Πού και πού θα φάμε φέτος από τον Έκτορα Μποτρίνι;

Ο κορυφαίος σεφ της Ελλάδας επεκτείνει το εστιατορικό του multiverse με νέο πόστο στη Μύκονο, νέο concept στη Γλυφάδα, αλλαγές στην Κέρκυρα, δεύτερη παρουσία στην Κρήτη και επαναφορά του εμβληματικού «Κουκούμαβλου» στη Σαντορίνη, ενώ περνά και τα σύνορα της Κύπρου για αλλαγή σκυτάλης με τον πολυβραβευμένο Ανδρέα Μαυρομάτη.

Έκτορας Μποτρίνι

Με θεαματική επέλαση ξεκίνησε η περσινή σεζόν για τον Έκτορα Μποτρίνι, με εδραίωση κι επέκταση του εστιατορικού του multiverse συνεχίζει φέτος, αφού ο κορυφαίος Έλληνας σεφ ετοιμάζει καινούρια concepts, δοκιμάζεται σε νέες πιάτσες και παράλληλα προγραμματίζει την έξοδό του από τα ελληνικά σύνορα, όπως μας είχε προϊδεάσει πέρσι.

Η επαναφορά του εμβληματικού "Κουκούμαβλου", ενός σημείου αναφοράς για τους καλοφαγάδες των Κυκλάδων, θα είναι το ίσως συναρπαστικότερο από τα φετινά του στοιχήματα, με τον Έκτορα Μποτρίνι να συναντά τον πληθωρικό Νίκο Πουλιάση στην όμορφη αυλή του ξενοδοχείου "Katikies Chromata" στο Ημεροβίγλι, για ένα γαστρονομικό date που περιμένουμε πώς και πώς. Φιλέτο συναγρίδας με κρούστα μοχίτο και αγκινάρες Ιερουσαλήμ, αλλά και φιλέτο αστακού με λευκή σοκολάτα, πράσινο μήλο και αυγά ρέγκας ήταν δυο μόνο από τα πιάτα – υπογραφή του Πουλιάση στην προηγούμενη εκδοχή του εστιατορίου, και ανυπομονούμε να δούμε τις συνθέσεις που θα δώσουν γεύση στην αναβίωσή του, με το μενού να ετοιμάζεται πυρετωδώς.

Νίκος Πουλιάσης
Με το Νίκο Πουλιάση θα συναντηθεί φέτος ο Έκτορας Μποτρίνι, για την αναβίωση του "Κουκούμαβλου" στη Σαντορίνη

Φυσικά, αυτή δεν είναι η μόνη παρουσία του Μποτρίνι στη Σαντορίνη, αφού η ολιστική συνεργασία με τον ξενοδοχειακό όμιλο "Katikies" έχει δώσει στον σεφ αρκετά "γήπεδα" για να ξεδιπλώσει τα πολλά γαστρονομικά πρόσωπα της ομάδας του. Αδερφάκι του βραβευμένου με 1 Χρυσό Σκούφο εστιατορίου του Χαλανδρίου, το "Botrini’s Santorini" παραμένει αιχμή του δόρατος στη θεαματική βεράντα του "Katikies Santorini", ενώ ως στιβαρός γαστρονομικός πόλος έχει εδραιωθεί πια και η "Selene" που, με τον Βασίλη Ρούσο επί κεφαλής της κουζίνας, ξεδιπλώνει ένα πραγματικά αυτόνομο γαστρονομικό σύμπαν σπουδαίου γευστικού πλούτου. Επιπλέον, το "Therasia", το εστιατόριο του "Katikies Kirini", συνεχίζει να κινείται σε μεσογειακό ύφος με ιταλικές επιρροές, ενώ για το "Nikki Beach" η ομάδα του Μποτρίνι έχει στήσει μια ταβέρνα στην παραλία, με την απλότητα και την κομψότητα των γεύσεων ως βασικούς πυλώνες.

