Ο Γιάννης Παρίκος ταξιδεύει την ελληνική κουζίνα στο Λος Αντζελες

Με πλειάδα ελληνικών γεύσεων στις αποσκευές του ο σεφ ταξιδεύει στην πόλη των Αγγέλων.

Γιάννης Παρίκος

Ο Γιάννης Παρίκος, σεφ που στις μέχρι σήμερα συνεργασίες του έχει παρουσιάσει εξαιρετικά δείγματα γαστρονομικής γραφής, θα συστήσει την ελληνική κουζίνα στο Beverly Hills σε εκδήλωση που διοργανώνει η ομάδα "Chef Labs" στις 21 και 22 Απριλίου. Μαθαίνουμε από τον σεφ ότι στα τραπέζια των περίπου 400 καλεσμένων του διημέρου, θα παρελάσουν πιάτα ενός set menu 12 σταδίων με χαρακτηριστικές γεύσεις της εθνικής μας κουζίνας όπως η σούπα "ελληνικής σαλάτας", τα γεμιστά με ρύζι, κουκουνάρι και μους φέτας, οι κροκέτες με μοσχαρίσια ουρά, ντολμάδες με λάχανο σαβόι γεμιστό με γαρίδες, μουσακά με μοσχαρίσια μάγουλα και τσιπς πατάτας και μπακλαβά, όλα αποτυπωμένα με σύγχρονη ματιά. 

Η εκδήλωση είναι μέρος ενός project όπου φιλοξενούνται σεφ από όλο τον κόσμο παρουσιάζοντας την κουζίνα της χώρας τους με δημιουργικό τρόπο και καινοτόμες τεχνικές. To προηγούμενο event είχε φιλοξενηθεί στο εστιατόριο της ομάδας "Chef Labs ("La mesa lounge"), ωστόσο η προσεχής τοποθεσία ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί.  

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.