Η παράδοση της Ιαπωνίας συναντά την Ελλάδα στη βραδιά "Ψαράδων"

O head sushi chef του "Matsuhisa Athens", Τόνυ Βρατσάνος και ο chef των "Ψαράδων" , Γιώργος Τσαπάρας, ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια βραδιά γευστικών εκπλήξεων.

Βραδια ψαραδες

Την Τρίτη 16 Μαΐου στις 8.30 μ.μ., δίνουμε ραντεβού στους "Ψαράδες", όπου η παράδοση της Ιαπωνίας συναντά την Ελλάδα δημιουργώντας ένα μενού degustation που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσουμε. Εκεί, ο head sushi chef του "Matsuhisa Athens", Τόνυ Βρατσάνος και ο chef των "Ψαράδων", Γιώργος Τσαπάρας, ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια βραδιά γευστικών εκπλήξεων.

Το μενού ξεκινά με Κράκερ με πέρλες από ταπιόκα με μελάνι σουπιάς και συνεχίζει με Γαρίδες κοιλάδος με new style sashimi αλλά και Χτένια με butter soy, guacamole και χαβιάρι. Η paper thin σαλάτα με μαριναρισμένο σολωμό in yuzu δίνει τη σκυτάλη στα κυρίως πιάτα: Ριζότο με ελληνικά βότανα, μπακαλιάρο sous vide κι espuma hollandaise και Φρικασέ με φαγκρί, σάλτσα αυγολέμονο και σαλικόρνια. Το δείπνο ολοκληρώνεται με Ναμελάκα με λευκή καραμελωμένη σοκολάτα, χώμα λευκής σοκολάτας και τσιπ μαύρης σοκολάτας

60€ ανά άτομο με wine pairing με κρασιά από τα κτήματα Σκούρα, Κατώγι Αβέρωφ, Παυλίδη.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαράδες

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η δυνατή ελληνική γαστρονομική σκηνή του Λονδίνου

Μετρώντας αντίστροφα για την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στις 13 Ιουνίου, στην οποία ο αστεράτος σεφ του Λονδίνου Ασημάκης Χανιώτης θα δημιουργήσει το μενού, ρίχνουμε τους προβολείς στη αγγλική πρωτεύουσα, όπου η ελληνική γαστρονομία κερδίζει την εκτίμηση των Βρετανών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
02/06/2023

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2023: Χειροκροτάμε την ελληνική κουζίνα με ταυτότητα αλλά και τα υποψήφια εστιατόρια

Το φετινό σαφάρι σε ολόκληρη την επικράτεια για τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας που έρχονται στις 13/6, έφερε στο φως εξαιρετικά παραδείγματα τόσο προς μίμηση όσο και προς αποφυγή. Ας δούμε λοιπόν ξανά όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που χαρίζουν στην εθνική μας κουζίνα την ξεχωριστή ταυτότητα που οφείλει να έχει και μαζί τους φετινούς υποψηφίους για βράβευση.

Η μπύρα Mythos ανήκει σε όλους

Μια νέα καινοτόμα επικοινωνιακή καμπάνια μας συστήνει από την αρχή την αγαπημένη μπύρα που υπάρχει παντού δίπλα μας!

Τρία spots για ιταλικές απολαύσεις με Lurisia

Το premium ιταλικό νερό των 'Αλπεων, με τη βραβευμένη φιάλη σε σχήμα φαναριού ανθρακωρύχου, είναι ο οδηγός μας για μερικές απ’ τις πιο φίνες γαστρονομικές στιγμές στην πόλη.

Στη Θηρασιά, για τα κρασιά του "Μικρά Θήρα"

Τρεις σημαντικές προσωπικότητες του κρασιού ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν το πρώτο οινοποιείο, στο μικρό νησί-αντικατοπτρισμό της Σαντορίνης.

Στον κήπο του "Nikkei Floresta"

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κολωνακίου ανανεώνει χώρο και μενού, για ένα ακόμη αξέχαστο καλοκαίρι.

S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "Ananias Rotisserie"

Στο διανθισμένο χάρτη με τις διαδρομές για κρεατοφαγικούς προορισμούς το εστιατόριο "Ananias Rotisserie" στο Μαρούσι προσφέρει στους λάτρεις του κρέατος μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία.