήστος Μπισιώτης, με έδρα το Μαϊάμι, θα φέρει ένα συνδυασμό μεσογειακών γεύσεων στο "MarBella Nido" αυτό το καλοκαίρι. Συνδυάζοντας την ελληνική, την ιταλική και την ισραηλινή κουζίνα, ο Μπισιώτης είναι ένας πολυτάλαντος σεφ με μεγάλες δεξιότητες και γνώσεις στη φαρέτρα του. Θα επιδείξει το εύρος των ταλέντων του κατά τη διάρκεια της παρουσίας του, εδραιώνοντας τη θέση του ως κορυφαίος Έλληνας σεφ στο εξωτερικό. Ο Μπισιώτης έλαβε σημαντικές διακρίσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας του, μεταξύ των οποίων η υποψηφιότητα για αστέρι Michelin στο εστιατόριο "The Greek" ενώ υπήρξε ο πρώτος και νεότερος Έλληνας σεφ που μαγείρεψε στον Λευκό Οίκο μετά από πρόσκληση του Executive Chef του. Το περασμένο καλοκαίρι, ξεκίνησε τη δική του εταιρεία φιλοξενίας με την ονομασία "The CB Concepts" που επικεντρώνεται σε τρεις κουζίνες, οι οποίες περιλαμβάνουν το "Terpsi" (ελληνικό), το "LORA" (ιταλικό) και το "Lox n'Love" (ισραηλινό).

Alex Xinis | 7 Σεπτεμβρίου, MarBella Nido | 9 Σεπτεμβρίου | MarBella Elix

MarBella Elix

Ο Alex Xinis έρχεται να προσθέσει μια αυστραλιανή πινελιά σε ένα παραδοσιακό ελληνικό μενού, διατηρώντας παράλληλα τις μοναδικές του γεύσεις και το στυλ μαγειρικής. Περηφανεύεται που μαγειρεύει αυθεντικό ελληνικό φαγητό και αγκαλιάζει τις παραδόσεις της κληρονομιάς του, μέσω του φαγητού του, συνδυάζοντας αυστραλιανά μπαχαρικά με παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, για αυτό το μενού. Αν και γεννήθηκε στο Μπρίσμπεϊν, ο Xinis μεγάλωσε με την ελληνική γαστρονομική παράδοση καθώς ο παππούς του κατάγεται από το Ιόνιο και συγκεκριμένα από την Ιθάκη. Ο Xinis επιβλέπει επί του παρόντος την κουζίνα στο "Fable" στη Μελβούρνη, όπου ενσωματώνει το προφίλ της υψηλής γαστρονομίας του σε ένα σύγχρονο μενού εμπνευσμένο από την ελληνική κουζίνα. Είναι υπερήφανος που μαγειρεύει αυθεντικό ελληνικό φαγητό και αγκαλιάζει τις παραδόσεις της κληρονομιάς του μέσα από τα πιάτα του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.