Ο Γιάννης Παρίκος ταξιδεύει την ελληνική κουζίνα στο Λος Αντζελες

Με πλειάδα ελληνικών γεύσεων στις αποσκευές του ο σεφ ταξιδεύει στην πόλη των Αγγέλων.

Γιάννης Παρίκος

Ο Γιάννης Παρίκος, σεφ που στις μέχρι σήμερα συνεργασίες του έχει παρουσιάσει εξαιρετικά δείγματα γαστρονομικής γραφής, θα συστήσει την ελληνική κουζίνα στο Beverly Hills σε εκδήλωση που διοργανώνει η ομάδα "Chef Labs" στις 21 και 22 Απριλίου. Μαθαίνουμε από τον σεφ ότι στα τραπέζια των περίπου 400 καλεσμένων του διημέρου, θα παρελάσουν πιάτα ενός set menu 12 σταδίων με χαρακτηριστικές γεύσεις της εθνικής μας κουζίνας όπως η σούπα "ελληνικής σαλάτας", τα γεμιστά με ρύζι, κουκουνάρι και μους φέτας, οι κροκέτες με μοσχαρίσια ουρά, ντολμάδες με λάχανο σαβόι γεμιστό με γαρίδες, μουσακά με μοσχαρίσια μάγουλα και τσιπς πατάτας και μπακλαβά, όλα αποτυπωμένα με σύγχρονη ματιά. 

Η εκδήλωση είναι μέρος ενός project όπου φιλοξενούνται σεφ από όλο τον κόσμο παρουσιάζοντας την κουζίνα της χώρας τους με δημιουργικό τρόπο και καινοτόμες τεχνικές. To προηγούμενο event είχε φιλοξενηθεί στο εστιατόριο της ομάδας "Chef Labs ("La mesa lounge"), ωστόσο η προσεχής τοποθεσία ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί.  

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γεύση υπό σκιάν: 20 ταβέρνες με αυλή στην Αθήνα

Ιστορικές και νεότερες, κλασικές και μοντέρνες, όλες εκείνες οι προτάσεις που υπηρετούν το δίπολο δροσιά-νοστιμιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
26/07/2024

Κάν’το όπως η Ρόδος! Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες που κατάφεραν να κάνουν το νησί προορισμό για τοπική κουζίνα

Το Νησί των Ιπποτών ούτε ντρέπεται ούτε ξεχνά την απολύτως ξεχωριστή τοπική του κουζίνα, φροντίζοντας να την προβάλλει συστηματικά και παντού από την πιο κλασική ως την πιο φίνα και εκλεπτυσμένη εκδοχή της. Είθε κάποτε αυτή η τάση να αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.

Στις ταβέρνες της Μυκόνου που τρώνε και ντόπιοι και επισκέπτες - κι όμως υπάρχουν!

Ναι, έχει κι από αυτές το νησί των Ανέμων. Και μάλιστα, κάποιες αρκετά αξιόλογες.

"Belle Amie": Για belle vie στο Πασαλιμάνι

Ατμοσφαιρικό και ιστορικό, με τη ρετρό γοητεία του να φέρνει στο προσκήνιο την πυκνή αστική του παράδοση, το σημείο αναφοράς του Πειραιά στρέφει πλώρη για νέες κατακτήσεις, με ζωηρή ενέργεια στη βεράντα και την πλατεία του, αλλά και κουζίνα που δίνει διαφορετική γεύση στην έννοια του all day.

Σε μία νόστιμη γειτονιά της Σύρου

Δύο σποτ που αξίζουν της προσοχής σου, στην αρχοντικότερη των Κυκλάδων.

Ο Νίκος Ρούσσος δίνει γεύση στο 'InterContinental Crete'

Ο πολυβραβευμένος σεφ επιμελείται τα μενού στα δύο εστιατόρια του νέου ξενοδοχείου, την ίδια στιγμή που ο κορυφαίος bartender Ηλίας Στεργιόπουλος μεριμνά για όσα μπαίνουν στα ποτήρια.

Αφιέρωμα: Η γαστρονομία της καλοκαιρινής Ελλάδας | Εστιατόρια και ταβέρνες που δεν χάνουμε στις διακοπές

Το φαγητό είναι από τα κλειδιά των πετυχημένων διακοπών. Πριν ξεκινήσετε για τα νησιά και τις παραλίες δείτε το μεγάλο μας αφιέρωμα στα εστιατόρια και τις ταβέρνες του καλοκαιριού που δεν πρέπει να χάσετε.