Το "Σymposio" επανέρχεται στη Βαρβάκειο

Ο παλμός της Αθήνας χτυπά ξανά στο πιο viral event της πόλης, που θα συνδυάσει τέχνη, μουσικές, performances, αλλά και συναρπαστικό street food στο επιβλητικό σκηνικό της Βαρβακείου, αυτήν την Κυριακή 19 Μαρτίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και της 11.30 το βράδι.

Symposio Βαρβάκειος

Έχουμε δει πολλά να συμβαίνουν σ’ αυτό το καλειδοσκοπικό event που λέγεται "Σymposio" κι έχει τους τελευταίους μήνες αλλάξει για τα καλά την εικόνα της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών. Από τη μετατροπή της Βαρβακείου σε όπερα διεθνών προδιαγραφών, χάρη σε 7 κορυφαίους της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μέχρι τη νοερή μεταφορά της στη Λατινική Αμερική από φλογερούς Αργεντίνους μουσικούς και χορευτές, από σπουδαίους DJs της διεθνούς σκηνής μέχρι aerial ακροβάτες, ξυλοπόδαρους και body painters, και βέβαια από sushi masters μέχρι pasta makers κι από street πατσά μέχρι… χαβιάρι με σαμπάνια! Είναι να απορεί λοιπόν κανείς πώς αυτό το πολυαισθητηριακό happening, έχει γίνει το πιο viral ραντεβού όλης της Αθήνας; Φυσικά και όχι! Γι’ αυτό άλλωστε ανυπομονούμε για το αμέσως επόμενο, την Κυριακή 19 Μαρτίου.

Symposio Βαρβάκειος

Κάνοντας δυναμικό comeback, το "Σymposio" θα επιστρέψει στη Βαρβάκειο για να γεμίσει τις στοές της με γεύση, μουσική και τέχνη, μεταφέροντας τον παλμό της Αθήνας στην Κεντρική Αγορά της πόλης, από τις 12 το μεσημέρι, μέχρι τις 11μιση το βράδυ. Εκεί, όπου food, music & art lovers της πόλης θα συναντηθούν σε ένα εκρηκτικό ψηφιδωτό που συνδυάζει αρμονικά την urban αισθητική με τις τέχνες, την υψηλή γαστρονομία με το street food και την όπερα με τον σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο: το "Σymposio"!

Ξεκινώντας από την γαστρονομική διάσταση του φεστιβάλ, 12 διαφορετικά κιόσκια φαγητού θα στηθούν στην θέση των συνηθισμένων πωλητών, για να σερβίρουν elevated street food αλλά και high end εδέσματα. Από χαβιάρι, στρείδια και σούσι -σήμα κατατεθέν πλέον της Αγοράς- μέχρι φρέσκα ζυμαρικά από τον βραβευμένο σεφ Michele, μπουγάτσα με φύλλο που θα ανοίγεται μπροστά μας, μύδια και γαρίδες ψητές, αλλά και λεπτή, αυθεντική, ιταλική πίτσα.

Symposio Βαρβάκειος

Όσο για τα performances; Το "Σymposio" είναι ερωτευμένο με τη μαγεία των αντιθέσεων! Αγαπά τον μοντέρνο ήχο της house και techno σκηνής, αλλά τον προσεγγίζει με ανατρεπτική διάθεση για να δημιουργήσει μια μοναδική μουσική ταυτότητα. Έτσι, μέσα στη Βαρβάκειο αγαπάμε να χανόμαστε σε ετερόκλητα μουσικά μονοπάτια, που διασταυρώνονται με την disco, την όπερα και την ηλεκτρονική μουσική. Κορυφαίοι DJs της ελληνικής και της διεθνούς σκηνής έχουν δώσει το beat τους στα ραντεβού μας με το "Σymposio" και το ίδιο θα συμβεί κι αυτήν την Κυριακή στο κεντρικό stage, την ώρα που το νέο, δεύτερο stage της στοάς Φοιλοποίμενος θα κινείται σε ρυθμούς rave.

Φυσικά, το θέαμα δεν σταματά εδώ, καθώς το show θα πλαισιωθεί από χορευτές και ακροβάτες, special effect από αληθινές φωτιές, ενώ ένας μικρός χώρος τέχνης θα ξεπηδήσει για μια ακόμη φορά σε κάποια "κρυφή" γωνιά της Βαρβακείου, με τη μυστηριακή ατμόσφαιρα και την urban αισθητική της Κεντρικής Αγοράς να γίνεται το ιδανικό background για ένα ακόμη talk of the town event. Ραντεβού εκεί!

Symposio

Σymposio Festival –Κυριακή 19 Μαρτίου, 12:00-23:30
Βαρβάκειος Αγορά
Είσοδος Ελεύθερη
Instagram: @symposio_festival

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.