"Mavro": Ο Δημήτρης Κατριβέσης πιάνει πόστο στην Καλντέρα

Ο βραβευμένος σεφ αναλαμβάνει το εστιατόριο του "Kivotos Santorini".

Η βεράντα στο εστιατόριο Mavro στο ξενοδοχείο Kivotos Santorini

Χτισμένο στην πλαγιά του βράχου στο Ημεροβίγλι, το πιο αποκλειστικό σημείο της καλντέρας, το "Kivotos Santorini" συνδυάζει την κομψότητα και την πανοραμική θέα με τη γαλήνη και την ηρεμία, αποτελώντας ένα από τα πιο ιδιαίτερα ξενοδοχεία της δημοφιλούς Κυκλάδας. Το γαστρονομικό του asset, το "Mavro Restaurant" παρουσιάζει πάντοτε το δικό του έντονο ενδιαφέρον και το ίδιο θα συμβεί και αυτό το καλοκαίρι. Το επιβλητικό εστιατόριο υποδέχεται αυτό το καλοκαίρι τον βραβευμένο σεφ Δημήτρη Κατριβέση, ο οποίος θα έχει τη γευστική επιμέλεια. 

Με μια από τις πιο συγκλονιστικές βίστες της Καλντέρας, ο ανατρεπτικός σεφ θα παρουσιάσει τρία μενού γευσιγνωσίας με έντονο θαλασσινό άρωμα και πιάτα όπως το καρπάτσιο καλαμαριού με στρατσιατέλα καρότου και ξύδι χαμομηλιού, ή το πελαγίσιο ψάρι με σάλτσα μπουγιαμπέσας και γάρο μαστίχας.

Tradinnovation και στη Σαντορίνη

Η ποικιλομορφία των προϊόντων του νησιού σε συνδυασμό με τα ταξίδια του σεφ, δημιουργούν ένα μενού που ισορροπεί μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας - ακριβώς δηλαδή ό,τι συναντάμε και στο εστιατόριο του Δημήτρη Κατριβέση στην Τήνο, το πολύ αξιόλογο "Thama". Όλες οι παρασκευές ετοιμάζονται καθημερινά, με φρέσκα, τοπικά προϊόντα, που παράγονται με σεβασμό στη γη της Σαντορίνης

Ο Δημήτρης Κατριβέσης στο εστιατόριο Mavro του Kivotos Santorini

Στο μενού πρωταγωνιστούν τα φρέσκα ψάρια που παραδίδονται καθημερινά από τους ντόπιους ψαράδες των παραθαλάσσιων χωριών του νησιού. Ένα μενού σε αρμονία με τις ρίζες και τις ελληνικές παραδόσεις, με τολμηρές και εκρηκτικές γεύσεις που βασίζεται στη χρήση της ανοικτής φωτιάς. Διαφορετικά πιάτα τοποθετούνται στη μέση ως φόρος τιμής στο ελληνικό 'μοίρασμα' και την ελληνική γαστρονομική κουλτούρα. 

Λευκή Μελιτζάνα Σαντορίνης με Κανέλα και Μίσο στο εστιατόριο Mavro του Kivotos Santorini

Γαρίδες Μπεαρνέζ με Φυστίκι σε Φύλλο Συκιάς στο εστιατόριο Mavro του Kivotos Santorini


Info

Ημεροβίγλι
Τηλ. 2286 028490 
www.mavrosantorini.com 
Έναρξη λειτουργίας: 6 Απριλίου 2023
Έναρξη Degustation service: 15 Μαΐου
Δευτέρα – Κυριακή 18:00-23:00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.