Selene Santorini
Στιβαρός γαστρονομικός πόλης της Σαντορίνης η "Selene" στο ξενοδοχείο "Katikies Garden"

Πιο δυνατά θα πατήσει φέτος και στη Μύκονο ο σεφ, αφού το "Botrini’s Mykonos" θα αναμετρηθεί με το διαχρονικό ερώτημα του αν και πόσο μπορεί να αντέξει ένα fine dining εστιατόριο στο νησί των party restaurants (και των Ανέμων). Η νέα βερσιόν της εστιατορικής ναυαρχίδας του Μποτρίνι θα στεγαστεί σε χώρο του ξενοδοχείου "Katikies Mykonos" στον Άη Γιάννη, σε ολοκαίνουριο χώρο που ετοιμάζεται από το μηδέν.

Διαβάστε Επίσης

Στην Κέρκυρα, τη σταθερή γαστρονομική του πατρίδα, ο Έκτορας Μποτρίνι εξακολουθεί τη συνεχή αναβάθμιση του "Etrusco", που παραμένει εστιατορική κορωνίδα της χώρας με 2 Χρυσούς Σκούφους, ενώ θα συνεχιστεί και η συνεργασία με το πολυτελές ξενοδοχείο "Angsana", ενδεχομένως όμως με κάποιο άλλο, πιο χαλαρό εστιατορικό concept, αντί του "Botrini’s Corfu" που είχαμε απολαύσει τα προηγούμενα καλοκαίρια.

Πού και πού θα φάμε φέτος από τον Έκτορα Μποτρίνι; - εικόνα 4
Στο χανιώτικο "AlmyVita" και στο ηρακλειώτικο "Epsilon" η διπλή παρουσία του Μποτρίνι στην Κρήτη

Ανεβαίνοντας προς την Χαλκιδική, το "Fresco" του "Sani Resort" παραμένει στο ραντάρ μας με τη φινετσάτη του ιταλική κουζίνα, ενώ στην άλλη άκρη της Ελλάδας, το "Almyvita" είναι ο μποτρινικός προορισμός μας στα Χανιά. Επιπλέον όμως, η Κρήτη υποδέχεται φέτος ένα ακόμη μποτρινικό concept, με τον σεφ να υπογράφει το open fire project του "Epsilon" στο Ηράκλειο: εδώ, κρέας και ψάρι μπαίνουν σε πρώτο πλάνο, με τη γεύση τους να πλουτίζεται από τις φλόγες του ξυλόφουρνου και της παραστιάς, ενώ φρέσκα υλικά καρυκευμένα με τις μυρωδιές της κρητικής γης, παίρνουν έξτρα στρώσεις νοστιμιάς καθώς ο σεφ προσθέτει διαφορετικά ξύλα ή κλωνάρια βοτάνων πάνω στα κάρβουνα.

Στα καθ’ ημάς, το "One & Only Aesthisis", το πολυτελές city resort που αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του το καλοκαίρι στα Αστέρια της Γλυφάδας, θα υποδεχτεί τον Έκτορα Μποτρίνι με ένα comfort mediterrenean εστιατορικό concept, που θα έχει ως αφετηρία του την ελληνική γεύση. Παράλληλα, φέτος η ομάδα του Μποτρίνι ετοιμάζει βαλίτσες και για Κύπρο, και συγκεκριμένα για το ξενοδοχείο "Four Seasons Cyprus" στην ακτογραμμή της Λεμεσού. Εκεί, ο Έκτορας Μποτρίνι θα αλλάξει βάρδια στον πολυβραβευμένο Ανδρέα Μαυρομάτη, εγκαινιάζοντας ένα fine Italian εστιατόριο στη θέση του "Vivaldi by Mavromatis". Αυτή θα είναι η πρώτη εκτός Ελλάδος βόλτα του εστιατορικού σύμπαντος του Έκτορα Μποτρίνι, και κάτι μας λέει ότι δεν θα είναι η τελευταία…

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.